Redenen waarom we nooit genoeg zullen krijgen van Harry Potter

Het is toch zeker al een duizelingwekkend aantal jaren geleden dat de eerste Harry Potter-film verscheen én het is nog langer geleden dat het eerste boek verscheen (dat is al bijna twin-tig jaar geleden). Toch zullen we nooit genoeg krijgen van the boy who lived en zijn medetovenaars! 

Zodra we Harry Potter-nieuws voorbij zien komen, móeten we erop klikken. Harry Potter en zijn vrienden blijven gewoon fascinerend voor ons. We houden van Harry Potter en dat zullen we ook altijd doen. Waarom we geen genoeg kunnen krijgen van de tovenaar? Wat dacht je van deze redenen? 

De boeken zijn gewoon heel goed geschreven
J.K. Rowling heeft er niet voor niets zoveel prijzen mee gewonnen en haar boeken zijn niet voor niets vertaald naar het witte doek. Ja, de boeken zijn goed. Heel goed! Wanneer je begint aan de eerste pagina, weet je dat er geen redden meer is, dan móet je verder lezen. J.K. Rowling weet precies hoe ze de spanning moet opbouwen en hoe ze ons verliefd kan laten worden op het verhaal. 

Het verhaal blijft spannend 
Ook al verslind je de boeken elk jaar weer opnieuw, het verhaal blijft spannend! Je mag de boeken van wel van cover tot cover kennen, elke keer valt je oog toch wel weer op nieuwe hele kleine details. Of snap je dat ene hoofdstuk net wat beter. Elke keer weer zit je op het puntje van je stoel. De spanning wordt gewoon zo goed opgebouwd dat het weer net zo spannend is als de eerste keer dat je het las (of de film zag). 

Er zijn heel veel boeken én films
Het is niet zo dat je na het lezen van De Steen der Wijzen in een diep zwart gat viel. Nee, er waren nog een heleboel boeken die je daarna nog kon lezen. We kennen allemaal wel de rouw die je voelt wanneer je een ontzettend goed boek uithebt, maar deze gemoedstoestand kun je gelukkig uitstellen tot je álle boeken hebt gelezen. Gelukkig duurt het wel eventjes voor je ze allemaal opnieuw hebt gelezen. Daarna kun je uiteraard ook alle films opnieuw kijken.

 
We kunnen ons goed identificeren in de karakters en leven mee 
Harry Potter is een hele inspirerende jongen, Hermoine is een fantastisch slimme vrouw en Ron bewijst maar weer dat je alles kunt als je maar wilt. Het is fijn om met zulke karakters mee te kunnen leven. We snappen natuurlijk zelf niet zoveel van magie omdat we er zelf niet mee gezegend zijn, maar we snappen wel hoe de hoofdpersonen zich in benarde situaties voelen. 

Onze honger naar Harry Potter wordt nog altijd gevoed 
Je hoeft er niet eens het web voor af te speuren, de Harry Potter-goodies duiken vanzelf wel op. Er wordt nog altijd leuke merchandise uitgebracht en Harry Potter-acteurs worden nog altijd uitgenodigd op Comic Cons en tig andere Cons om te praten over de succesvolle filmreeks. 

De spin-off komt eraan 
We kunnen niet wachten tot het werk van J.K Rowling weer in de bioscoop te bewonderen is. Hoewel Harry en z’n vrienden niet voorkomen in Fantastic Beasts and Where to Find Them, weten we zeker dat we hierdoor weer helemaal in het magische wereldje worden opgezogen. Hierdoor krijgen we toch vanzelf weer zin om de Harry Potter-serie opnieuw te lezen of te kijken! 

Het verhaal blijft leuk voor alle leeftijden
Je hebt de boeken bijna kapot gelezen en de lijm laat al los. Dat is met een reden: je kon de boeken niet wegleggen. Toen je op de basisschool begon met lezen, verslond je de boeken en nu je ouder bent, is daar niets aan veranderd. Het blijft gewoon leuk. Dus die kapotte boeken van je gaan later gewoon door naar je kinderen. Jij moet en zal ze besmetten met het Harry Potter-virus! 

We willen de acteurs verder zien opgroeien 
Kun je je die kleine Daniel Radcliffe nog herinneren die op z’n 12de Harry Potter speelde? Of de jonge Emma Watson (toen 11) en Rubert Grint (toen 13)? 10 jaar later verscheen de laatste film en de acteurs waren uiteraard tien jaar ouder. Wat waren ze allemaal goed opgedroogd, met name Emma! We smullen er nog altijd van om ze ouder te zien worden en om in de gaten te houden wat ze nu doen!

Waarom zal jij nooit genoeg krijgen van Harry Potter?
Bron: Giphy

Lees ook: 12 pick-up lines gebaseerd op Harry Potter films!

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen