Tips van schrijvers voor writers to be

Een aantal van onze lezeressen zullen later misschien wel schrijfster willen worden, daarom hebben wij online een beetje gezocht. Hier vonden we een aantal tips van schrijvers, die je misschien enorm vooruit kunnen helpen. Lees ze door, en misschien wordt je boek zo een grote hit!

1. Rainbow Rowell

“Ik lees veel hard op. Dus nadat ik heb geschreven, lees ik het het hard op voor mezelf. Je hoort dan vaak echt als de zinnetjes niet helemaal lekker lopen. Als je dit schrijft, heb je dat af en toe niet door. Ik denk dat als je het hard op voor jezelf voorleest, het dus voor de ander ook lekkerder wegleest.”

—Rainbow Rowell, auteur van Fangirl, Landline, Eleanor & Park, en meer

 

BEHOLD MY TECHNICOLOR RUNAWAYS DREAMCOAT! (✨Bedazzled by Kai.✨)

Een bericht gedeeld door Rainbow Rowell (@rainbowrowell) op

 

2. Jenny Han

“Het voelt voor mij altijd erg moeilijk om te schrijven. Ik probeer het altijd makkelijk voor mezelf te maken met een persoonlijke schrijfmethode. Voor mij is dat niet in volgorde schrijven. Ik schrijf eerst waar ik het meest enthousiast over ben. Joss Whedon heeft dezelfde schrijfstijl, hij noemt het ‘dessert first’, dus ‘toetje eerst’. Ik heb altijd zo geschreven. Als ik niet graag de eerste scene wil schrijven, dan wil ook niemand graag mijn eerste scene lezen.”

—Jenny Han, auteur van To All the Boys I’ve Loved Before en The Summer I Turned Pretty serie

 

Bye bye, Palm Springs! You’re so pretty.

Een bericht gedeeld door Jenny Han (@jennyhan) op

 

3. Adam Silvera

“Discipline. 100% discipline. Ik zal zo in de put zitten als ik geen doelen voor mezelf vaststelde.”

— Adam Silvera, auteur van More Happy Than Not.

4. Jason Reynolds

“Karakter ontwikkeling. Ik vertel mensen vaak dat er niet echt iets gebeurd in mijn verhalen. Ik geloof dat mensen meer investeren in mensen dan wat dan ook. Dus toen ik opgroeide was Tupas één van mijn helden. Hij kon gezegd hebben, “Ik ga handdoeken maken,” en dan had ik gezegd, “Mam we moeten die handdoeken van Tupac kopen.” Het maakte niet uit wat Tupac maakte, want ik investeerde in hem. Dus ontwikkel ik personages met diezelfde notitie in gedachte: dat lezers de hele tijd met deze personages willen zijn, niet uitmakend wat ze doen.”

—Jason Reynolds, auteur van When I was the Greatest, All American Boys, en The Boy in the Black Suit

5. Sabaa Tahir

“Geef niet op. Ik laat mezelf slechte dagen hebben, omdat ik weet dat het beter wordt. Dat heeft me heel erg geholpen, omdat dat mij toe laat menselijk te zijn. En ik denk dat als je een schrijver bent, en je schrijft maar je hebt nog niks uit kunnen geven, dat je denkt dat je het nooit kan. En soms realiseer je je niet dat elke schrijver een slechte dag heeft. Dus laat je zelf toe om daar oké mee te zijn.”

—Sabaa Tahir, auteur van An Ember in the Ashes

6.Robyn Schneider

“Ik heb het gevoel dat mijn uitstelgedrag, hoe slecht ze ook zijn en hoe er ik ook weet dat ik van het internet af moet, best wel helpvol zijn. Want als ik zonder benul door Tumblr of Instagram scroll, zie ik toch iets dat iemand een quote post die ik ergens aan kan linken. Dan gebeurd er iets cools en kom ik erachter data ls ik dit niet deed, ik het nooit had gevonden en het niet in mijn boek had gezeten. Dus zo eindig ik met dingen vinden die ik uiteindelijk in mijn boek zet, en als ik gewoon was gaan schrijven, nooit had gevonden!

