Horrorfilm kijken? Dit doet het met je lichaam! 

Nu het buiten donkerder wordt en we overal pompoenen zien met fraai ingekerfde gezichten, krijgen we de neiging om eens lekker te griezelen. Je ziet ons alleen niet door een verlaten bos lopen in het donker of spoken op een kerkhof! Dus we zetten maar even een eng filmpje op. Kippenvel gegarandeerd. Maar wat doet het eigenlijk nog meer met je lichaam?

We zitten allemaal gespannen voor de buis wanneer er een griezelige film op te zien is. Gewapend met een kussen proberen we niet weg te kijken van het scherm. Dat jij gespannen bent, kun je wel zeggen. Maar niet alleen spanning zit in je lichaam, ook deze dingen gebeuren er!

Je verbrandt extra calorieën!
Als we ergens wel oren naar hebben, is hoe we sneller calorieën kunnen verbranden. Wanneer we een fijne ontspannen romantische komedie kijken, gaat onze verbranding normaal. Maar als we naar iets engs kijken, komt er een hoop adrenaline vrij waardoor we sneller gaan verbranden! Dat is natuurlijk nooit verkeerd, kun je een extra handje chips nemen!

Klaar voor actie
Als je een horrorfilm of goede thriller kijkt, weet iedereen dat je spieren zich automatisch aanspannen. Je zit wel op een comfortabele bank of in een lekkere bioscoopstoel, maar toch trekken je spieren samen. Dat komt omdat je hersenen een signaal naar je lichaam sturen dat er mogelijk gevaar op de loer ligt. Je bewustzijn weet dat het net is, maar je lichaam heeft dat nog niet helemaal door.

Je pikt meer op
Doordat je in een enorme actiemodus zit, of eigenlijk bijna een overlevingsmodus, krijg je veel meer mee dan wanneer je een romantische komedie kijkt. Je merkt nu dingen op die je anders over het hoofd zou zien. Veel filmmakers weten dat we tijdens zo’n film onze zintuigen op scherp hebben staan en voegen daarom zoveel mogelijk spannende elementen toe. Zo laten ze het beeld vaker verspringen en zie je veel meer lichtflitsen. Best stressvol, zo’n filmpje…

Dopaminerush
Tijdens het kijken van een eng stukje, maakt je lichaam adrenaline vrij zodat je snel kan vluchten als het nodig is. Maar door de adrenaline, wordt het ook makkelijker voor je lichaam om het gelukshormoon dopamine de weg te geven. Hierdoor kun je in een fijne roes terecht komen wanneer je een horrorfilm kijkt.

Kijk jij graag horrorfilms?
Bron: Elle.be
Lees ook: Chris Evans zat in al deze comic book films

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen