Boeken lezen maakt gelukkig!

Boekenliefhebbers let op! Onderzoek heeft namelijk bewezen dat je van boeken lezen gelukkiger wordt. Ook als je geen boekenliefhebber bent is het misschien goed voor je om dit te lezen, zo krijg je misschien een nieuwe hobby of vind je gewoon iets super relaxed om te doen!

Voor de boekenliefhebbers onder ons hebben we hartstikke goed nieuws! Nu hebben wij een website voor boeken, serie- en filmliefhebbers, dus wij konden dit nieuws jullie natuurlijk niet voorbij laten gaan. Er zijn natuurlijk een aantal redenen voor waarom dit zo is, lees daar in dit artikel meer over!

Dit onderzoek is gedaan door Quick Reads (Engels programma voor volwassen lezers), en een onderdeel van de University of Liverpool genaamd Research into Reading, Literature and Society. Zij hebben samen een poll opgesteld die 17 vragen aan 2000 volwassen lezers vroeg. Deze vragen waren allemaal lees-gerelateerd, zoals waarom en wanneer ze lezen, hoe ze kiezen wat ze lezen, en wat voor effecten de boeken op hun leven hadden. Ook moesten de deelnemers een personage uit een boek noemen die een inspiratie voor hen waren.

Bron: giphy

En dit zal waarschijnlijk geen verrassing voor boekenliefhebbers zijn, maar de resultaten waren erg positief! 1 uit de 4 personen zeiden dat lezen ze heeft geïnspireerd om een positieve verandering in hun leven te maken, zoals bijvoorbeeld een slechte relatie beëindigen, of een veel meer belovende baan zoeken. Dat zijn nog eens mooie dingen om te horen! 1 uit de 10 mensen hebben gezegd dat lezen ze helpt om zich zelfverzekerder te voelen. Als dat geen goede reden is, weten wij het ook niet meer!

Velen hebben benadrukt dat lezen een enorme motivatie kan zijn, maar het wordt ook veel gebruikt als een vorm om te relaxen. 41% van de deelnemers hebben gezegd dat ze een avondje lezen boven een nachtje uit met vrienden kiezen om van stress af te komen. Lezen heeft zelfs in een bubbelbad met een glas wijn zitten verslagen! Wow.

Bron: giphy

En dat is niet alles, nee nee, we hebben nog meer feitjes voor jullie! Kijk en leer lieve lezers, want boeken lezen is ook goed voor:

- Het leren van nieuwe woorden, dus je taalschat vergroten.
- Een betere focus en concentratie.
- Een beter geheugen (heeft natuurlijk te maken met de focus en concentratie).
- Een grotere kennis! Je leert vaak veel van boeken, en dit kun je ook in het dagelijks levengebruiken.

Zo, in 1 artikel heb je minstens 10 redenen waarom je boeken zou moeten lezen! Een gezonde, leuke, en rustgevende hobby. Veel leesplezier!

Bron: giphy

Wat is jouw favoriete boek?

Bron: lifehack.org refinery29.com

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen