9 x levenslessen die we geleerd hebben van de Disney prinsessen

Tuurlijk, we kijken Disneyfilms vooral omdat we blij worden van de prinsessen die in mooie jurken op nog leukere liedjes ronddansen. Maar misschien wel de grootste reden waarom de films én de prinsessen zo populair zijn? Vanwege de lessen die ze ons leren. Dat je nooit je stem moet verkopen, bijvoorbeeld. Of je dromen achterna moet gaan. Altijd. Deze levenslessen kregen we mee van de prinsessen uit de Disneyfilms. 

Merida - Brave

Het is belangrijk om jezelf goed te leren kennen, maar ook vanuit het perspectief van iemand anders te kunnen kijken. Verlies jezelf niet uit het oog, maar ook zeker anderen niet. Zo groeien we in het leven. Enne, fouten mogen altijd gemaakt worden. 

Belle - Belle en het beest

Laat je leven niet bepalen door de verwachtingen van de mensen om je heen. Alleen jij weet wat je wel en niet kan. En nog belangrijker: kom altijd voor jezelf op. Vooral als een of andere gladjakker je boek in de modder gooit. We kijken naar jou, Gaston. 

Aurora - Doornroosje

Je zet ze misschien zo nu en dan het liefst bij het grofvuil als je ruzie hebt, maar vrienden zijn zo belangrijk. Met een hele squad achter je, komt het altijd goed. Want ze zullen er altijd voor je zijn. Dat, en: raak geen spinnenwielen aan in donkere torenkamers. 

Tiana - Prinses en de kikker

Heb je een droom, dan ga je ervoor. Werk hard, laat niets je in de weg staan en blijf doorgaan. Zelfs als je meerdere tegenslagen krijgt. Maar verlies niet uit het oog wat daarnaast nog meer belangrijk is, zoals je vrienden en familie. 

Ariel - De kleine zeemeermin

Verlies nooit je innerlijke - en daadwerkelijke - stem. Je mag gehoord worden en dient voor niemand te zwijgen. Datgene wat je uniek maakt moet je altijd behouden, en dat zijn ook vaak de dingen waarom andere mensen van je houden. Ja, ook als je graag een vork door je haar haalt. 

Elsa - Frozen

Laat je leven niet beheersen door je grootste angsten en probeer er overheen te komen. Je weet nooit wat je voor moois te wachten staat als je dat eenmaal doet. 

Rapunzel 

Je kunt veel meer dan je denkt. Laat het onbekende je niet tegen houden, alleen omdat je het nog nooit gedaan hebt. Maar ga erop uit, ontdek mooie dingen en vooral jezelf. 

Assepoester

Misschien niet altijd even makkelijk, maar wees altijd aardig tegen anderen. Ook als zij niet aardig zijn tegen jou. Want hoewel je het misschien niet altijd verwacht, zal het altijd naar je terugkomen. En het is gewoon leuker dan chagrijnig over deze wereld te stampen.

Alice - Alice in wonderland

Raar zijn is zoveel leuker dan het zijn van een grijze muis. Verberg je unieke kanten niet maar laat ze juist aan de hele wereld zien. En vooral: schaam je niet voor jezelf, you're amazing. 

Welke levensles vind jij het mooist?

Heb je dit artikel al gelezen?

8 x mysterieuze personages uit Disneyfilms

Bronnen: Blogs.Disney

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • De 10 grappigste Disney personages!

  • Zo zien Disney prinsessen er in het echt uit

  • Lessen die we hebben geleerd van Hermione Granger

  • Van Disney Prinsessen naar echte koninginnen

  • Levenslessen van Lorelai Gilmore die je nooit moet vergeten

Zoek in artikelen