Liefdeslessen uit films die je beter niet kunt opvolgen

Wat kunnen we toch genieten van zoetsappige romantische komedies. We leven helemaal met de hoofdpersoon mee en tijdens het kijken van de film, kun je ons alles wijsmaken en vinden we alles romantisch. Maar deze liefdeslessen uit the movies kun je maar beter niet opvolgen. 

Je moet je lekker laten toetakelen door de man die jij leuk vindt – 50 Shades of Grey
Ana laat zich helemaal toetakelen door Mr. Grey omdat ze tot over haar oren verliefd op haar is, maar zelf ziet ze die zweepjes van hem helemaal niet zitten. Toch doet ze het omdat ze een zwak heeft voor Christian. Maar je moet nooit, wij herhalen nooit, dingen voor hem doen waar je zelf niet achter staat. 

Je kunt het beste veranderen als je hem voor je wilt laten vallen – Grease 
Sandy die opeens in een strak leren pakje tevoorschijn springt met een sigaret tussen haar lippen en een schandalig mislukt permanentje. Ja, we hebben het over Grease. Speciaal voor haar T-bird Danny onderging ze een metamorfose. Lijkt ons niet echt de juiste weg naar zijn hart. Nou ja, gelukkig deed Danny ook zijn best om een sportmannetje te worden voor Sandy. Toch: jezelf veranderen is voor de liefde is een no go.  

Stalken is oké – Twilight 
Na de Twilight-hype was er een tijd waarin we allemaal wel een lekkere vampier wilden daten. Maar zag niemand dan in dat Edward gewoon Bella’s stalker was? Vond niemand het dan een tikkeltje creepy dat Edward midden in de nacht Bella’s slaapkamer binnendrong door haar raam om haar te zien slapen? 

Iemand verliefd op je laten worden om de verkeerde redenen – Remember Me
Remember me kwam uit in de tijd waarin we allemaal verliefd waren op Robert Patinson (of eigenlijk Edward Cullen). We moesten en zouden Remember Me dus kijken. En net zoals zijn karakter in Twilight niet helemaal oké omging met de liefde, deed ook zijn karakter in Remember Me, Tyler Hawkins, dat niet. Zo liet Tyler de dochter van een politieagent verliefd op hem worden zodat hij de agent terug kon pakken. Natuurlijk werd hij later wel echt verliefd op Ally, maar toch. Een erg stabiele fundatie heeft je relatie dan niet. Niet doen dus. 

Met iemand trouwen die je net kent – Wedding Daze (+ bijna elke Disney-film)
Anderson zit flink in de put nadat de vrouw van zijn dromen is overleden, dus vraagt hij een serveerster die hij helemaal niet kent om met hem te trouwen. Het is natuurlijk een film dus de twee ontwikkelen gevoelens voor elkaar, maar geloof ons: veel dingen gaan niet zoals die gaan in de films. Dus huwelijksaanzoeken van vreemden kunnen nog weleens heel anders aflopen. 

Wachten tot iemands trouwdag om je liefde voor diegene te bekennen – Made of Honor (en nog een heleboel andere zoetsappige komedies)
Als je gevoelens hebt voor iemand, maak ze dan meteen duidelijk. Met name wanneer hij of zij verloofd is. Wácht absoluut niet tot het laatste moment met het betuigen van je liefde. Doe dit niet wanneer zij al voor het altaar staat. Tom doet dit wel op Hannahs trouwdag, maar we beloven je dat zo’n actie lang niet altijd zo goed afloopt als in Made of Honor. 


Beeld: Tristar/Colombia

Iemand verliefd op je laten worden als experiment – How to Lose a Guy in 10 Days
Met de liefde moet je gewoon niet zomaar dollen. Ben Barry en Andie Anderson doen dit allebei wel om hun bazen iets te kunnen bewijzen. Voor de twee pakt het uiteindelijk goed uit, maar wanneer jij voor je werk probeert een vent te versieren, vindt hij dat waarschijnlijk niet zo leuk wanneer hij hierachter komt. 

Welke andere liefdeslessen uit films zou jij nooit opvolgen?
Bron: giphy 
Lees ook: 12 pick-up lines gebaseerd op Harry Potter films!

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen