Redenen waarom een boekenwurm girlfriend material is

We daten er tegenwoordig met z’n allen op los. Helaas zijn we er nog steeds niet helemaal over uit wat mannen nu echt in een vrouw zoeken, maar we zouden ze graag een tip mee willen geven wanneer ze op vrouwenjacht gaan: ga voor de boekenwurm. Boekenlezende vrouwen zijn namelijk perfecte vriendinnen! 

Vrouwen die graag met de neus in de boeken zitten, zijn helemaal niet saai. Sterker nog: deze vrouwen zijn fantastisch! Om deze redenen zijn boekenwurmen girlfriend material! 

Ze schrijft en spreekt goed Nederlands
Hoe kun je een taal nu het beste leren? Oké, door lessen te volgen. Maar je kunt een taal verbeteren en goed bijhouden door boeken te lezen. Door vele boeken te lezen, liggen de d’s en de ‘t’s je vaak en stuk beter. 

Ze heeft een levendige fantasie
Tijdens het lezen van boeken ben je heel veel verschillende verhalen tegengekomen. De meest hartverscheurende verhalen en verhalen waarvan je je afvraagt hóe iemand zoiets bizars en toch fantastisch tegelijk kan bedenken. Hierdoor krijgt de boekenwurm zelf ook een levendige fantasie! 

Ze kan zich goed inleven 
Er zijn tig boeken geschreven over allerlei verschillende situaties, dus er bestaan ook een hoop zielige verhalen. Wanneer je vaak boeken leest, ga je intens meeleven met de hoofdpersonages. Wanneer een soortgelijk iets in je omgeving zich dan afspeelt, kan de boekenwurm zich vaak goed inleven.  

Ze heeft een goed concentratievermogen
Een boek lezen, vraagt om de nodige concentratievermogen. Als je per pagina drie keer opkijkt om te zien wat er om je heen gebeurt, verpest dat je verhaal best wel omdat je dan toch weer even vergeet waar je bent en een zin drie keer opnieuw leest. Een boekenwurm kan zich goed concentreren op een ding en dat is handig! 

Ze is passievol 
Wanneer de boekenwurm verdiept zit in een goed boek, vergeet ze alles om haar heen. Ja, wanneer jij in een boek verdiept zit, hoor je niets meer. Het enige wat jij wil, is het boek zo snel mogelijk uitlezen. Als jij ergens voor gaat, ga jij er ook echt voor! 

Het is sexy 
Wanneer de boekenlezende dame in een comfi outfit op de bank zit en zo verdiept is in een boek, ziet ze er heel sexy uit. Zo verdiept in het verhaal dat je niks meer meekrijgt en ondertussen op haar onderlip bijt omdat het even spannend is. Ontzettend sexy! 

Engelengeduld
Geduld kan in sommige situaties heel handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld wortel schiet voor een kassa waarbij de gene die aan de beurt is op haar dooie akkertje nog even een pak melk haalt. Als boekenlover heb jij vanaf deel 1 van de Harry Potter-serie steeds al zo lang gewacht op het volgende deel. Ja, jij weet precies wat wachten is en hoe je daar geduldig mee omgaat.  

Ze heeft wat te vertellen
Van boeken leer je vaak veel en het is goed voor je sociale ontwikkeling. Wanneer je leest hoe een hoofdpersonage omgaat met een bepaalde situatie, is dat iets waar je van leert. Zo zou jij het bijvoorbeeld niet doen, of juist wel. Bovendien weet je vaak in hoeverre de filmversie verschilt van het origineel.  

Waarom vind jij dat een boekenwurm de ideale vriendin zou zijn?

Bron: giphy

Lees ook: Liefdeslessen uit films die je beter niet kunt opvolgen

Nieuwste artikelen

  • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

  • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

  • Recensie: Jurassic World: Dominion

  • Maxton Hall College - Mona Kasten

  • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

Zoek in artikelen