10 feitjes die je nog niet wist over fietsen in Nederland

Fietsen is heerlijk! Lekker snel door de stad bewegen, je conditie op peil houden en natuurlijk heb je op de pedalen nooit last van parkeerproblemen als je snel bij een goede vriend wilt zijn, die op een hectisch plekje in het centrum woont. Maar er zijn vast ook nog zaken die jij niet over Nederland en de fiets wist. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel zetten we 10 feitjes die je nog niet wist over fietsen in Nederland voor je op een rijtje!

In Nederland ‘wonen’ meer fietsen dan mensen. 

Fietsen in Nederlands hadden eerder banden die met lucht gevuld zijn, dan auto’s.

Jongens en meiden tussen de 12 en de 16 zijn de meest fanatieke fietsgebruikers in Nederland. Dat wil echter niet zeggen dat oudere mensen de fiets links laten liggen. 

In Nederland kun je meer dan 18 miljoen fietsen vinden. 

In de grote steden van Nederland bereik je je bestemming op een fiets 5 procent sneller dan met de auto. 

In Nederland bestaat de bebouwde kom uit meer dan 58 procent asfalt: ideaal voor fietsers. Er wordt in Nederland veel geld in goede infrastructuur gestoken, mede voor jouw fietsplezier!

Meer dan de helft van de Nederlanders stapt geregeld op de fiets voor een relaxte fietstocht door de natuur, van meer dan een uur. 

De fietsen in Nederland zijn voornamelijk van Nederlandse makelij. Fietsmerken Popal, o.a. bekend van de enorm populaire Popal Daily Dutch fiets, zijn samen met Batavus en Sparta de meest bekende Nederlandse fietsmerken.

Volgens de European Cyclists’ Federation (ECF) scoort Nederland als beste fietsland binnen Europa.

Tussen acht en negen uur in de ochtend en twee en vier in de middag worden in Nederland de meeste ritten op de fiets gemaakt. Waarschijnlijk om naar school of het werkt te gaan en weer terug. Fietsen zit Nederlanders kortom in het bloed!

Is je oude fiets toe aan vervanging maar wil je hier niet te veel geld voor uitgeven? Kijk dan eens bij de goedkope fietsen op Fietsenopfietsen.nl.  

Dit bericht is gesponserd.

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Het resultaat: week 4 (of 54) - Een frisse start? (+WIN)

  • Weeronline zegt 't!

  • Lekker lokaal

  • VIP-readers over De vrouw die naar Kashgar fietste

  • Word ambassadeur van Het Rosie Project en maak kans op een unieke fiets!

Zoek in artikelen