Star Trek voor dummies: dit moet je weten voordat je de film gaat kijken

Je hebt met veel pijn en moeite je vriend meegesleept naar de bioscoop onder het mom: ‘Lieverd, jij mag de film kiezen’. Maar als je vriend dan kiest voor de nieuwste Star Trek, lach je als een boer met kiespijn. Waar gaat die film in hemelsnaam over? 

Ja, daar zit je dan in een donkere bioscoop te staren naar een scenario dat je helemaal niet bekend voorkomt. Iedereen was zo blij met een nieuwe Star Trek-film en daarom wil jij hem ook niet aan je voorbij laten gaan, maar waar gáát het eigenlijk over? 

De originele serie 
Star Trek was origineel een Amerikaanse sciencefiction-televisieserie bedacht door Gene Roddenberry in 1966. Het gaat over een groep mensen die de ruimte bestudeert, aliens ontmoet en op plekken komt waar nog nooit iemand is geweest. Star Trek was niet alleen maar een naam van een show, maar leek met 5 televisieseries, een animatieserie, tig spellen en stripboeken én 12 speelsfilms toch wel een begrip te worden. En een nieuwe speelfilm kan nu aan het rijtje worden toegevoegd. 

In de nieuwe Star Trek-film gaat over de crew van de USS Enterprise die de verste uithoeken van de ruimte gaan verkennen. De crew bestaande uit onder ander Captain Kirk, Spock en Uhara, krijgt te maken met een onbekende vijand die de Federatie zwaar op de proef stelt. 

De Federatie
De Federatie is de afkorting van Verenigde Federatie van Planeten wat eigenlijk een soort Verenigde Naties van buitenaarde culturen is. De belangrijkste norm binnen de Federatie is respect voor elkaar en voor andere culturen. Daarnaast bestuderen ze ook alles wat met het universum te maken heeft. 

In het Star Trek-universum krijg je ook te maken met de Starfleet, dit is de onderzoekende en diplomatieke kracht van de Federatie. Het hoofdkwartier is gevestigd in San Francisco, gewoon op aarde dus. 

Wie zijn de bemanningsleden? 
De heerlijke Chris Pine speelt James Kirk, de kapitein van de USS Enterprise. Onder zijn bemanningsleden valt onder andere Spock, hij is half mens en half-Vulcan. Wat een Vulcan dan is? Dat is een aliensoort met puntoren en ze vinden redelijkheid en logica belangrijker dan emoties. Door zijn half-alienzijn is hij in staat om een paar awesome trucjes te doen. Ook delen Spock en Leutenant Uhura een romantische geschiedenis. Montgomery Scott, die vaak gewoon Scotty wordt genoemd, is de hoofdwerktuigkundig aan boord van het sterrenschip. 

Star Trek beyond is dan wel de dertiende Star Trek-film, maar het is de sequel van de film Star Trek: Into Darkness die in 2013 verscheen. Als je echt wilt genieten van de film Star Trek Beyond is het toch handig om deze film wel even vooraf te kijken. 

Ach, en als je er tijdens de film nog niets van snapt, dan heb je tenminste Chris Pine om naar te kijken! 

Ga jij de nieuwste film kijken?
Beeld: giphy

Nieuwste artikelen

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

  • Film top 6: december 2021

  • Zie mij graag - Sarah Meuleman

  • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

  • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

Gerelateerde artikelen

  • Deze 5 filmquotes hebben wij verkeerd onthouden

  • Top 12 scifi series op Netflix

  • De top 13 beste scifi series ooit

  • Vrouwelijke Van Helsing serie in de maak

  • Dit weten we over The Princess Diaries 3

Zoek in artikelen