Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

Dat we in ons kikkerlandje een paar knappe koppen hebben rondlopen, dat wisten wij natuurlijk al lang. Maar ook de rest van de wereld begint dat een beetje door te krijgen. Deze Nederlandse acteurs wisten namelijk allemaal een rolletje te bemachtigen in een van de populairste series. 

Iedereen lijkt in de ban te zijn van Game of Thrones. De fans kunnen week op week niet wachten op nieuwe afleveringen en zelfs de niet-fans weten precies wat Game of Thrones is. De serie is legendarisch. We mogen er daarom ook best wel trots op zijn dat deze Nederlanders een rol bemachtigden in de HBO-serie. 

Carice van Houten
De eerste Nederlander die op het Game of Thrones-doek verscheen was natuurlijk onze Carice. Sinds 2012 schittert Carice in de fantasy-televisieserie. En we moeten zeggen dat we vinden dat ze het goed doet als Melisandre of The Red Woman zoals ze in de serie ook vaak wordt genoemd. Carice spijkerde al hard aan de weg naar een internationale carrière  voordat ze deze rol bemachtigde en we moeten zeggen dat ze het van harte heeft verdiend! 

Michiel Huisman
Na de intrede van Carice in Game of Thrones werd er al snel nog meer Hollands Glorie gepresenteerd in de serie en wel in de vorm van toptalent Michiel Huisman. Hij verscheen in 2014 voor het eerst in de serie. Ook onze Michiel deed het voor zijn intrede in Game of Thrones als Nederlander al erg goed in Hollywood. Zo speelde hij hiervoor onder andere in Nashville en Orphan Black. Game of Thrones was natuurlijk wel de ultieme upgrade!  

Mishaël Lopes Cardozo
Iets minder bekend dan Carice en Michiel is Mishaël. Voordat hij het rolletje in Game of Thrones bemachtigde, had hij nog maar één ander acteerwerkje op zijn naam staan, namelijk in de korte film La Ordalia. Mishaël is een flinke verschijning en is te zien in één aflevering, namelijk in aflevering 3 van seizoen 5 als High Sparrow. 


Beeld: Mishaël Lopes Cardozo

Allon Sylvian 
Als laatste in dit rijtje wist Allon Sylvian een bijrolletje in de gewelddadige maar fantastische serie te bemachtigen. Net als zijn voorganger, had Allon nog niet veel acteerervaring, maar hij was wel goed genoeg voor een leuke bijrol. Allon verschijnt in aflevering 4 van seizoen 5!
 

Beeld: Allon Sylvain

Welke Nederlander zou jij nog graag in Game of Thrones terugzien?  
Beeld: Giphy, Allon Sylvain, Mishaël Lopes Cardozo

Lees ook: Liefdeslessen uit films die je beter niet kunt opvolgen​

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen