Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

Game of Thrones (GOT) en Harry Potter lijken op het eerste gezicht weinig gemeen te hebben. Oké, er komt wat magie aan te pas hier en daar, maar verder verschillen de twee als dag en nacht. Hoewel… een ding komt ons wel een beetje bekend voor en dat zijn de gezichten die we voorbij zien komen. Al deze Harry Potter acteurs speelden namelijk ook een rolletje in GOT! 

Harry Potter had vaak de meest uiteenlopende karakters en in GOT zien we dat ook terug. Wat een euh… unieke figuren zeg! Op het eerste gezicht komen de volgende GOT acteurs je misschien niet bekend voor, maar deze acteurs en actrices zaten ook in de Harry Potter-films! 

Michelle Fairley
De eerste in het rijtje van Harry Potter acteurs in Game of Thrones is Michelle Fairley. Ze speelde Mrs. Granger (Hermeliens moeder) in Harry Potter en in GOT nam zij de rol van Catelyn Stark op haar rekening.

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Natalia Tena
Natalia Tena is ook één van de Harry Potter acteurs in Game of Thrones. In Harry Potter kenden we haar als Nymphadora Tanks, maar in GOT speelde ze de ietwat verwilderde Osha. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

David Bradley
David Bradley is alweer de derde in het lijstje van Harry Potter acteurs in Game of Thrones. Hij speelde in Harry Potter de enge conciërge met z’n net zo enge kat. In GOT is zijn rol niet per se gezelliger. Hier speelt hij de Walder Frey die er ook best wel een beetje eng uitziet en bovendien ook geen leuk karakter is. 
Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Ciarán Hinds
Kennen jullie de broer van Albus Dumbledore, Aberforth Dumbledore, nog? Hij is ook één van de Harry Potter acteurs in Game of thrones! In Game of Thrones speelde hij Mance Rayder. Zonder dat baardgeweld lijkt hij toch een heel ander person? 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Freddie Stroma
Dit is ook een moeilijke, maar Freddie Stroma is toch echt wel één van de Harry Potter acteurs in Game of Thrones. In Harry Potter kennen we Freddie Stroma als Cormac McLaggen, maar in GOTs speelde hij Sams jongere broertje, Dickon Tarly. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Sally Mortemore
Ze had misschien maar een klein rolletje, toch behoort ze ook tot de Harry Potter acteurs in Game of Thrones! In Harry Potter zag je haar als Madame Irma Pince, de bibliothecaresse. In GOT zie je haar als een Braavosi vrouw. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Bronson Webb
In Harry Potter and the Prisoners of Azkaban, speelde hij een Slytherin student. In GOT vertolkte hij de rol van een lid van the Night’s Watch. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Julian Glover
Julian Glover is wel heel moeilijk te herkennen als één van de Harry Potter acteurs in Game of Thrones. We hoorden in Harry Potter slechts zijn stem als de enge reusachtige spin Aragog, maar in GOT krijgt hij een gezicht wanneer hij Grand Maester Pycelle speelt. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Ian Whyte 
Heb je Ian Whyte weleens gezien? Wij nog niet echt. In Harry Potter speelde hij slechts het lichaam van Madame Olympe Maxime (het hoofd was van iemand anders) en in GOT werd zijn verschijning ook helemaal veranderd. Je zou hem als Wun Wun the Giant nooit herkennen.
Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Nicholas Blane
Wij sluiten het rijtje van Harry Potter acteurs in Game of Thrones af met Nicholas Blane. In Harry Potter speelde hij maar een klein rolletje als Bob (degene die de doos vasthoudt). In Game of Thrones heeft hij een wat grotere rol als Spice king. 

Beeld: Warner Bross Pictures, HBO

Welk karakter had jij al herkent? 

Bron: Businessinsider.com, Warner Bross, HBO

Lees ook: Tips van schrijvers voor writers to be

Nieuwste artikelen

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • De beste Young Adult liefdes

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

  • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen