Deze American Horror Story-theorie maakt alles duidelijk

Fans zijn niet meer stoppen Sinds Ryan Murphy heeft verklapt dat alle seizoenen van American Horror Story op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn. Welke manier dan?! Ja dat zeggen ze er natuurlijk niet bij... De volgende theorie is misschien nog niet eens zo gek. We hebben je door, Ryan.

En deze theorie heet: The Dante's Inferno Theory. De theorie is gebaseerd op een hoofdstuk uit een gedichtenbundel van de Italiaanse schrijver Dante Alighieri. Het hoofdstuk beschrijft de tocht van de auteur door de negen cirkels van de hel, allen genoemd naar een zonde: limbo, lust, gulzigheid, hebzucht, woede, ketterij, geweld, bedrog en verraad, geleid door Virgil.

Volgens de theorie zijn Murphy en Falchuk zijn samen Virgil en de kijkers zijn Dante, reizende door de negen zondes (ook al niet in dezelfde volgorde als in het gedicht).

Moord huis: Lust
Het thema van dit onderdeel is het bewijs van de affaire tussen Violet en Tate Langdon, die haar moeder heeft verkracht. Er is ook een affaire tussen Larry en Constance Langdon en het bestaan van Moira, de huishoudster, die als oude vrouw aan vrouwen verschijnt, maar verleidelijk aan jonge mannen.

Kliniek: Fraude
Dit seizoen zijn de medewerkers van The Briarcliff de grootste leugenaars. Ze doen alsof ze geestelijk zieke mensen behandelen, maar voeren eigenlijk gestoorde experimenten op hen uit. De corrupte leden van de kerk, de geheime bezeten zuster Mary Eunice en de geheime seriemoordenaar Dr. Thredson.

Coven: Verraad (of woede)
Seizoen 3 gaat over de pogingen van the Coven om zijn nieuwe Supreme uit te kiezen. Elk lid probeert de anderen te ondermijnen om te krijgen wat ze wil. Fiona verraadt Madison, Madison begraaft Misty en Cordelia's man heeft niets in de gaten. Een andere theorie suggereert woede als overkoepelend thema als gevolg van de oude wrok tussen de personages.

Freak Show: Hebzucht
Onder leiding van Elsa Mars, zijn de leden van Fräulein Elsa's rariteitenkabinet herhaaldelijk misbruikt voor hun grillige plannen om roem en fortuin te krijgen. Dan zijn er de oplichters Stanley en Maggie, die mee willen doen aan de show voor hun eigen belang, namelijk om de lichamen van de freaks te verkopen aan een museum.

Hotel: Gulzigheid
Het virus teistert Valentino, de gravin, Donovan en iedereen aan wie ze het gegeven hebben. Het maakt ze hunkeren naar voedsel - in hun geval, bloed. Andere personages worstelen met verslaving aan alcohol, drugs en moord.

Dit laat limbo, ketterij, geweld en woede of verraad nog over. Bircher stelt dat de theorie ook wordt ondersteund door het feit dat elk seizoen zich grotendeels in één fysieke plaats afspeelt. Zoals het huis, de kliniek, de academie van de heksen, het circus en het hotel, net als in het gedicht...

Zouden Murphy en Falchuk echt negen seizoenen gepland hebben?

Wat vind jij van deze theorie?
Bron: huffingtonpost.com, moviepilot.com, engsub.org

Nieuwste artikelen

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

  • Thin Air - Kellie M. Parker

  • Het piratenmaal - Jonny Duddle

  • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

  • J.K. Rowlings nieuwe website bevat een pagina waarop Harry Potter theorieën worden ontkracht

  • Creepy theorie over Home alone...

  • Recensie: American Horror Story: Hotel (seizoen 5)

  • Tom Hanks vindt de nieuwste theorie over Toy Story fantastisch

Zoek in artikelen