Een Harry Potter-fan wees iedereen op deze verschrikkelijke daad van Professor Sneep

Van Professor Sneep hebben wij van begin af aan al nooit echt hoogte kunnen krijgen. Het ene moment was hij verschrikkelijk, om het volgende moment weer precies het juiste te doen. Aan wiens kant staat hij nou eigenlijk?! Sinds in 2007 “Harry Potter en de Relieken van de Dood” voor het eerst over de toonbank vloog, zijn wij het spoor bijster. Misschien zijn we na al die tijd nu toch iets dichter bij het antwoord.

Is Professor Sneep held of slechterik? Vriend of vijand? Harry Potter-fans vragen zich dit al jarenlang af. Is hij simpelweg een Good Guy die, net als ieder ander, zo zijn fouten heeft gemaakt of is hij een Bad Guy die soms goede dingen doet uit een gevoel van schuld en obsessie? Who knows? Hoewel we het definitieve antwoord hierop nog steeds niet weten, en waarschijnlijk ook nooit zullen achterhalen, zijn we misschien wel al iets dichterbij.

Reddit gebruiker always934 doet ons met zijn/haar observatie toch weer twijfelen aan Sneeps Good Guy act. Volgens de Redditor gaf Sneep toch wel bijzonder gruwelijke nablijfuurtjes aan de studenten van Griffoendor. In sommige gevallen liet hij de studenten namelijk dezelfde soort dieren ontleden als ze als huisdier hadden!

Neem bijvoorbeeld Marcel Lubbermans, zijn huisdier Trevor was een pad. Toen hij weer eens één van zijn vele nablijfuurtjes moest doorbrengen bij Sneep, liet hij hem een heel vat met padden ontleden! Arme Marcel…

Ook Ron moest eraan geloven. Toen Ron weer eens moest nablijven samen met Harry, dwong Sneep hem om twee uur lang rattenhersenen te ontleden in de kerker. Dat zijn rat Scrabbers nou niet bepaald Rons BFF was, maakt het absoluut niet minder verschrikkelijk!

Wij kunnen nog steeds geen hoogte krijgen van Sneep, maar hij is sowieso niet het reclameplaatje voor de perfecte Good Guy. Deze observatie zorgde voor behoorlijk wat reacties, het lijkt erop dat iedereen er zo zijn mening over heeft. Uiteindelijk zal het wel liggen aan de interpretatie of Professor Sneep een Good Guy of een Bad Guy is. Wij zijn er in ieder geval nog niet helemaal uit...

Wat vind jij van Professor Sneep?

Bron: hellogiggles.com, giphy.com

Lees ook:

Beste Harry Potter-nieuws ooit: er komen dit jaar nog nieuwe boeken uit!

Harry Potter Bucketlist: dit moet je als echte fan eens gedaan hebben

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen