Wat doet de cast van Glee nu?

Glee is helaas alweer sinds 2015 afgelopen en stiekem missen we deze leuke musical serie nog steeds! Zijn jullie ook zo benieuwd wat de Glee cast nu doet? Wij zijn voor jullie op onderzoek uitgegaan waar iedereen tegenwoordig mee bezig is.

Rachel Berry – Lea Michele 

Lea Michele (1986) speelde het hoofdpersonage Rachel Berry. Na Glee bracht ze haar eigen boek You First uit en was ze te zien in de serie Scream Queens en The Mayor. In 2019 speelde ze in de kerstfilm Same Time, Next Christmas

Bron: Ryan Murphy Productions, 20th Century Fox Television

Quinn Fabray – Dianna Agron

Dianna Agron (1986) speelde Quinn Fabray, een cheerleader. Naast acteren is ze ook zangeres, producer, regisseuse en scenarioschrijfster. Na Glee was ze onder andere te zien in Jekyll Island, Hollow in the Land, Berlin, I Love You en Against the Clock. Ook sprak ze een stem in voor de film Ralph Breaks the Internet.
Bron: Ryan Murphy Productions, Benaroya Pictures 
 
Kurt Hummel – Chris Colfer.
Chris Colfer (1990) speelde Kurt Hummel in Glee. Net als Dianna is hij acteur, zanger, schrijver en producer. Na Glee heeft Chris Colfer zich bezig gehouden met het schrijven van kinderboeken. Hij schreef onder andere Adventures From the Land of Stories en The Curvy Tree. Na Glee heeft de acteur niet veel meer voor de camera gestaan. Wel was hij in 2016 te zien in de film Absolutely Fabulous: The Movie.
Bron: Ryan Murphy Productions, Fox Searchlight Pictures
 
Sue Sylvester – Jane Lynch
Jane Lynch (1960) speelde de geniale rol van de gymlerares Sue Sylvester. Ze was onmisbaar in de Glee cast. Voor de rol heeft ze zelfs een Emmy Award ontvangen! Na Glee heeft de actrice zeker niet stil gezeten want ze heeft ontzettend veel rollen na de serie gespeeld! Zo was ze te zien in de series Angel From HellThe Marvelous Mrs. Maisel en Criminal Minds. Daarnaast verzorgde ze ook weer de stem van Calhoun in Ralph Breaks the Internet.
Bron: Ryan Murphy Productions, The Mark Gordon Company
 
Emma Pillsbury – Jayma Mays
Jayma Mays (1979) speelde Emma Pillsbury. Naast Glee speelde ze in The Millers, maar deze serie werd na 2 seizoenen gestopt. In 2017-2018 was ze te zien in de serie Trial & Error. Ze sprak ook de stem van het personage Dulcinea in, in de animatieserie De avonturen van de gelaarsde kat. In 2020 is ze te zien in de film Bill & Ted Face the Music
Bron: Ryan Murphy Productions, Warner Bros. Television
 
Artie Abrams – Kevin McHale
Kevin McHale (1988) speelde de rol van Artie Abrams. Na Glee hebben we weinig gehoord van hem. Hij was na Glee te zien in de videoclip ‘Last Friday Night’ van Katty Perry. Daarnaast heeft hij een paar kleine bijrollen gehad in verschillende films en series. Zo was hij bijvoorbeeld in één aflevering te zien van de serie Élite.
Bron: Ryan Murphy Productions, Netflix
 
Finn Hudson – Cory Monteith
Cory Monteith (1982) speelde de rol van Finn Hudson. 13 juli 2013 is Cory overleden na gebruik van heroïne en alcohol. Dit gebeurde tijdens het vierde seizoen van Glee. De makers hebben besloten om ook het karakter Finn niet langer in de serie te houden en er werd een aflevering geschreven voor het overlijden van Finn/Cory. De hele aflevering was erg emotioneel, helemaal voor Lea Michele, met wie Cory Monteith een relatie had.
Bron: Ryan Murphy Productions
 
Brittany Pierce - Heather Morris 
Heather Morris (1987) speelde Brittany Pierce. Na Glee heeft de actrice geen echt grote rollen meer gehad. Wel heeft ze verschillende bijrollen gespeeld in films en series. Zo was ze te zien in Romantically Speaking, Most Likely to Die, LA LA Living, Psycho Wedding Crasher, I.R.L. en Santa Fake.
Bron: Ryan Murphy Productions, Pender Street Pictures 4
 
Will Schuester – Matthew Morrison
Matthew Morrison (1978) speelde leraar Will Schuester. Na Glee heeft hij in een aantal andere series een bijrol gehad. Zo was hij in een aantal afleveringen te zien van The Good Wife , Grey's Anatomy en American Horror Story.
Bron: Ryan Murphy Productions, 20th Century Fox Television
 
Mercedes Jones – Amber Riley
Amber Riley (1986) speelde Mercedes Jones. Tegenwoordig is ze zangeres en speelt ze in theatervoorstellingen. Ze heeft na Glee een paar kleine rollen gehad in films, zoals Nobody's Fool en Infamous
Bron: Ryan Murphy Productions, Tyler Perry Studios
 
Santana Lopez – Naya Rivera
Naya Rivera (1987) speelde Santana Lopez. Na Glee had de actrice een aantal bijrollen in series, zoals in Devious Maids en Step Up: High Water. In juli 2020 ging Naya Rivera met haar zoontje varen op Lake Piru. De actrice raakte daarna vermist, haar zoontje werd wel in de boot teruggevonden. Na dagen van zoeken werd uiteindelijk het lichaam van de actrice gevonden. 
Bron: Ryan Murphy Productions, Lionsgate
 
Mike Chang​ - Harry Shum jr
Harry Shum jr (1982) speelde Mike Chang in Glee. Maar hij is bekend geworden door de Step Up films. Na Glee speelde hij de rol van Magnus Bane in de Netflix-serie Shadowhunters en was hij te zien in de serie Tell Me A Story. Na Glee speelde de acteur ook in een aantal films, waaronder Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny, Crazy Rich Asians, Escape Plan 3: The Extractors en All My Life.
Bron: Ryan Murphy Productions, Constantin Film
 

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Zoek in artikelen