Deze acteurs ondergingen een drastische transformatie voor een Oscar

De Oscar is een van de meest prestigieuze prijzen in de filmwereld. Win je er één, dan heb je het gemaakt. Win je er meerdere, dan ben je nooit meer weg te slaan uit de filmwereld. En dat betekent dat de acteurs maar wat overhebben voor zo'n beeldje (Leonardo, we vinden je nog steeds zielig). Zoveel zelfs, dat ze soms hun uiterlijk drastisch veranderen om er een in de wacht te kunnen slepen. 

Deze acteurs hebben met hun rol - en een flinke transformatie - in de afgelopen 20 jaar een gouden beeldje binnengesleept. Enne, zouden we er onderhand een kunnen geven aan Leonardo di Caprio? Arme man.

Eddie Redmayne - The Theory of Everything

Eddy Redmayne komt verbazingwekkend dicht in de buurt van Stephen Hawking in de film 'The Theory of Everything'. Hoe hij dit voor elkaar kreeg? Hij ontmoette Hawking niet alleen, maar bestuudeerde ook duizenden foto's van de persoon. 

Jared Leto - Dallas Buyers Club

Een transgender met aids spelen terwijl je zelf een echte vent bent. Klinkt lastig, is het ook. Maar niet voor acteur Jared Leto, die er een Oscar mee binnensleepte. Bravo!

Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club

Jared Leto was niet de enige die er met een Oscar van doorging door zijn rol in de Dallas Buyers Club. Ook acteur Matthew McConaughey won er een voor de rol waar hij maar liefst 21 kilo voor afviel. Heftig!

Anna Hathaway - Les Miserables

We vonden haar al een topactrice. Maar na haar rol in Les Miserables zijn we nog meer fan. Ook deze actrice onderging een streng dieet om er als een fabriekswerker uit te zien. Enne, wat we misschien nog wel knapper vinden als vrouw zijnde? Dat ze haar haar eraf heeft geknipt!

Meryl Streep - The Iron Lady

Wist je dat actrice Meryl Streep maar liefst 19 Oscarnominaties had? Ja, ze is een held. Zelf zegt ze dat ze voor deze rol niet veel hoefde voor te bereiden, maar dat neemt niet weg dat ze een gigantisch groot talent is. 

Christian Bale - The Fighter

Weer een acteur die belachelijk veel afviel om in zijn rol te kunnen passen. Voor The Fighter viel hij 13 kilo af, en voor een eerdere film zelfs 27 kilo! Als dat geen toewijding is weten wij het ook niet meer. Deze vent verdient honderden awards. 

Heath Ledger - The Dark Knight

Acteur Heath Ledger heeft misschien de grootste transformatie ondergaan. Om in de rol te kruipen van The Joker, hield Ledger een dagboek bij als de slechterik zelf. Wow, heftig!

Heb je deze artikelen al gelezen? 

Zo zien de slechteriken van Disney er in het echt uit

Bronnen: VH1

Nieuwste artikelen

  • Halloween films die niet eng zijn

  • De ergste film clichés 

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

  • 10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • 10x acteurs voor en na special effect make-up

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

Zoek in artikelen