Recept: Overheerlijke Pompoentaart!

De lekkere Pumpkin Pie


Dit heerlijke gerecht is leuk om tijdens de donkere dagen te maken. Als het lekker koud buiten is kun je overheerlijk genieten van lekkere pompoensoepen, en pompoencurry’s, maar probeer dit jaar eens wat anders en ga aan de slag met een lekkere ‘Home Made’ Pumpkin Pie. Je kunt hem ook leuk versieren met nep-spinnen voor Halloween!


Het leuke aan Pumkin Pie is dat het er natuurlijk super leuk uitziet! Maar ook dat je pompoen uit blik kunt gebruiken, zowel als verse pompoen. De smaak van de verse pompoen is uiteraard veel lekkerder en veel rijker, maar als je even snel moet dat is het geblikte zeker een uitkomst!
Dit recept is super makkelijk en super lekker! Dus laten we snel aan de slag gaan.

 


Wat heb je nodig voor deze heerlijke taart?


-400 Gram pompoenpulp, van een suikerpompoen of van een Butternut pompoen. Om puree te maken van pompoen schraapel moet je eerst de pompoen door de midden snijden, daarna uithollen en daarna de pompoen stukjes in de oven stoppen voor ongeveer een uur op 176 graden.
-0,2 liter gecondenseerde melk.
-100 gram bruine suiker.
-65 gram witte suiker
-Een halve theelepel zout
-Twee eieren en het ei geel van een derde ei
-Twee theelepels kaneel
-Één theelepel gemberpoeder
-¼ theelepel nootmuskaat
-¼ theelepel kruidnagel
-¼ theelepel Kardemom
-Een halve theelepel citroenschil
-En een korstdeeg/ taartbodem

  simplyrecipes.com

De pompoen uithollen

1.    Verwarm de oven voor op 218 graden Celsius.


2.    Doe de eieren in een schaal en mix deze met de kruiden, het zout en de citroenschil.

simplyrecipes.com


3.    Doe de vulling in een nog niet gebakken taartvorm, en bak op een hoge temperatuur 218 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten. Daarna verlaag je de temperatuur naar 176 graden Celsius, bak de taart dan voor driekwartier tot een uur. Als de korst donker dreigt te worden, raden wij aan om folie om de taartkorst heen te doen.

simplyrecipes.com


4.    Als je de taart uit de oven haalt ziet hij er waarschijnlijk heel erg pofferig uit. Dit is juist goed en komt door de eieren, maar als je hem voor ongeveer twee uren laat afkoelen dan is de taart mooi egaal (hopelijk).

simplyrecipes.com

 



Je kunt voor de ‘finishing touch’ een lekkere dikke laag slagroom erop spuiten!
Eet smakelijk!

 

Ben je dol op taart bakken? Dan vind je dit zeker leuk!

Monchoutaart

Bron

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

  • Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

  • Disneyfiguren in een creepy jasje

  • Stiletto’s in de keuken

Zoek in artikelen