Waarom we Bridget Jones een fantastisch mens vinden

Het is de film die we allemaal weleens hebben gezien. Hoewel, weleens? Correctie: het is de film die we allemaal al tientallen keren hebben gezien. Bridget Jones is namelijk nogal een icoon wat ons betreft. En wel om deze redenen vinden we Bridget zo’n geweldig mens! 

Ze zwelgt zo af en toe in de nodigde zelfmedelijden
Soms vinden we onszelf gewoon ongelooflijk zielig en hebben we zin om alleen maar zelfmedelijden te hebben en om in onze pyjama in bed te liggen. Of in Bridgets geval op de bank te zitten en dramatisch met Celine Dion meezingen. 

Haar uitspraken zijn geweldig 
Ze zijn niet allemaal even tactisch, maar bij de meeste uitspraken liggen we echt wel in een deuk. Zoals het moment dat ze met Daniel Clever in bed lag en de telefoon ging: “Bridget Jones, wanton sex goddess, with a very bad man between her thighs... Mum... Hi.” Of het moment waarop ze naar haar slaapkamer snelde om snel van ondergoed te verwisselen: “This is an occasion for genuinely tiny knickers.” 

Ze hijst zich in corrigerend ondergoed
Bridget snapt dat we niet allemaal een supermodel zijn en sommige van ons, waaronder zij, te kampen hebben met wat kwabben. Hierdoor hijst Miss Jones zich gewoon in het meest oncharmante, maar wel flatterende, ondergoed. Hierdoor voelen wij ons niet meer alleen op de wereld. Ja, Bridget, wij dragen allemaal weleens granny pants. 

Ze snapt de struggels van het afvallen 
Afvallen is niet zo makkelijk als je zou willen dat het zou zijn. Menig vrouw ervaart dat en zo ook onze Bridget. In haar dagboek houdt ze bij hoe het staat met de kilo’s. Net zoals bij ons, vliegen ze er bij Bridget ook niet af. Hoewel we wel een kanttekening moeten plaatsen bij haar gewicht. Zo pent ze in haar dagboek dat ze 60 kilo weegt, maar dat lijkt ons toch best een prima gewicht? 

Ze verkiest the good guy boven the bad guy 
Yes! Hoewel Bridgets leven een aaneenschakeling van gênante momenten en domme beslissingen lijkt, weet ze wel voor de juiste vent te kiezen. Ja, Daniel Cleaver had de looks en een hoog bad boy-gehalte waar we van smolten, maar Mark Darcy was natuurlijk de hoofdprijs. Hij leek op het eerste gezicht wat stijf, maar hij is een keeper! (Al verklapte de trailer van de derde film dat hun huwelijk niet zo succesvol was.)

Ze is onhandig
Bridget begaat een hoop blunders waarbij het schaamrood op onze kaken staat. Al was het natuurlijk niet haar schuld dat niemand had doorgegeven dat het Priesters en Hoerenfeest was veranderd naar een gewoon tuinfeestje en ze in haar weinig verhullende bunny outfit aankwam. Maar dat moment waarop ze van een brandweerpaal naar beneden wil glijden en met haar achterste in een camera belandt, is hilarisch. O, en wanneer ze in de varkensuitwerpselen terechtkomt na het parachutespringen deed ook tranen over onze wangen rollen. 

Ze kent de problematiek die koken uit een kookboek met zich meebrengt 
De foodbloggers schieten als paddestoelen uit de grond en we proberen dapper om hun recepten te evenaren. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Het is daarom zo vermakelijk om Bridget Jones te kijken. Bijvoorbeeld wanneer haar kappertjesprutje er ook echt uitziet als een prutje en haar soep blauw wordt. Het kan dus altijd erger. 

Waarom houd jij zo van Bridget Jones?
Beeld: Giphy
Lees ook: Oelala: dit zijn de meest opwindende films allertijden! 

Nieuwste artikelen

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

  • Het Sanatorium - Sarah Pearse

  • Recensie: A Boy Called Christmas 

  • De huilende molenaar - Arto Paasilinna

Gerelateerde artikelen

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Halloween-outfit: net als in de film...

  • Bridget Jones: Mad about the boy

  • 5x Heerlijke Holiday Movies!

  • Kunnen we een vierde film van Bridget Jones verwachten?

Zoek in artikelen