De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

Wij booklovers kopen onze boeken natuurlijk het liefst in de mooiste winkels. Begrijp me niet verkeerd, als het echt niet anders kan is de Bruna natuurlijk ook prima, maar wij kunnen uren, zo niet dagen, doorbrengen in een prachtige boekwinkel. Om de mooiste boekwinkels te kunnen afstrepen van je bucketlist, hebben wij de 6 mooiste boekwinkels in Nederland voor jullie op een rijtje gezet! En mooi zijn ze…

1. Boekhandel Dominicanen, Maastricht
Nummer 1 op onze lijst is natuurlijk boekhandel Dominicanen in Maastricht. Deze boekwinkel is gevestigd in de prachtige 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Dat is een hele kerk vol met boeken. Ik kan je vertellen, dat zijn behoorlijk wat boeken. Deze indrukwekkende boekhandel is zelfs door The Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven” en dat is nogal een titel!

2. Waanders In de Broeren, Zwolle
Op nummer 2 staat de boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle. Ook deze boekhandel bevindt zich in een kerk. Je dacht dat dat uniek was hé? Well, not so much apparently. Wij Nederlanders zijn schijnbaar nogal gehecht aan onze boeken en geven ze graag een mooi plekje, en terecht! Als je deze boekhandel bezoekt, let dan ook op het orgel helemaal achter in de winkel. Zeker de moeite waard!

3. Bek Boeken, Veghel
Deze boekhandel in Veghel staat op de lijst vanwege haar prachtige houten uiterlijk. Bek Boeken lijkt niet van deze tijd, maar dat is nou juist waar haar charme ligt. Moet iemand anders ook meteen aan Disney denken als ze naar deze boekhandel kijken? Maybe that’s just us. Wij zien Belle hier al helemaal een boek voorlezen aan het beest. Sterker nog, wij zien onszelf hier al helemaal een boek voorlezen aan wie dan ook! In deze prachtige oase van rust waan je je al snel in een andere eeuw en wie wil dat nou niet?

4. The American Book Center, Amsterdam
Aan de buitenkant is The American Book Center niet de meest indrukwekkende boekwinkel ooit, maar als je een gokje waagt en naar binnen gaat wordt je zeker beloond. Deze boekhandel heeft namelijk het grootste assortiment aan Engelstalige boeken van het vasteland van Europa. Europa ja! Daarbij heeft de boekhandel een mooi en modern interieur. Kijk alleen al naar onderstaande foto, dat ziet er toch super mooi uit?

5. Boekhandel H. de Vries, Haarlem
De volgende boekhandel is te vinden in het centrum van Haarlem. Boekhandel H. de Vries bevindt zich in één van de weinige panden die al sinds 1911 alleen maar als boekwinkel is gebruikt. In de loop van deze 100 jaar zijn er vijf winkels aan elkaar gebouwd tot één. Het schijnt zelfs dat in deze winkel het oudste stuk muur uit Haarlem te vinden is. Zeker even een kijkje nemen dus!

6. Riemer & Walinga, Ermelo
De laatste boekhandel op onze lijst is Riemer & Walinga in Ermelo. Ook deze boekwinkel heeft een prachtig houten interieur. Deze boekwinkel heeft echter nog een heel groot pluspunt: een openhaard! Zie je al voor je hoe je met je handen vol boeken voor de openhaard een keuze probeert te maken en uiteindelijk besluit om ze maar gewoon allemaal te kopen? Ja, wij ook…

Welke boekhandel is jouw nummer 1?

Lees ook:

Young Adult top 6: mei 2016

De trailer van Beauty and the Beast met Emma Watson!

Nieuwste artikelen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

  • Ochtendgloren - Corina Bomann

  • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

Zoek in artikelen