Series van vroeger die we heel erg missen

Sinds de komst van onder andere Netflix hebben we de dvd’s zo’n beetje vaarwel gekust en kijken we non stop afleveringen van onze favoriete series zoals Pretty Little Liars, Suits, Game of Thrones en nog veel meer. Het zijn allemaal mooie, knappe series, maar wij blijven een speciaal plekje in ons hart houden voor deze oude series.

Nee, de special effects zijn nu niet bepaald bewonderingswaardig meer en ook de kledingkeuzes van de hoofdpersonen trekken we in twijfel, maar dat doet niet af aan de geweldige verhaallijn en de briljante acteurs. Deze series van vroeger waren geweldig! 

Charmed
Drie zussen in een huis die erachter komen dat ze heksen zijn en allerlei kwaad in de wereld met hun krachten moeten bestrijden, dat is Charmed in een notendop. De serie scoorde bij ons niet alleen hoog omdat ze heksen waren, maar ook omdat ze in eerste instantie toch gewoon zussen waren en de dames de realistische band die zussen hebben goed weergaven.

Friends
Friends is misschien wel de meest iconische serie uit dit rijtje. Wat waren we toch gek op Rachel, Monica, Ross, Chandler, Joey en Phoebe. We lachen regelmatig in een deuk om wat de hechte vriendengroep meemaakte. Vooral in het appartement van Monica gebeurde regelmatig wat. 

Sex and the City
Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes, Charlotte York en Samantha Jones waren vier vriendinnen waarin we ons allemaal wel een beetje konden herkennen. Wat leefden we toch graag mee met de dames en regelmatig keken we vol jaloezie naar hun outfits, appartement en spannende leven in New York. 

Gilmore Girls

De Gilmore Girls blijft voor ons toch een heerlijke feelgood serie. De geweldige relatie tussen de Rory en Lorelai is wat wij allemaal willen met onze moeder of dochter. En de heerlijke droge humor zijn wij nooit zat. Wat zijn wij blij dat er een reboot komt!! Lees er HIER meer over

Beverly Hills, 90210
Wat konden we toch genieten van Brandon, Brenda, Kelly, Steve, Donna, Andrea, Dylan en David, de tieners die in het chique Beverly Hills woonden en naar Beverly Hills High School gingen. Zo’n leventje wilden zij ook wel! We genoten van alle 296 afleveringen, wat wat ons betreft alsnog veel te weinig was. In 2008 kwam er dan wel een spin-off, 90210, maar de origineel blijft voor ons de beste! 

Sabrina the Teenage Witch
Op haar zestiende verjaardag komt Sabrina erachter dat ze een heks is. Een puber zijn alleen al is lastig, maar als je ook nog eens magische krachten blijkt te bezitten, wordt je leven wel wat ingewikkelder. Haar tantes proberen Sabrina de kneepjes van het vak te leren. 

Ghost Whisperer 
Melinda Gordon is een fantastische vrouw met een leuk antiekzaakje. Maar daarnaast heeft ze ook nog een extra zintuig: ze kan met geesten praten die nog onopgeloste zaken op aarde hebben. Ze helpt hen dit op te lossen zodat ze naar het hiernamaals kunnen gaan. 

Desperate Housewives 
De drukke Lynette, de chaotische Susan, de verzorgde Brie en verwende Gabrielle lijken maar een ding gemeen te hebben: ze wonen allemaal aan Wisteria lane. Toch zijn de vrouwen bevriend met elkaar en maken ze keer op keer de bizarste (maar ook grappigste) dingen mee. De serie ging niet zomaar over een paar huisvrouwen, maar zat er een ongelooflijk sterke verhaallijn in. 

Buffy the Vampire Slayer 
Buffy Summer is een jong meisje met bovennatuurlijke krachten en is hiermee een slayer. Eigenlijk wil Buffy een tienerleven leiden, maar het wordt al snel duidelijk dat dat niet mogelijk is voor Buffy. Ze zal haar krachten tocht echt moeten gebruiken om het kwaad te bannen, met name vampiers. We konden echt intenst genieten van Buffy’s avonturen, maar ook van de spin-off Angels konden we geen genoeg krijgen! 

Welke series van vroeger mis jij?
Beeld: giphy
Lees ook:  Redenen waarom we nooit genoeg zullen krijgen van Harry Potter

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden eind oktober van Netflix verwijderd

  • Disney karakters in de stijl van Tim Burton

  • Top 10 Assepoester verfilmingen

  • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen