De tien meest memorabele doodervaringen van Sam en Dean in Supernatural

In de serie Supernatural treden de broers Sam en Dean gezamenlijk in de voetsporen van hun overleden vader: samen jagen zij op kwade bovennatuurlijke wezens. Vaak staan ze oog in oog met de dood. Wij zetten hier de tien meest memorabele (bijna) dood situaties van Sam en Dean voor je op een rijtje.

Sam en Dean bestrijden het bovennatuurlijke kwaad. Zo hebben ze dikwijls bijzondere ontmoetingen met gevaarlijke monsters, demonen en goden die rondom de aarde spoken. Dit gaat niet altijd geheel volgens plan en nagelbijtend hopen we dan dat de broers niet definitief het loodje zullen leggen. Ons kwetsbare hartje begeeft het tijdens deze momenten bijna en de zenuwslopende confrontaties staan in ons geheugen gegrift. De volgende tien situaties zijn wij in ieder geval niet vergeten!

Sam getroffen door de bliksem (seizoen 4)  

Misschien niet de meest dramatische en dus memorabele (bijna) dood situatie, maar het liet ons zeker even schrikken. 

Dean vertrekt naar Purgatory (seizoen 7)

Deze dood van Dean was heel abrupt en als kijker had je amper de tijd om even goed te laten bezinken wat er nou precies gebeurde. Later blijkt dat de reis naar Purgatory een grote impact op Dean heeft gehad.

Sam wordt gestoken door Anna en weer tot leven gebracht door Michael (seizoen 5)

Deze memorabele dood van Sam is ons grotendeels bijgebleven door de waarneembare paniek bij broer Dean. 

Sam en Dean gedood in een motel door hunters (seizoen 5)

Doordat deze dood situatie, in vergelijking met de andere situaties, zeer realistisch was, belandt deze in de top tien. De broers worden met veel geweld neergeschoten in hun motelkamer.

De herhaaldelijke dood van Dean in de aflevering ''Mystery Spot'' (seizoen 3)

In deze aflevering bevindt Sam zich in een wereld waar hij aan het einde van iedere dag zijn broer op een rare manier ziet sterven. Deze beelden zijn voornamelijk met een komisch doeleind gemaakt, maar de laatste dood van Dean, waarbij hij door een overvaller wordt neergeschoten, is wel nogal dramatisch en realistisch voor de kijkers!

Dean wordt gedood door Lucifer, die zich bevindt in het lichaam van Sam, in de toekomst (seizoen 5)

Oké, dit klinkt ingewikkeld, maar in deze aflevering ziet Dean dat Lucifer, die de verschijningsvorm van zijn broer heeft, zijn nek breekt. Lucifer vertelt hem daarnaast dat deze situatie onvermijdelijk voor hem is.

Sam wordt gestoken door Jake (seizoen 2)

Waarom is deze dood situatie zo noemenswaardig? Nou, dit is de allereerste dood van Sam. Wat het nog extra verdrietig maakt, is dat zijn broer hem nog tevergeefs probeert te waarschuwen voor de naderende Jake.

Dean wordt gestoken door Metatron (seizoen 9)

In deze aflevering arriveert Sam net op het moment dat Dean wordt neergestoken. Dean spreekt zijn ''laatste'' woorden uit: ''Ik ben trots op ons''. Hier moest je als trouwe kijker toch wel even een traantje wegpinken, nietwaar?

Sam en Dean gaan naar de hel (seizoen 5, seizoen 3)

De meest tranentrekkende dood situaties waren de situaties waarbij de broers naar hel gingen. Dean wordt namelijk in seizoen 3 opgehaald door de Hellehonden en Sam grijpt in seizoen 5 Lucifer vast en springt vrijwillig de kooi in.

Bij welke dood situatie van Sam of Dean kon jij het echt niet meer droog houden?

Bron: EW

Lees ook: Stopt Supernatural na 300 afleveringen?

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • De beste fantasie series

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Series om te kijken als je Lucifer mist

  • 10 acteurs die auditie deden voor een andere rol dan waarin ze zijn gecast

  • Krijgt jouw favoriete serie een nieuw seizoen?

Zoek in artikelen