9 x de leukste rollen van Melissa McCarthy

Melissa McCarthy. Wij hebben allemaal een kleine girlcrush op deze vrouw. Sinds haar rol als Sookie in Gilmore Girls vanaf 2000, heeft menigeen Melissa in zijn of haar hart gesloten. En omdat Melissa McCarthy zo geweldig is eren wij haar door haar leukste rollen voor je neer te zetten. Voeg ze snel aan je to-watch-list toe!

 

Melissa is een zeer gewaardeerde actrice en haar talent bleef zeker niet onopgemerkt. Begin dit jaar ontving ze de MTV Movie Award voor Comedic Genius. Hiermee is ze de eerste vrouwelijke actrice die deze award op haar nachtkastje mag zetten! Ze heeft veel mooie rollen op haar naam staan en wij zetten de 9 leukste rollen van deze dame voor je op een rij.

 

1. Spy  
Bij de film Spy uit 2015 kunnen we ons helemaal scheef lachen om het directe, grappige, maar ook ontzettend lieve personage Susan Cooper. Susan is in eerste instantie een bescheiden, haast onopvallende, CIA analist die geheel gebonden is aan haar bureau. Later wordt zij noodgedwongen undercover ingezet om te infiltreren in de wereld van de wapenhandel, om zo een wereldcrisis te vermijden. 

2. Gilmore Girls 
Deze serie die in 2000 verscheen is een echte klassieker en er zal binnenkort een reboot verschijnen, waar wij heel veel zin in hebben! Deze reboot is niet compleet zonder het vrolijke, enthousiaste en ietwat eigenzinnige karakter Sookie. Deze rol wordt vertolkt door Melissa McCarthy. Sookie, het meisje met de bandana, is chefkok en een goede vriendin van Lorelai. Sookie is een lief karakter en kan soms niet goed omgaan met grote levensbeslissingen. Wanneer een grote verandering plaatsvindt, raakt ze lichtelijk in paniek en vertoont ze nogal onorthodox gedrag.

3. The Heat  
In deze film uit 2013 neemt Melissa McCarthy de rol van de badass detective Shannon Mullins op zich. Shannon is niet zomaar een detective. Nee, Shannon neemt het niet zo nauw met de regels en heeft altijd haar woordje wel klaar. Ze is een beetje grofgebekt, maar op een zeer grappige en niet storende manier. Ze is een vrouw met pit! 

4. Ghostbusters
De film gaat over vier vrouwen die bovennatuurlijke dreigingen, in dit geval een geesteninvasie, moeten stoppen. Dit is de derde Ghostbusters film en deze film is bijzonder omdat er voor het eerst gekozen is voor een groep vrouwenhelden, in plaats van mannenhelden. Melissa McCarthy speelt Abby en ook in deze film is ze heel grappig en direct.

5. The Boss
In deze zeer recent verschenen film, speelt Melissa McCarthy de rol van Michelle Darnell. Een ooit zeer rijke zakenvrouw, die later in de gevangenis belandt vanwege gesjoemel op de beurs. Het is een pittige tante die over lijken gaat en vaak gemene opmerkingen naar de hoofden van haar medewerkers slingert. Na haar gevangenschap wordt ze in huis genomen door haar voormalige werkneemster Claire, die zij tijdens haar succesvolle periode vaker heeft getreiterd en gepest. Later leert ze een groep kinderen, waaronder Claires dochter Rachel, agressieve verkoopskills om zo geld op te halen voor koekjes.

6. Bridesmaids
Een echte vrouwenfilm uit 2011 die stiekem ook heel leuk wordt gevonden door mannen (aanrader!). Melissa McCarthy speelt Megan, een vriendin van hoofdrolspeelsters Annie en Lillian. De rol leverde haar verschillende nominaties op, waaronder een Academy Award voor Best Supporting Actress en een BAFTA nominatie. Ze speelt wederom een eigenaardige vrouw die altijd haar woordje wel klaar heeft en soms iets te direct is. Toch heeft ze ook in deze film duidelijk een hartje van goud. 

7. Identity Thief 
In deze film, die in 2013 verscheen, speelt Melissa McCarthy het personage Diana. Diana is niet zo'n lieverdje want ze steelt de identiteit van Sandy Patterson. Om zijn gezin te redden, moet Sandy er voor zorgen dat Diana alles aan zijn baas gaat opbiechten. Anders zal hij sowieso zijn baan verliezen. Diana is hilarisch, wild en deinst nergens voor terug. Ze is niet bereid om Sandy zonder slag of stoot z'n identiteit terug te geven.

8. Samantha Who?
Deze serie uit 2007 gaat over Samantha Newly die na een ongeval in coma raakt en hieruit ontwaakt met fikse geheugenproblemen. Melissa McCarthy speelt Dena, Samantha's ietwat gezette vriendin. Ze overtuigt Samantha dat ze al jaren beste vriendinnen zijn, terwijl dat al lang niet meer zo is. Toch blijven de twee, na de ontdekking dat Dena hierover gelogen heeft, goede vriendinnen. Ook in deze serie is ze een grappig, lief, maar soms lichtelijk awkward personage. 

9. St. Vincent
St. Vincent is een film uit 2014 en gaat over de alleenstaande moeder Maggie die samen met haar twaalfjarige zoon naast een vreemde en in een geldnood verkerende man komt te wonen. Melissa McCarthy speelt moeder Maggie en speelt haar rol vrij subtiel en is niet zo aanwezig als in haar rollen in andere series en films.

We kunnen wel stellen dat Melissa McCarthy niet bescheiden hoeft te zijn over haar carrière tot nu toe. Ze is een geliefde en hoog geprezen actrice, met verschillende nominaties en prijzen op haar naam. Naast acteren, is de actrice ook druk met schrijven, produceren en regisseren. Een getalenteerde duizendpoot met een hoog likeability gehalte door haar lieve, open en kwetsbare uitstraling. Wij houden van haar!

Wat vinden jullie de leukste rol van Melissa McCarthy?
Bron: youtube.com, wikipedia

Lees ook: Redenen waarom we niet kunnen wachten op de Gilmore Girls reboot

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Series met de mooiste mannen

  • 18 x de leukste filmseries

  • 30 Gilmore Girls feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

Zoek in artikelen