De ultieme ranking van Voldemort's gruzielementen

Alle Harry Potter fans, verzamelt zich. Blaas het stof van je boeken af – als dat er al opzit – wikkel je Griffoendor sjaal om en pak je denkbeeldige toverstaf erbij. Het is tijd om te praten over de meest donkere magie in de boeken en films.

Want magie is de grootste reden dat we een intens grote liefde voelen voor Harry Potter – hoewel huiself Dobby daar ook een groot aandeel in heeft. (lees ook: Waarom de dood van Dobby in Harry Potter zo treurig is...) Maar hebben we het over de meest donkere magie, dan krijgen we spontaan kippenvel op onze armen. Want het is het creëren van een gruzielementen waar we het nachtlampje naast ons bed voor aan laten.

Van de naam alleen al krijg je de kriebels, maar van de betekenis nog meer. Want wil je een gruzielementen creëren, dan moet je moorden. Deze moord zorgt ervoor dat een deel van je ziel veilig wordt gesteld. En blijkbaar was het Voldemort’s grootste hobby, want hij creëerde er zeven om onsterfelijk te worden. Wat, thank god, mislukte.

Harry Potter en zijn helden slaagden er namelijk in ze stuk voor stuk te vermorzelen. Maar welke gruzielementen waren het lastigst om te vernietigen? Dit is de ultieme ranking van Voldemort's gruzielementen.

7. De diadeem van Rowena Ravenklauw

Met als grote voorbeeld de kleine haarspeldjes, lijken de haaraccessoires van iedere vrouw plotseling te verdwijnen in het niets. En laat de diadeem nou net zo'n accessoire te zijn.Good one, Voldemort. Zie die maar eens te vinden!

6. De beker van Helga Hufflepuff

Het is niet heel vriendelijk om een beker van Hufflepuff te gebruiken voor donkere magie. Maar hé, het is Voldemort. Aardig zijn komt niet bepaald in zijn woordenboekje voor. Toch behoorlijk makkelijk te vernietigen. Een vleugje magie, een gevaarlijke missie en bam: Voldemort weer een denkbeeldig kopje kleiner gemaakt.

5. De medaillon van Salazar Slytherin

Als je dacht dat onze Voldemort al kwaadaardig kon zijn, dan val je nu pas echt van je stoel. Een medaillon verstoppen in een grot en er een spreuk over uitspreken die je grootste angsten doet herleven? Heftig hoor, maar niet goed genoeg. Try again, Voldemort.

4. Het dagboek van Tom Riddle

Je kunt je het misschien voorstellen, maar Voldemort had vroeger ook een iniminie menselijke kant. Dit dagboek is daar het resultaat van.

3. Nagini

Om even terug te komen op de legendarische slang, want dat was ‘ie: Nagini. Over een leuk huisdier gesproken.. Voer hem dagelijks een paar dreuzels en hij blijft je trouw.

 

2. De ring van Marvolo Gaunt

De ring die indirect voor de meest verdrietige dood zorgde: onze arme Perkamentus. We huilen nog steeds.

1. Harry Potter

Dit was natuurlijk de grote twist in de films en boeken en o zo tragisch! Onze enige echte Harry Potter was – samen met de legendarische slang – het enige gruzielementen dat zich kon verplaatsen. En een levendige ziel vernietigen voor Voldemort’s dood? Dat is even slikken. Behoorlijk effectief, dus. 

Heb je deze al gelezen?

30 wensen van iedere Harry Potter fan!

Harry Potter: Boeken vs. films

Bron: MTV, Warner Bros

Nieuwste artikelen

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen