Kunnen we een vierde film van Bridget Jones verwachten?

Wij houden van Bridget Jones! Het leven van de grappige, charmante, maar vooral onhandige vrouw levert ons heel veel herkenbare situaties op en zet onze lachspieren iedere keer weer aan het werk. Na de eerste twee films waren wij weg van Bridget en na de derde film, die laatst in de bioscoop verscheen, zijn we nog meer van haar gaan houden! Maar het einde van deze film was wel heel opvallend… Zou dit betekenen dat er ook een vierde film op ons te wachten staat!? LET OP: Spoilers!

Wat hebben wij gelachen tijdens het bekijken van Bridget Jones's Baby! Al vanaf 2001 kunnen wij genieten van haar (herkenbare) struggles uit haar liefdesleven, maar zelfs na 15 jaar en drie films heeft Bridget haar leven nog niet op orde en heeft ze haar ultieme, meest onhandige hoogtepunt gehaald door zwanger te raken zonder te weten wie de vader is: haar ex-geliefde Mark of haar one-night stand en mogelijk nieuwe vlam Jack. Deze situatie bezorgt haar weer een heerlijk staaltje ongemakkelijkheid en haar liefdesproblemen worden ingewikkelder dan ooit.



Over liefdesproblemen gesproken: haar andere liefde Daniel Cleaver, gespeeld door Hugh Grant, was in het derde deel nergens te bekennen. We wisten al dat Hugh  Grant geen verschijning zou maken in de derde film van Bridget Jones, waarschijnlijk omdat hij het niet eens was met het script van de film. Wij vroegen ons dan ook af hoe ze zijn afwezigheid in de film zouden verklaren. Let wel op! Als je de film nog niet heb gezien kun je beter even wachten met het lezen van het volgende stuk.



In het begin van de film zagen we Bridget op de begrafenis van niemand minder dan Daniel Cleaver. De charmeur was omgekomen bij een vliegtuigongeluk, waarbij geen lichamen of overlevende waren gevonden. Het verklaard dus zijn afwezigheid, maar aan het eind van de film, nadat Bridget en Mark (EINDELIJK) in het huwelijksbootje zijn gestapt krijgen we een krantenartikel te zien waarbin staat dat er een overlevende van het gecrashte vliegtuig is gevonden, en het is Daniel Cleaver. Surprise!



Nu leek het erop dat het leven van Bridget Jones eindelijk goed zou gaan, ze is getrouwd met Mark en haar baby is, gelukkig, ook van Mr Darcy. Daar blijft het bij, toch? Want wat kan er nu nóg meer fout gaan in het leven van Bridget Jones!? Het einde van de film leek wel héél erg op een hint dat Daniel dus terugkomt en dat we meer kunnen verwachten, tenzij ze ons aan het teasen zijn. Wat trouwens wel erg gemeen is!



Officieel bestaat Bridget Jones uit drie boeken, waar Bridget in het derde deel in de vijftig is en twee kinderen heeft. De derde verfilming is dus duidelijk niet gebaseerd op het derde boek van schrijfster Helen Fielding, maar bestaat er een kans dat de vierde Bridget Jones film dan wél over dit boek zal gaan? Wij hopen van niet, wel dat er een vierde film komt natuurlijk, maar niet dat deze over het derde Bridget Jones boek gaat. In dit boek is ze namelijk weduwe van Mark Darcy en moet ze haar twee kinderen alleen op zien te voeden. Dit zien wij liever niet gebeuren, want wij gunden haar eindelijk een vlekkeloos liefdes leven én wij kunnen ons geen Bridget Jones film voorstellen zónder Mr Darcy.



De dood van Mark zou wel een goede reden kunnen zijn voor Daniel om terug te keren in het leven van Bridget, waar hij al troostend het hart van zijn oude vlam terug probeert te winnen. Al zien wij in deze situatie liever Jack terug dan Daniel, wat jullie?



Hoop jij op een vierde Bridget Jones film?  

Bron: huffingtonpost, giphy

Lees ook:
Bridget Jones 3 zonder Hugh Grant
Nieuwe trailer en beelden van Bridget Jones Baby!

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De meest iconische romcoms

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Deze celebrities verlieten hun beroemde partner voor een onbekende

  • Eindelijk staat het vervolg op Love Actually, Red Nose Day, Actually online

  • Ellen Pompeo's man had moeite met seksscènes in Grey's Anatomy

Zoek in artikelen