Hook zorgt voor veel ophef in Once Upon A Time

We kunnen Hook nu met zekerheid The Dark One noemen. Hij heeft ondertussen al behoorlijk wat kwaad uitgehaald. Nu hij de poort naar de hel heeft geopend, zal iedereen te staan trillen op hun benen. Hoe heeft dit zo ver kunnen komen?

Het begon allemaal toen Rumplestiltskin oftewel het kwaad in zichzelf zijn hoofd binnendrong en hem aanzette om eindelijk zijn wraak te krijgen op Gold. Emma dacht dat ze hem rustig kon houden door haar liefde, maar toen Hook erachter kwam dat Emma Excalibur verborgen hield werd hij wel erg boos. Wij dachten dat dit weer goed was gekomen doordat Emma liet zien dat ze hem vertrouwde.

Nadat hij erachter kwam waar Merlin zich bevond, heeft hij zijn hart eruit getrokken. Emma probeerde weer tot hem door te dringen door te zeggen dat hij zijn geluk niet zou vinden in wraak, maar in haar. Door het hart van Merlin kapot te maken zou hij haar verliezen, daarmee dus ook zijn gelukkige einde. Maar Hook was niet meer te stoppen en vervloekte Merlin's hart.

Omdat Emma de vloek niet meer kon stoppen, had zij nog maar één optie om hem te redden: zijn herinneringen nemen en hem laten vergeten dat hij slecht is.
 

tvline.com


Even later zoekt Hook Emma weer op en zegt hij dat zij hem alleen maar boos en teleurgesteld maakt. Ook kwetst hij haar door te zeggen dat ze gewoon maar een wees is die altijd mensen de mensen die van haar houden zal wegduwen. De hartstochtelijke momenten die Hook had met Emma bleken ook alleen maar spel te zijn voor Hook.

Na een tijdje kan Emma Henry ervan overtuigen dat hij haar moet bevrijden. Henry vertrouwt haar en maakt haar magische handboeien open. Emma verbreekt vervolgens de spreuk van Hook en geeft de herinneringen terug. Ook kan Emma er nu achter komen wat Hook van plan is, en aan haar gezicht te zien is het nog erger dan gedacht...

Ergens anders zien we Hook in gevecht met Gold. Gold wint, maar dood Hook niet. Maar hij laat hem leven met het feit door Gold te zijn verslagen. Gold echter, komt niet onbeschadigd uit de strijd. Excalibur heeft hem met zijn zwaard geschaafd. En zoals we weten, herstellen wonden gemaakt door dat zwaard niet meer...

enstarz.com

Vervolgens zien we Hook en Rumplestiltskin bij het water staan. Rumplestiltskin vertelt dat zich hier de weg naar de onderwereld bevindt. Om de poort te openen heeft hij een druppel bloed nodig van iemand die heen en terug naar de hel is geweest. Met een druppel van het bloed van Gold rijst er een boot vol met gemaskeerde personen op uit het water. Nimue stapt uit en zegt: "We zijn er, allemaal, zoals belooft. Het wordt tijd te doen waar Dark Ones het beste in zijn: het licht uitdoen.

Geen prettig vooruitzicht volgens ons...

Wat vindt jij van de daden van Hook?

Lees ook: Makers Once Upon A Time komen met een nieuwe serie, Once Upon a Time: Peter Pan en Magic Mirror keren terug

Bron: mashable.com, maguzz.com

Nieuwste artikelen

  • De beste Young Adult liefdes

  • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

  • Labyrint - Inge Verbruggen

  • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

  • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Series met de mooiste mannen

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

  • Slecht nieuws: Jennifer Morrison stopt als Emma in Once Upon a Time

Zoek in artikelen