The Hunger Games: 5 behind the scenes geheimen van Mockingjay part 2

Wow! Wist je dat de opnames van The Hunger Games Mockingjay part 2 niet eens zo heel ver hier vandaan waren? Namelijk in Berlijn! Wij onthullen nog vijf andere behind the scenes geheimen over Mockingjay Part 2 die je nooit had kunnen bedenken.
 
1. Beetee’s weapons lab in District 13 is eigenlijk een oude elektriciteitscentrale
 
De Kraftwerk fabriek, gelegen in de Köpenicker Strasse in Mitte, was de perfecte locatie voor Beetee’s zijn weapons lab. Het was moeilijk voor de makers van The Hunger Games om een locatie te vinden, maar de Kraftwerk fabriek sloot precies aan bij hun wensen.
 
Bron: Lionsgate
 
2. Woody Herrelson skipte een dag voor het concert van Lorde
 
Een Duitse verslaggever liep Woody Herrelson tegen het lijf tijdens het concert van Lorde. Woody moest eigenlijk werken, maar ging toch naar het concert van Lorde. Oops! Woody Herrelson speelt de rol van Haymitch Abernathy.
 
Bron: Lionsgate
 
3. District 2 is een eigenlijk een oud vliegveld
 
Luchthaven Tempelhof is al twee jaar gesloten, maar wordt nog wel gebruikt voor de opnames van The Hunger Games. De inwoners van Berlijn mochten bepalen wat er ging gebeuren met de luchthaven, terwijl de cast daar aan het filmen was. De cast had besloten om het pand uiteindelijk te bombarderen, zodat de oorlogsschade van District 2 net echt leek. Veel mensen waren boos, omdat Tempelhof was vernietigd zonder hun toestemming. Veel Duitsers hebben geklaagd bij de  lokale overheid. 
 
Bron: Berlijn Blog
 
4. De cast kwam naar Berlijn, omdat ze iets nieuws wilde
 
In de eerste instantie werd er gezegd dat Mockingjay part 2 werd opgenomen in Berlijn in plaats van Atlanta om financiële problemen, maar Jennifer Lawrence laat weten dat dit niet waar is. De reikwijdte en de monumentaliteit van de locaties in Berlijn , kon de cast niet vinden in Atlanta.
 
Bron: Lionsgate
 
5. Duitsland werd gekozen voor een aantal duidelijke redenen 
 
Berlijn is niet alleen gekozen om de architectuur, maar ook om een andere reden. Producer Nina Jacobsen vertelt tegen MTV: “there’s a political context to the books that is never lost to the people who live here, so it was a very fitting place to finish the movie.”
 
Bron: Lionsgate
 
Wisten jullie deze behind the scenes geheimen?
 
 
Bron: MTV

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • 25 geheimen over Pretty Little Liars

  • 18 x de leukste filmseries

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • 6x de spannendste dystopische boekenseries

  • Er komen misschien meer films van The Hunger Games!

Zoek in artikelen