90's Disney Channel-series die je misschien vergeten bent

Wanneer mensen “Oud Disney” horen, wat een veelvoorkomende tag is op Tumblr, denken ze snel aan begin 2000-shows, zoals Even Stevens, Lizzy McGuire en The Suite Life of Zack and Cody. En hoewel deze series oud zijn in vergelijking met de Disneyseries van vandaag, zijn ze nog steeds nieuwer dan de series die uitkwamen in de 90’s. 

Disney Channel heeft legendarische series gehad, maar ze lijken door de gaatjes van het geheugen van internet te zijn gevallen. Neem een kijkje naar deze 15 classics, namelijk Disney Original Series en series die uiteindelijk op Disney Channel zijn uitgezonden in de 90’s. We hebben Boy Meets World weggelaten, want kom op, deze show ben je toch niet vergeten? Het enige antwoord dat wij daarop hebben: nee.

 

Nog geen Disney+? Als je je via DEZE LINK aanmeldt kun je voor 8,99 euro per maand genieten van de nieuwste films en series. En op deze manier steun je Chicklit.nl ook nog eens!

 

1. THE TORKELSONS

The Torkelsons zijn officieel uitgekomen op NBC. De serie werd Almost Home genoemd voor het tweede (en laatste) seizoen. De serie volgde een alleenstaande moeder (Connie Ray) terwijl ze probeerde haar 5 kinderen op de voeden nadat hun vader ze had verlaten. Hij keert later terug naar het gezin, maar dit ging natuurlijk niet zo goed. Lee Norris ook wel Stuart Minkus van Boy Meets World, speelde Chuckie Lee Torkelson, een insectenverzamelaar die altijd enorme brillen droeg.

2. EERIE, INDIANA

Een paar jaar voordat Omri Katz de zwart vlammende kaars in Hocus Pocus aan zou steken, speelde hij Marshall Teller, een kind waarvan zijn familie verhuisde naar de bizarre stad Eerie, Indiana. Samen met zijn nieuwe vriend Simon Holmes (Justin Shenkarow, die later de stem van Harold in Hey Arnold in zou spreken). Marshall hield zich bezig met enge stadmysteries en legendes. Net als The Torkelsons is deze show ook op NBC begonnen.

3. THE SECRET OF LOST CREEK

Deze supervroeg begonnen Disneyserie is net als een Goosebumps-boek. Drie kinderen (Shannon Doherty, Scott Bremner, en Jody Montana) brengen de zomervakantie door, zoekend naar de begraven schat van Bigfoot.

4. ADVENTURES IN WONDERLAND

Gebaseerd op Alice in Wonderland, liet deze Disneyshow Alice (Elisabeth Harnois) Wonderland binnentreden wanneer zij dit wou, simpelweg door dwars door een spiegel heen te lopen. Harnois zou later beginnen als het liefje van Will Friedle in My Date with the President’s Daughter.

5.   FLASH FORWARD

Niet te verwarren met de ABC sci-fi show Flashforward. Deze serie is de eerste Disney Channel Original serie, gecreeërt in 1995. Met Ben Foster als één van de personages, volgde Flash Forward twee BFF’s terwijl ze allebei over hun schoolleven praatte, en vergeleken het met toen ze kleine kinderen waren.

6.   BROTHERLY LOVE

Joey, Matthew, en Andy Lawrence speelde in deze serie die Joe Roman volgde terwijl hij opnieuw contact legde met zijn halfbroers Matt en Andy nadat hun vader overleed. De show begon op NBC, werd daarna verplaatst naar The WB, en werd toen uitgezonden op Disney Channel.

7.   MAD LIBS

Terwijl het leek alsof bij Nickelodeon gameshows voor kinderen overheerste, had Disney Channel zelf ook een paar gameshows. Gebaseerd op het populaire woordspelletje, had Mad Libs twee teams die tegen elkaar streden in fysieke en mentaal gerelateerde uitdagingen.

8.   GOING WILD WITH JEFF CORWIN

Gehost door Jeff Corwin (duh), wordt hij in deze natuurshow gevolgd tijdens het reizen over de hele wereld om de coolste en meest exotische dieren te zien. Corwin zou later “reizen” naar  Discovery Kids voor zijn show: Jeff Corwin Unleashed.

9.   BUG JUICE

Deze realityshow focuste zich op 20 pubers en hoe zij alles op zomerkamp beleefden. De uitdrukking Bug Juice verwees naar een zoet Kool Aid drankje dat alle kampeerders leken te drinken uit de wazoo.

10. OFF THE WALL

Nog een poging van Disney om gameshows te doen. Met Off the Wall streden teams tegen elkaar, maar ook tegen random deelnemers van de straat die van tevoren waren opgenomen.

11. THE FAMOUS JETT JACKSON

Met Lee Thompson Young als de hoofdpersoon, volgde deze show Jett zijn daden als een tv-actieheld genaamd Silverstone. Een film, slim genaamd Jett Jackson: The Movie, had zijn premiere in 2001. Oh, en Destiny’s Child en Britney Spears hadden een gastrolletje als zichzelf in de serie, want ja... De 90’s.

12. SO WEIRD

Tot nu toe de engste Disneyshow van de 90’s. So Weird was de kinderversie van shows als The X-Files en Supernatural. Fiona “Fi” Phillips (Cara DeLizia) reisde samen met haar rockster-moeder (Mackenzie Philips), en kwamen paranormale en spookachtige dingen onderweg tegen. Ze deelde haar ervaringen op haar blog “So Weird”. De serie heeft ook voor een kleine reünie tussen de Brink! sterren Erik von Detten en Patrick Levis gezorgd. De themesong van de serie was simpelweg gezegd: geweldig!

13. THE JERSEY

Gebaseerd op de boekenserie The Monday Night Football Club van Gordon Korman, volgde deze show vier kinderen die een magische jersey vonden. Wanneer ze deze droegen, werd de drager getransporteerd in een lichaam van een bekende athleet. De serie liet verschillende bekende gezichten voorbij komen, zoals Tony Hawk en Laila Ali. Helaas is de acteur Michael Galeota, die Nick Lighter speelde, eerder dit jaar overleden.

14. SISTER, SISTER

Officieel gelanceerd op ABC en toen The WB, uiteindelijk bevonden Tia Mowry-Hardrict en Tamera Mowry-Housley hun show op Disney Channel. De zusjes die in het echt ook tweeling zijn, speelden met geboorte uit elkaar gehaalde tweelingen, die even later achter elkaars bestaan komen. Als je iemand ooit hoort zeggen “Go home, Roger!”, heb je dat aan deze show te danken.

15. SMART GUY

Het kleine broertje van de Mowry zusters, Tahj Mowry, had ook een eigen show op The WB, uiteindelijk ook te zien op Disney Channel. Mowry speelde een 10-jarige wizzkid T.J. Henderson, die een aantal klassen had overgeslagen om op de middelbare school te komen met zijn broer en zus (Jason Weaver en Essence Atkins). Terwijl T.J. de belangrijke dingen van de middelbare school leert, probeert hij zijn best te doen om bij de oudere kinderen te horen, waardoor hij met alles wat hij doet in de problemen komt. En als je zegt niet alle woorden meer te weten van de pakkende themesong, ben je tegen jezelf aan het liegen!

 

Herken jij één van deze series? Laat het ons weten!

 

Bron: MTV news

Nieuwste artikelen

  • Nieuwe spelletjes voor deze zomer

  • Neem mij mee - Sarra Manning

  • De verwoestingen van Devil's Acre - Ransom Riggs

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

Zoek in artikelen