High School Musical: waar is de rest van de cast gebleven?

High School Musical is misschien wel een van de leukste musicalfilms die Disney heeft gemaakt! Wij kunnen de nummers Breaking Free en We're All in This Together nog steeds meezingen! We weten dat Zac Efron (Troy) en Vanessa Hudgens (Gabriella) beide erg succesvol zijn geworden in de filmwereld. Maar wat doen de overige castleden die een veel kleinere rol in de films hadden nu? Wij zochten het voor je uit.

Lucas Grabeel - Ryan Evans

Lucas Grabeel speelde in High School Musical de rol van Ryan Evans, de broer van Sharpay. Na High School Musical heeft hij nog veel acteerwerk gedaan. Zo speelde hij 6 jaar lang de rol van Toby Kennish in de serie Switched at Birth en heeft hij veel stemmen in gesproken voor onder andere de series Dragons: Race to the Edge, Elena of Avalor en Family Guy. Ook was hij in 1 aflevering te zien van de Disney+ serie High School Musical: The Musical - The Series. In 2018 speelde Grabeel tevens in Little Woman de rol van Laurie (Theodore Laurence).

Bron: First Street Films, Disney Channel, ABC Studios

Corbin Bleu - Chad Danforth

Corbin Bleu vertolkte de rol van basketballer Chad en tevens goede vriend van Troy Bolton. Na High School Musical was hij onder andere te zien in de serie One Life to Live en in de films Nurse 3-D, Ovid and the Art of Love en Witches in the Woods. Ook had hij gastrollen in de series Psych, Castle en Supergirl. Dit jaar is hij te zien in de tv film A Christmas Dance Reunion, waar hij als tegenspeelster niemand minder dan zijn liefje uit High School Musical heeft: namelijk Monique Coleman!

Bron: First Street Films, Disney Channel, Warner Bros. Television

Monique Coleman - Taylor McKessie

Monique Coleman speelde de rol van Taylor, de vriendin van Gabriella, in de High School Musical films. Na haar tijd bij High School Musical heeft ze verschillende rollen gespeeld. Zo was ze te zien in de series The Fourth Door en Here We Go Again. Ook heeft ze een gastrol vertolkt in de serie Bones en in een aantal tv films gespeeld. In 2021 zal ze te zien zijn in de film A Christmas Dance Reunion, samen met Corbin Bleu.

Bron: First Street Films, Disney Channel, AwesomenessTV Production

Bart Johnson - Coach Jack Bolton
De sportieve coach en vader van hoofdrolspeler Troy, is nog aardig actief in acteerland. Hij heeft na High School Musical de rol van Beau Berkhalter in The Client List vertolkt en was te zien in Gortimer Gibbon’s Life on Normal Street. In 2018 vertolkte hij in een verfilming van Little Women de rol van Mr. March en speelde hij in 2019 mee in de Hallmark kerstfilm Holiday for Heroes. Ook heeft hij in een aflevering een bijrol gespeeld in de serie The Rookie.

Bron: First Street Films, Disney Channel, Tremendum Pictures

Olesya Rulin - Kelsi Nielsen
Oleysa heeft na haar tijd bij High School Musical drie jaar lang de rol van Abby gespeeld in de serie Greek. In 2015 en 2016 vertolkte ze de rol van Calista Secor in de serie Powers. Af en toe verschijnt ze met een gastrol in NCIS, The Mentalist en CSI Miami.

Bron: First Street Films, Disney Channel, Sony Pictures Television

Chris Warren Jr. - Zeke Baylor
Na High School Musical heeft Warren de rol van Xander vertolkt in Chipmunks: The Squeakquel. Hij speelde de jongen die de chipmunks pestte op school. Ook speelde hij in Good Luck Charlie en The hard times of RJ Berger. Maar je hebt hem mogelijk ook gezien in The Fosters als Ty Hensdale of als Jason Parker in de serie Grand Hotel

Bron: First Street Films, Disney Channel, ABC Studios

KayCee Stroh - Martha Cox
KayCee is inmiddels moeder van twee kinderen. In 2011 had ze nog een rol in de webserie Shapetown, USA, in 2018 had ze een gastrol in de Disney serie Andi Mack en in 2019 was ze in 1 aflevering te zien van High School Musical: The Musical - The Series.

Bron: First Street Films, Disney Channel, Disney

Dutch Whitlock - Skater/cello guy
De aandoenlijke, nerdy skater die stiekem de cello bespeelde, is niet zo onschuldig meer. Hij werd in 2008 gearresteerd voor een gewapende overval en heeft een jaar in de gevangenis gezeten. Hij heeft sinds 2007 niet meer geacteerd.

Alyson Reed -  Ms. Darbus
De favoriete lerares Drama in High School Musical hoopte op een succes met de spin-off Madison High. Die kwam er helaas niet. Wel heeft Reed gastrollen gespeeld in verschillende series, zoal Modern Family, Mad Men, Desperate Housewives en Grey's Anatomy. Ook was ze te zien in de film Ad Astra, waarin Brad Pitt de hoofdrol speelt. In 2019 deed Reed wat stemmen voor de animatiefilm Klaus.

Bron: First Street Films, Disney Channel, CBS Television Studios

Welk castlid was jouw favoriet?

Lees ook: Wat doet de cast van Gilmore Girls nu?

Nieuwste artikelen

  • Haar kant van de weg - Ella Marjon

  • Toen ze verdween - Carla Kovach

  • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

  • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

  • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 10 meest bizarre dingen die fans hebben gedaan voor beroemdheden

  • De cast van Married with Children: toen vs nu

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

Zoek in artikelen