Recept: zelf macarons maken

Als je in Parijs loopt, kun je er niet meer omheen: de patisseriën met hun lekkere macarons in allerlei kleuren en smaken. Wil je deze lekkere zoeternij ook thuis maken? Dat kan, want Chicklit.nl deelt deze week het recept van de Franse macaron! Je hebt wel anderhalf uur nodig om de macarons te maken, maar dat is het zeker waard!

Dit recept is goed voor ongeveer 40 macarons.

De ingrediënten
- 6 eiwitten
- snufje zout
- 400 gr poedersuiker
- 250 gr fijngemalen amandelen (amandelmeel)
- 1-2 druppels kleurstof voor voeding (geel, roze, bruin en groen)

Vulling
- 350 gr poedersuiker
- 240 gr zachte boter
- 1 eetlepel vanille extract
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 eetlepel verkruimelde pistachenoten
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel aardbeienjam

Starten maar!

1. Doe de eiwitten in een schone metalen kom met een snufje zout. Klop de eiwitten helemaal stijf. Voeg 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen. Zeef de helft van de resterende poedersuiker erdoor en blijf mixen op de hoogste stand tot je een glanzend mengsel krijgt. Mix de resterende poedersuiker erdoor.

2. Schep voorzichtig de gemalen amandelen door het eiwitmengsel. Blijf doorscheppen tot je een glad mengsel krijgt.

3. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes. Meng in elk kommetje een of twee druppels kleurstof van een bepaalde kleur, om zo het roze, gele, groene en bruine beslag te krijgen.

4. Vul een spuitzak met een van de mengsels. Spuit kleine cirkels (ongeveer 2 cm in diameter) op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest van de mengsels (maak wel eerst de spuitzak schoon, anders krijg je een hele  rare kleur/smaak macaron).

5. Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de macarons 30 minuten opzij.

6. Maak ondertussen de vulling: Klop de boter met een elektrische mixer tot de boter romig begint te worden. Voeg de poedersuiker toe en mix door tot een glad geheel. Klop de vanille en slagroom erdoor en blijf mixen tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.

7. Verdeel de boterroomglazuur over vier kommetjes. Roer de cacao, citroenrasp, pistache en aardbeienjam door elk van de kommetjes om zo vier verschillende vullingen te krijgen. Zet apart.

8. Nadat de macarons 30 minuten op kamertemperatuur hebben gestaan, bak je ze 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.

9. Zodra ze zijn afgekoeld bestijk je de platte kant van een macaron met de bijbehorende vulling. Dek af met een andere macaron. Serveer direct of bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte trommel.
 

Wil je graag extra uitleg? Bekijk hieronder de video:
 

 

Waarschijnlijk worden de macarons in één keer opgegeten, maar mocht je er toch een paar overhouden, dan kun je deze ook invriezen. Dat is wel zo handig als je een lange werk- en/of schooldag hebt en je toch wil genieten van iets lekker zoets. 

Bron

Ben jij een echte Kitchen Queen? Dan vind je dit vast ook leuk: Taarten bakken in stijl / Verrukkelijke French Toast

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Het boek van Soof

  • De makkelijke maaltijd

  • Fresh en Light (mét recept voor cheesecake!)

  • Recensie: De boekenapotheek aan de Seine

Zoek in artikelen