17 sappige details die je nog niet wist over The Devil Wears Prada

Wie heeft de geweldige film The Devil Wears Prada niet gezien?! Deze film is ondertussen ontzettend iconisch en zowel Meryl Streep als Anne Hathaway zetten een geweldige rol neer. Ondanks dat de we de film al ontzettend vaak gezien hebben, wisten we deze 17 sappige details over deze film nog niet!

1. Meryl Streep werd in eerste instantie een “lichtelijk beledigend” salaris aangeboden, dus zoals iedere zelf respecterende vrouw onderhandelde ze over een verdubbeling.

Het was voor Streep de eerste keer dat ze moest onderhandelen voor meer geld. “Het aanbod was naar mijn menig een beetje, zo niet heel erg, beledigend, niet per se een afspiegeling van mijn werkelijke waarde aan het project," vertelde ze, "Er was mijn zogenaamde ‘vaarwel moment’ en toen verdubbelden ze het aanbod. Ik was 55 en had net geleerd, op een zeer late leeftijd, hoe ik moest handelen ten behoeve van mijzelf.”

2. Anne Hathaway kon niet in de nacht werken, omdat haar ex-vriend Raffaeollo Follieri dat niet wilde.

“Annie was erg emotioneel," vertelde regisseur David Frankel, "Ze woonde samen met een man die zowel een misdadiger als een oplichter was. Hij wilde überhaupt niet dat ze zou werken. Hij haatte het dat ze ook nachten werkte. Ze was altijd heel fragiel als we tot laat filmden.”

3. Fox wilde in eerste instantie dat Rachel McAdams de rol van Andy zou vertolken.

Hier dacht McAdams echter anders over. Ze wees de rol meerdere keren van de hand, omdat ze niet betrokken wilde worden bij mainstream materiaal. Dat ze de hoofdrol in “The Notebook” speelde laten we dus maar even achterwegen, want dat was natuurlijk totaal niet mainstream…

4. Anne Hathaway wilde de rol van Andy zo graag dat ze bij haar eerste ontmoeting met executive president Carla Hacken in het zand van een zen tuintje op haar bureau “hire me” schreef.

Na zo’n actie MOET je haar wel aannemen.

5. Meer dan 100 actrices werden in overweging genomen voor de rol van Emily Blunt en Blunt zelf was nog een verrassende toevoeging ook!

Blunt was eigenlijk al binnen bij Fox, ze werd al meerdere malen teruggebeld voor de vrouwelijke hoofdrol van “Eragon”, toch stuurde ze een tape in. Ze was laat voor haar vlucht naar Londen en nam de tape op in haar spijkerbroek en slippers. De rol in “Eragon” kreeg ze dan misschien niet, maar we weten allemaal hoe geweldig ze de rol van Emily vertolkte!

6. Het karakter van Emily moest eigenlijk Amerikaans zijn, maar Blunt las het op met haar Britse accent en toen werd het veranderd.

Gezien haar kledingkeuze moest Blunt de auditie wel nog een keer overdoen. Tijdens een telefoongesprek zei regisseur David Frankel tegen haar: “Luister, ik zou je meteen gecast hebben vanaf die tape, maar de studio wil je nog één keer zien. Kun je doen wat je deed, maar je meer kleden volgens de rol?”


7. Stanley Tucci accepteerde zijn rol als fashion editor maar 72 uur voordat hij op de set moest verschijnen.

Zijn wij even blij dat we hem niet hebben hoeven missen in de film!

8. Er werden vier verschillende scripts afgekeurd voordat Aline Brosh McKenna vanuit het niets het winnende script schreef.

Regisseur David Frenkel wilde een script dat zich wat meer onderscheidde van het boek. “Miranda was een heks en Andy’s motivatie was om wraak te nemen," zei hij over de eerste concepten, "Er waren veel conflicten die eindigden met Miranda die vernederd werd. Naar mijn gevoel was dat niet bevredigend. Naar mijns inziens moeten we dankbaar zijn voor excellentie. Waarom zouden de excellente mensen aardig moeten zijn?” Dus werd het plot herschreven zodat het zou gaan over de offers die Andy moest maken om het te kunnen maken bij een modetijdschrift. Helemaal de juiste keuze als je het ons vraagt!

