Redenen om alleen naar de bioscoop te gaan

Het is een leuk idee voor een date of het is gewoon een makkelijke oplossing als jij en je vriendinnen wat willen doen. Maar het is ook ontzettend leuk om in je eentje te doen als je je een beetje verveelt en al je vrienden hebben al plannen. Om deze redenen zou je gewoon eens alleen naar de bioscoop moeten gaan. 

Je kunt eten wat je wilt 
Oké, als je samen met een vriendin naar de bioscoop gaat, kun je ook wel eten waar je zin in hebt. Maar waarschijnlijk voel je je een beetje opgelaten wanneer zij alleen een spa blauw neemt en jij hebt zin in een bak popcorn, portie nacho’s en een zak M&M’s. In je eentje ben je veel sneller geneigd om er lak aan te hebben. 

Je hoeft je eten niet te delen
Hoe irritant is het wanneer iemand hebberig zoveel mogelijk popcorn uit jouw bak probeert te graaien? Heel irritant. Dat handje dat loopt te wroeten in jouw bak terwijl jij zelf ook popcorn wilt pakken, maar dat lukt niet omdat iemand er met zijn klauw inzit. Ja, dat is echt ontzettend irritant. Vooral wanneer de persoon in kwestie vervolgens alles uit haar handen laat vallen omdat ze te veel had gepakt. 

Er is niemand die tijdens de film tegen je praat 
Als je met praatgrage Gerda naar de bioscoop gaat, is er een kans dat ze de behoefte heeft om de hele film lang tegen je te praten. Fluisterend wel, maar toch, jij wilt genieten van de film zonder dat iemand je de hele tijd uit je concentratie haalt met de constatering dat de hoofdspeler wel een heel raar shirt aanheeft. 

Je maakt sneller een praatje met anderen 
Wanneer je gezellig met een vriend of vriendin loopt te schaterlachen voor of na de film, zal iemand veel minder snel een praatje met je komen maken. Als je alleen bent daarentegen is er best een kans dat iemand een praatje met je aanknoopt. Wie weet ontmoet je zo wel een hartstikke leuk iemand! 

Je kunt lekker bepalen welke film je wilt zien
Je hoeft dus geen compromis te sluiten of een migraine op te lopen wanneer jij en je date er niet uitkomen. Voor jouw part ga jij lekker naar een film die jij al twee keer hebt gezien. Als je alleen bent, kan het allemaal! 

Als de film tegenvalt, kun je makkelijker weggaan
Je staat op, grijpt je boeltje bij elkaar en verlaat de zaal. Zo makkelijk is het. Wanneer je in gezelschap bent, zul je toch eerst overleggen of ze ook weg willen gaan en ze kunnen nog weleens met een ‘nee’ antwoorden omdat zij de film wel leuk vinden. 

Ga jij weleens alleen naar de bioscoop? 
Beeld: giphy
Lees ook: Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Adembenemende bioscopen waar elke filmfan moet zijn geweest

  • Biostip: The Hunger Games: Catching Fire {afgelopen}

  • Toffe nieuwe boekverfilmingen in 2014!

Zoek in artikelen