Series die te lang doorgingen

We vinden het superfijn om te Netflixen en om onze favoriete serie aan één stuk door te kijken. Hoe gek we ook op een serie zijn, soms is het goed om er toch een einde aan te breien. Stoppen op je hoogtepunt! Maar sommige series lijken niet van deze ongeschreven regel gehoord te hebben en gingen vrolijk door.  

Begrijp ons niet verkeerd, we houden van de onderstaande series. We leefden ervoor. Maar het succes ervan werd net te lang opgerekt waardoor we het laatste seizoen eigenlijk niet zo heel leuk vonden. Sterker nog, het begon een beetje tegen te vallen. Deze series gingen wat ons betreft echt veel te lang door. 

Lost
Het was ooit een van onze favoriete series: Lost. Nadat de Oceanic-boeing vlucht 815 neerstort, blijken de overlevenden op een mysterieus eiland te zijn beland. De eerste paar seizoen waren we supernieuwsgierig naar wat er nog meer op het eiland zat en wie ‘the others’ waren. Maar later werd het allemaal iets te gek. En het laatste seizoen, die sloeg echt alles. Om nog maar te zweigen over het eind… 

ER 
Heel wat van onze vrije uurtjes staarden we naar de serie die zich afspeelde in het County General Hospital in Chicago. Tijdens de serie worden heel wat dokters en verpleegster gevolgd. Hoewel, deze konden we niet van seizoen 1 tot en met seizoen 15 (!) volgen aangezien er vaak een wisseling van de wacht plaatsvond. Hoewel de serie echt wel leuk was, had-ie wat ons betreft veel eerder mogen stoppen. 

Grey’s Anatomy
Deze serie is er een die nog helemaal niet tot een einde is gekomen. Na 12 seizoenen vinden de makers het nog steeds niet welletjes en gaat de ziekenhuisserie die om dokter Meredith Grey draait gewoon verder. Dat terwijl we de serie zonder Cristina Yang helemaal niet zo leuk meer vonden, laat staat hoe we erover dachten toen Derek Shepherd, a.k.a McDreamy, de serie verliet. Er gaan geruchten dat Grey’s Anatomy de langstlopende ziekenhuisserie wil worden. Ze zullen de 15 seizoen van ER dus moeten overtreffen. In september 2016 begint het dertiende seizoen. Nou ja, we zijn benieuwd…  

One Tree Hill 
Dit is toch wel een van de series waarin we zelf graag wilden spelen. Wij wilden ook wel een van die knappe Scott-broers aan de haak slaan of in ieder geval naar school gaan in Tree Hill. De serie was zo perfect en we keken er elke week vol smart naar uit. Tot en met seizoen 8 wist het ons te boeien. Seizoen 8 eindigde ook zo mooi. Het was wel goed zo. Maar de makers besloten nog een seizoen 9 te maken die zwaar tegenviel. Nathan was het hele seizoen foetsie en alles was dramatisch en depressief. Het enige lichtpuntje was dat Lucas een aflevering terugkwam. 

True Blood 
In hetzelfde jaar dat Twilight verscheen, kwam ook de serie True Blood uit. Wij wilden onze vampierobsessie alleen maar voeden, dus natuurlijk vonden we de serie leuk. Het was weer eens wat anders! Maar we merkten al snel dat de verhaallijn nogal werd uitgerekt. Iets waar ze 7 seizoen voor gebruikten om te vertellen, had ook in 4 gekund, of oké 5. Dan hadden we de serie veel leuker gevonden.

Beverly Hills, 90210
Toen we net begonnen met Bevery Hills 90210 moesten we even wennen aan de ongelukkig gekozen namen Brandon en Brenda voor de tweeling, maar daarna vonden we de serie geweldig. Voor 6 seizoenen dan. Daarna was het ook echt nog wel leuk, maar tien seizoen was echt te lang! Maar ja, zodra iets een succes is, moet het natuurlijk helemaal uitgemolken worden, dus daar was in 2008 opeens de remake 90210. De remake duurde gelukkig maar half zo lang. 

Glee
Man, wat waren we gek op Glee. Als we even ergens niet tussen pasten, wist Glee ons altijd te troosten. We wilden ook wel bij die Glee Club van Will Schuester. Maar op een gegeven moment werd het allemaal een beetje te. Opeens was iedereen geslaagd van high school en gingen ze verder met hun leven. De liedjes bleven nog wel altijd leuk, maar het verhaallijn was niet veel soeps meer het laatste seizoen. 

Welke serie had wat jou betreft ook wel wat eerder mogen stoppen?
Lees ook: Redenen waarom we niet kunnen wachten op Prison Break

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 10 realityseries die eigenlijk nep zijn

  • TV-series: must-see volgens de redactie!

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

Zoek in artikelen