9. Meryl Streep was het brein achter twee van Miranda’s meest iconische scènes, de scène over de hemelsblauwe trui en de scène in de hotelkamer.

Streep wilde dat Miranda een volledig gevormd karakter zou zijn. Een gezicht dat mensen zouden zien “zonder haar beschermende laag, zodat je een glimp op kon vangen van de vrouw in de zakenvrouw.” Well, she definitely succeeded at that!

10. Niemand had verwacht dat Meryl Streep Miranda zo zou laten klinken.

“Ik denk dat we allemaal wel een idee hadden van hoe Miranda zou klinken,” herinnerde Anne Hathaway zich van de eerste bespreking, “Het was een schelle, bazige, blaffende stem. Dus toen Meryl haar mond opendeed en gewoonweg fluisterde, slaakte iedereen in de kamer een gezamenlijke zucht. Het was zo onverwacht en briljant.” Wij zouden ons Miranda niet anders voor kunnen stellen dan simpelweg cool en beheerst.

11. Miranda’s karakter was geïnspireerd door twee mannen: Clint Eastwood en Mike Nichols.

Zo vertelde Meryl Streep: “De stem had ik van Clint Eastwood. Hij verhief nooit, maar dan ook nooit, zijn stem en iedereen moest naar voren leunen om te luisteren en automatisch is hij de meest machtige persoon in de kamer. Maar hij is niet grappig. Dat heb ik gestolen van Mike Nichols. De manier waarop de wreedste, snijdende opmerking wordt gemaakt, wanneer het wordt geleverd met het kleinste beetje zelf-geamuseerde tierelantijntje van ironie, is de meest effectieve instructie, de meest gedenkwaardige correctie, want iedereen lacht, zelfs het doelwit. Het loopje, ben ik bang, is van mij.”

12. Meryl Streep veranderde Miranda’s laatste zin van “Everybody wants to be me” naar “Everybody wants to be us”.

Die vrouw zit boordevol initiatief en goede ideeën!

13. De kostuums voor de film kostten meer dan 1 miljoen dollar.

Dat zijn heel veel centjes…

14. Meryl Streep wilde dat Miranda’s uiterlijk en combinatie zou zijn tussen het 85-jarige model Carmen Dell’Orefice (vooral haar kapsel) en “de ongrijpbare elegantie en autoriteit van Christine Lagarde.”

Perfection.

15. De scènes waarin Miranda Priestly haar jas bovenop Andy's bureau gooit, waren erg moeilijk voor Streep om te filmen.

“Er waren waarschijnlijk zo’n 30 takes waarin óf haar arm vastzat óf de jas het bureau niet op het juiste moment raakte,” vertelde Emily Blunt, “Dat was een van de grappigste dingen die ik ooit heb gezien.”

16. Stanley Tucci ontmoette zijn toekomstige vrouw, Emily Blunts zus, vanwege de film.

Blunt nodigde hem uit voor haar bruiloft met John Krasinski. Hier ontmoette Tucci haar zus.

17. Er komt waarschijnlijk geen vervolg op The Devil Wears Prada.

“Ik zou het geweldig vinden om nog een film te maken met alle mensen, iets dat helemaal anders is,” vertelde Anne Hathaway, “Maar ik denk dat men de juiste snaar misschien weleens geraakt zou kunnen hebben. Het is goed om het te laten zoals het is.” Oké, dat is een goed punt… We vinden het niet leuk, maar we zijn bereid om ons erbij neer te leggen. We kijken The Devil Wears Prada wel gewoon nog een stuk of 10 keer. 1 keer voor ieder jaar van het jubileum!

Welk detail verraste jullie het meest?

Bron: Elle.com, giphy.com

Lees ook:

19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Dingen die je nog niet wist over Gossip Girl

Nieuwste artikelen

  • Boeken over magische scholen

  • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen