Wauw: deze Disneyfilm komt wel heel vaak voor in Zootopia!  

Als er een ding is dat we in ons leven hebben geleerd, is het wel dat we nooit te oud zijn om tekenfilms te kijken. Zeker niet als-ie zo goed is als Zootopia. Het verhaal van een konijntje dat politieagent wil worden, is gewoon te schattig! (Sorry, Judy Hopps, we weten dat alleen konijnen elkaar eigenlijk schattig mogen noemen.) Maar niet alleen daarom moet je als de wiedeweerga naar de bios om deze film te kijken, ook vanwege ál deze Disneyreferenties! 

Die Disneycreators zijn eigenlijk wel een stelletje sneaky bastards bij elkaar. Elke Disneyfilm lijkt tegenwoordig wel een verstopte link te hebben naar een andere Disneyfilm. Maar Zootopia lijkt wat dat betreft wel de kroon te spannen. In deze film zitten wel heel veel verstopte linken naar een andere Disneyfilm! Namelijk naar de geliefde film Frozen! Sommige van die linkjes naar Frozen lagen er wel dik op, zoals Chief Bogo die Judy hard vertelt dat het niet altijd gaat zoals je wilt: “Life isn’t a cartoon musical where your dreams come true, so let it go.” En dan heb je ook nog Hans’s Pastry Shop in Little Rodentia. Deze linkt overduidelijk naar Prince Hans. En dan hebben we nog Duke die op straat films verkoopt die overduidelijk linken naar Disneyfilms die nog moeten verschijnen. Mewana (Moana), Giraffic (Gigantic) en Floatzen 2 (Frozen 2) lijkt ons geen toeval! Laten we acteur Alan Tudyk ook niet vergeten die de stem van Duke Weaselton insprak. En wiens stem sprak hij ook al weer ook in? O ja, die van Duke uit Frozen! 

Ja, deze referenties hadden we nog wel door. Maar déze is ons ontglipt. Er zit namelijk nóg een Frozen-linkje in de film! Zusjes Anna en Elsa schitteren namelijk ook in de film. Nou ja, hun olifantenversie dan. 
Had jij ze allemaal gezien? 
Bron: mtv, Disney, 
Lees ook: Nieuwe details en cast vrijgegeven van Disney's Tangled: Before Ever After!

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen