Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Vraagje: zou jij je de Titanic zonder Kate Winslet als Rose DeWitt Bukater voor kunnen stellen? Nee, net als ons allemaal kan je dat waarschijnlijk niet. Toch was Kate eerst niet in plaats gesteld voor deze rol! Hier kun je haar screentest (soort auditie) bekijken met Elton van Clueless!

Toen de Titanic in 1996 gecast werd, was Kate Winslet nog niet zo bekend. Ze moest er echt hard voor werken om James Cameron te overtuigen dat zij de enige echte Rose was! Ze had Cameron zijn nummer gekregen van haar agent, en belde hem op. Ze zei gewoon tegen hem dat hij gek was als hij haar niet zou casten! Nou, ballen heeft ze in ieder geval wel!

Eerlijk is eerlijk, het heeft gewerkt! Ze kreeg een auditie. En het leukste, 3 dagen nadat ze Cameron liet zien wat ze in huis had bij de auditie stuurde ze hem een bos rozen met een bericht: "From your Rose". Kate Winslet is officieel nog cooler dan ze al was. Hieronder zie je een screentest van de jonge Kate Winslet als Rose, samen met Elton van Clueless als Jack, vraag ons niet waarom. 

Een paar dagen later werd Kate gecast als Rose, en de rest is geschiedenis! Kate heeft laatst nog gezegd dat James Cameron zeker een risico nam door haar te casten. Er stonden veel goede, bekende actrices klaar voor de rol (Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Winona Ryder). Ze had gewoon geluk! En wij daardoor ook. 

Had jij iemand anders liever de rol van Rose zien spelen?

Bron: elleuk.com giphy.com

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De grappigste foutjes in films en series

  • Dit zijn de 10 films met de meeste Oscars

  • De unieke sieraden van Heart to Get

  • Mini Daniel Radcliffe doet auditie voor Harry Potter

  • Regisseur Titanic legt uit waarom Jack de ramp niet kon overleven

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen