14 tekenen dat je een serieverslaving hebt

Je grootste hobby is series kijken, maar inmiddels is jouw hobby wel wat meer dan dat. Als je heel eerlijk bent, begint het wel een beetje op een verslaving te lijken… Je weet zeker dat je verslaaft bent wanneer je je herkent in onderstaande punten! 

Het is zo ontzettend fijn om bij thuiskomst je schoenen uit te schoppen en om op de bank te ploffen met je favoriete serie. En om dan een stuk of twintig afleveringen te kijken. Dit zijn de tekenen dat je een serieverslaving hebt. 1. Het eerste wat je doet wanneer je thuiskomt, is je televisie aanzetten of je laptop openklappen. Jij moet verder met je series. 

2. Avondeten wil jij best netjes aan tafel doen, maar alleen wanneer je je laptop voor je snufferd kunt zetten. Tijdens het eten moet je wel kunnen Netflixen!  

3. Jij vecht tegen je slaap en knikkebolt je om drie uur ’s nachts door een aflevering heen omdat je móet weten hoe het verder gaat. 

4. Jij hebt een Premium Netflix-abonnement. Je wilt je series natuurlijk wel in Ultra HD kwaliteit kunnen bekijken. 

5. Wanneer iets nog niet op Netflix staat, stream je het wel. Dat het via een beetje louche sites is, neem jij voor lief. Snel de pop-ups wegklikken en een virusscannetje maken en je kunt weer vooruit. 

6. Je laptop legt eerder het loodje dan die van anderen. Hoewel je het niet wilt toegeven weet je precies hoe het komt: je hebt te veel gedownload en gestreamd. Daar krijg je helaas narigheid van. 

7. Je weet precies wanneer welke serie weer verder gaat na de (mid-) seasonfinale. 

8. Jij hebt serieus het gevoel dat je in een diep gat belandt wanneer de laatste aflevering van een serie is geweest. Wát moet je in hemelsnaam nu doen met je tijd? 

9. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een feestje op zaterdagavond, ben je geneigd die af te slaan. Zaterdagavond is nu net de avond waarop je ongestoord tig afleveringen van je favoriete serie kunt bingewatchen. 

10. Je volgt niet één, niet twee, niet drie, maar minstens 10 series tegelijkertijd. Het is net als groente, je moet wel zorgen voor voldoende afwisseling! 

11. Jij bent in een ongelooflijk grote tweestrijd wanneer je afleveringen van je favoriete serie probeert te sparen zodat je ze aan een stuk door kunt kijken. Tóch wel kijken? Of tóch doorgaan met sparen? Het is zó moeilijk! 

12. Je snapt niet dat sommige mensen geen series kijken. Wat voor soort mensen zijn dat? 

13. Je krijgt er een kick van wanneer mensen naar je toe komen om aan jou, dé serie-expert, te vragen welke serie ze moeten kijken. Je maakt zo een top 3 voor je. 3 per genre dan, hè! Jij doet dingen niet half. 

14. Mensen vragen je weleens of je ook andere hobby’s hebt. Hoezo andere hobby’s? Je hebt er al zoveel. De een heet The Vampire Diaries, de ander Pretty Little Liars. Je hebt ook nog een hobby die Once Upon a Time heet en je hebt ook een hobby genaamd Orange is the New Black. Dat schaar je niet zomaar onder de hobby ‘series kijken’.  

En, ben jij serieverslaafd? 
Bron: giphy
Lees ook: 10 redenen waarom Paul Wesley een lekker ding is

Nieuwste artikelen

  • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

  • Young adult top 6: december 2021

  • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

  • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen