Superkrachten uit series die wij ook willen 

Hoewel het toch best wel indrukwekkend is wat de mens van de prehistorie tot nu heeft ontwikkeld, vinden we onze mensenkwaliteiten soms best wel saai. We zouden best wel willen dat we bijvoorbeeld konden vliegen zoals in Supergirl! 

Natuurlijk zou de wereld totale chaos zijn als we een supergehoor hadden zoals in The Vampire Diaries en we allerlei gesprekken vanaf 1 kilometer konden horen, maar toch. Lijkt ons zo af en toe best wel handig. Oké, dat supergehoor hoeven we niet per se, maar deze superkrachten uit series staat toch wel hoog op ons verlanglijstje. 

Orben – Charmed 
Het is je vast weleens overkomen: je verslaapt je en moet vervolgens de benen uit je lijf rennen om nog op tijd op je afspraak te komen. Hoe handig zou het dan in zo’n situatie zijn als je net zoals Leo en Page in Charmed kunt orben? Je van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen in een paar seconden tijd. Van Amsterdam naar Parijs in 5 seconden. Willen wij ook wel! Staan we ook nooit meer in de file. 

Mind Compulsion – The Vampire Diaries 
Vooral vampier Damon had er een handje van om Compulsion te gebruiken. Snappen we ook wel: het is toch te fijn om iemand in de ogen aan te kijken en diegene te vertellen wat hij of zij gaat doen? Hoewel, als de sexy vampier Damon, gespeeld door Ian Somerhalder, ons recht in onze ogen aan zou kijken en ons wat zou gebieden, zouden we toch alles wel doen, maar dat terzijde. Het lijkt ons ook gewoon fijn om bepaalde commando’s uit te delen. Wel alleen voor goed uiteraard. Bijvoorbeeld als we weer eens iets gênants doen.  

Toveren – Once Upon a Time
Simpelweg toveren klinkt haast een beetje saai als je naar al die series kijkt. Maar eigenlijk kun je hiermee alles! In de meeste series heeft iemand een bepaalde kracht, maar in Charmed kunnen Regina en Emma heel wat dingen tevoorschijn toveren, letterlijk. Ze zwaaien wat met hun handen, ze denken ergens aan of ze spreken een toverspreuk uit en er gebeuren allemaal magische dingen. Ook heel begerenswaardig! 

Genezen – Charmed 
Een kracht die zeker handig is om te bezitten, is het vermogen om mensen te genezen. En dan bedoelen we niet dat je weet hoe je iemands arm moet verbinden, maar juist hoe je die gapende wond kunt helen in slechts een paar seconden. In Charmed doen de lichtgidsen niet anders. Wanneer iemand gewond raakt, houden ze de handen boven de wond en binnen een paar seconden is de gewonde ziel helemaal genezen. Niet alleen zou dit handig zijn, maar er zouden met deze gave duizenden mensen gered kunnen worden. 

Vliegen – Supergirl 
Fietsen en lopen is best wel mainstream en voor een auto moet je ook flink in de buidel tasten. De bus stopt overal en met de trein is vaak wat mis. We zijn daarom maar wat jaloers op de kracht van Supergirl. Ze springt in de lucht en binnen no time vliegt ze naar de plek waar ze moet zijn. Geen obstakels die je tegenkomt, hooguit een zwerm zwaluwen, maar dat is het! Zo fijn! 

Tijd stilzetten – Charmed
Hoe vaak zien we iets misgaan in slowmotion en zouden we willen dat we er nog wat aan konden doen? Vaak, zullen we je vertellen. Als we Charmed keken, waren we altijd stikjaloers op het vermogen van Piper om de tijd stil te zetten. Maar ook tijdens die ene les wanneer we honger hadden, maar niet mochten eten, wensten we dat we even de tijd konden stilzetten zodat we snel een koekje naar binnen konden werken. Er zijn zoveel situaties waarin we de tijd zouden willen stilzetten! 

Supersnel rennen – The Flash 
In ons land doen we superveel met de trein en ook jij bent weleens aangewezen op de NS. Helaas gaat er vaak van alles mis, waardoor jij moet rennen om de trein te halen. Wanneer jij de longen uit je lijf rent, is er daarnaast ook nog eens een kans dat je je trein mist. Bah. Jij bent wat dat betreft wel jaloers op de Barry Allen die de snelste mens op aarde is. Jij wilt ook hard kunnen rennen. Als ik het maar om de trein te halen. 

Gedachtes lezen – The Listener 
We willen echt niet alles weten, maar we zijn vaak wel nieuwsgierig naar van alles en nog wat. Zo zouden we best wel willen weten wat die leuke jongen echt van ons vindt? In zo’n geval zou het wel leuk zijn om iemands gedachten te kunnen lezen. Toby Logan uit the Listener kan het, maar ja, alles weten maakt dan ook weer niet gelukkig. We zouden deze gave dus alleen willen, als we de optie zouden hebben om hem aan en uit te zetten. We zijn nieuwsgierig, maar we hoeven echt niet alles te horen. 

Welke superkracht zou jij graag willen hebben? 
Beeld: giphy
Lees ook: Dit weten we over de nieuwe The Guardians of the Galaxy

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • Series met mooie mannen die je wilt zien

Zoek in artikelen