—Robyn Schneider, auteur van The Beginning of Everything en Extraordinary Means

7. Alex Gino

“Jean Marie Stine, een schrijfster en een goede vriendin van mij, zei: “Al seen scene die je hebt geschreven een beetje prat en saai voelt, ga dan terug en kijk goed of je alle 5 ‘senses’ hebt gebruikt.” Als je er hard voor werkt, zal je verhaal veel beter zijn.”

—Alex Gino, auteur van George

8. Amy Tintera

“Ik denk dat het gaat om het afmaken. Maak het gewoon af. Zelfs als het vreselijk is. De meeste van mijn eerste stukjes waren verschrikkelijk, maar maak het toch af.”

—Amy Tintera, auteur van Reboot, Rebel, en Ruined

9. Brandy Colbert

“Geef niet op. Ik heb het gevoel dat ik bijna opgaf voordat ik klaar was met Pointe, het vierde boek dat ik schreef. Ik zei bijna dat ik er klaar mee was. Maar ik ben blij dat ik niet op heb gegeven. Elke keer push ik mezelf om iets af te ronden, dit is het beste dat ik gedaan heb.”

—Brandy Colbert, auteur van Pointe

10. Stephanie Diaz

“Luisteren naar soundtracks van films helpt mij om terug te komen in het gevoel van welk boek ik op dat moment aan het schrijven ben. Ik heb een afspeellijst voor elk boek.”

—Stephanie Diaz, auteur van Extraction, Rebellion, en Evolution

 

Reading day at the beach. ☀️

Een bericht gedeeld door Stephanie Diaz (@stephanieediaz) op

11. Soman Chainani

“Ik begin elk boek altijd met een vraag waarvan ik het antwoord niet weet. Dus als ik ga schrijven, ontdek ik het. Niks is al uitgedacht in mijn hoofd, wat betekent dat al sik er niet achterkom, dat niemand erachter komt. Het wordt op een natuurlijke manier onvoorspelbaar. Ik denk dat als je begint met een boek schrijven en je niet weet of je de vraag kan beantwoorden, dat je zo de beste verhalen krijgt.”

— Soman Chainani, auteur van The School for Good and Evil boeken

12. Nicola Yoon

“Doorzettingsvermogen telt voor twee. Ik heb mijn eerste boek over 3 jaar verspreid bban 4 tot 6 in de ochtend geschreven. Begonnen toen mijn dochter 4 maanden oud was. Ik heb gewoon nooit opgegeven. Mensen zeggen dat er niet genoeg tijd is, maar dat is er wel. Als ik het kan, kan iedereen het.”

—Nicola Yoon, auteur van Everything, Everything en The Sun Is Also a Star

13. Matt de la Peña

“Begrijpen dat vragen schrijven gaat om het stellen van vragen en niet zorgen voor antwoorden. In andere woorden, schrijf over de dingen waar je nieuwsgierig over bent. Je onderzoekt het omdat je niet weet wat je ervan moet denken. Je probeert het niet te beantwoorden, je probeert het te onderzoeken.”

—Matt de la Peña, auteur van Last Stop on Market Street, Mexican Whiteboy, We Were Here, en veel meer

 

First ever audiobook recording!! LOVE. Hope I didn’t mess it up. #ThisisLOVE #kidlit

Een bericht gedeeld door Matt de la Pena (@mattdelapena) op

14. Adi Alsaid

“Stop niet. Als je jezelf laat zien helpt het. Wees sociaal en vriendelijk in de boekenwereld. Het helpt om mensen te ontmoeten en mensen te kennen.”

—Adi Alsaid, auteur van Let’s Get Lost en Never Always Sometimes

 

Honored to have received the Best Teen Author award at Books by the Banks in Cincinnati!

Een bericht gedeeld door Adi Alsaid (@uhhdee) op

Wil jij ook een schrijver worden?

Bron: buzzfeed.com

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • 8 biografieën van historische schrijvers die je gelezen moet hebben

  • Matchboox.com

  • Recensie: Eleanor & Park

  • Boekenweek 2012: vriendschap en andere ongemakken

  • Recensie: Vuur En As: De Heerschappij Van De Maskers

Zoek in artikelen