Dit zijn dé favoriete afleveringen van de Supernatural acteurs zelf

Dat wij helemaal hoteldebotel zijn op de geweldige serie Supernatural, moge duidelijk zijn. De bloedstollende serie, waarbij de sexy broers het kwaad bestrijden, heeft ons in haar greep. Elke trouwe fan heeft stiekem een favoriete aflevering, maar ook de castleden zelf hebben ieder een aflevering waar zij graag de herhaling van zien!

Jared Padalecki (Sam Winchester) kiest voor aflevering 15 van seizoen 6: ''French mistake''. In deze aflevering belanden de broers Sam en Dean in de show Supernatural, maar iedereen noemt hen bij hun echte namen Jared Padalecki en Jensen Ackles. Hoe verwarrend is dit?! 

Zijn broer Jensen Ackles (Dean Winchester) kiest voor aflevering 10 van seizoen 7 ''Death's door''. In deze aflevering, waabij een voorraad zakdoekjes niet overbodig is, nemen we afscheid van één van de meest geliefde personages: Bobby.

Misha Collins (Castiel) heeft twee favoriete afleveringen: ''De French Mistake'' (hierboven al beschreven) en aflevering 13 van seizoen 8 ''Everybody hates Hitler''. In die laatste  aflevering werken Sam en Dean samen met de Golem en de kleinzoon van een rabbijn. Ze strijden samen tegen de ‘Thule gemeenschap’ en willen het rode grootboek, waardoor deze super slechte Nazi gemeenschap voort kan leven, in handen krijgen. 

De favoriete aflevering van Mark Sheppard (Crowley) is aflevering 10 van seizoen 5, ''Abandon all hope''. Waarom? Het is een aflevering met nogal wat drama. Zo moeten we, tot ons verdriet, afscheid nemen van de personages Ellen en Jo en daarnaast wordt Death door Lucifer vrijgelaten van zijn gevangenschap. 

Bij Mark Pellegrino (Lucifer) staan twee afleveringen op de eerste plaats. Ook hij kiest voor ‘’De French Mistake’’ en daarnaast voor aflevering 19 van seizoen 5 ‘’Hammer of the Gods’’. In de laatste aflevering gaan de broers op onderzoek uit in een creepy hotel waar alle goden zijn samengekomen. Wanneer de broers een groep opgesloten gasten willen bevrijden, worden zij zélf gevangen genomen. Uiteindelijk wordt Gabriel de aartsengel vermoord door Lucifer, maar komen Sam en Dean vrij en weten ze hoe ze Lucifer weer kunnen laten opsluiten! Aaah spannend!

Richard Speight Jr. (Gabriel, de Trickster) heeft twee lievelingsafleveringen: ‘’Changing channels’’ (aflevering 8 seizoen 5) en ‘’Swan song’’ (aflevering 22 van seizoen 5). Het zijn twee totaal verschillende afleveringen. De eerste aflevering is erg grappig, aangezien de broers gevangen zitten in een televisiewereld. Hier heeft de Trickster voor gezorgd. In die wereld zijn grappige overeenkomsten met bijvoorbeeld de serie ER. Wat wel serieus is, is dat de Trickster eigenlijk aardsengel Gabriel is! De tweede aflevering gaat over the epic confrontatie tussen de broers Lucifer en Michael en luidt aan het einde van de aflevering de bloedstollende vraag: Gaat Sam naar de hel?

Rob Benedict (Chuck) kiest duidelijk voor aflevering 18 van seizoen 4 ‘’The Monster at the End of This Book’’. Waarom? In deze aflevering is Chuck voor het eerst te zien in de serie. De broers komen in deze aflevering er achter dat er een boekenreeks bestaat over hun eigen heldendaden. Daarnaast wordt Chuck, die mogelijk heeft gezorgd voor de boekenreeks, onthuld als profeet!

Jim Beaver (Bobby) kiest voor aflevering 4 van seizoen 6 ‘’Weekend at Bobby’s’’. In deze aflevering probeert Bobby zijn ziel koste wat kost terug te winnen. Hij vecht met demonen en stuurt zelfs Sam en Dean op pad om Crowley’s botten te vinden. Uiteindelijk sluiten Bobby en Crowley een deal: Crowley krijgt zijn botten terug, als hij Bobby zijn ziel terug geeft.

Osric Chau (Kevin) kiest voor aflevering 21 van seizoen 7 ‘’Reading is Fundamental’’. In deze aflevering verschijnt Kevin voor het eerst als profeet in de serie en tijdens latere afleveringen blijkt hij een belangrijke rol te gaan spelen. Naast Kevin, worden ook de 'Tablets' geïntroduceerd die een belangrijke rol spelen in zowel seizoen 7 als seizoen 8!

En als laatste heeft de schrijver/producent van de show, Jeremy Carver, ook een aflevering die hij het liefst op repeat zet, namelijk de twaalfde aflevering van seizoen 1 ‘’Faith’’. Het is een cruciale aflevering voor de serie, want er wordt een intrede gedaan in de wereld van de religies en deze wereld zal later een super belangrijke rol hebben. Oh! Laten we niet vergeten dat onze ademhaling even blokkeerde toen het leek dat Dean zou gaan overlijden…

Wat is jouw favoriete aflevering tot nu toe? 

Bron: EW.com

Lees ook: 

Herfst release data van jouw favoriete series!

Nieuwste artikelen

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

  • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

Gerelateerde artikelen

  • De beste fantasie series

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Series om te kijken als je Lucifer mist

  • 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

  • Krijgt jouw favoriete serie een nieuw seizoen?

Zoek in artikelen