7 films voor hondenliefhebbers 

Het is misschien niet helemaal de bedoeling dat Rex naast je op de bank zit, maar eerlijk gezegd is het heerlijk om samen met je hond op de bank te chillen. Wil je het echt helemaal goed doen en ook naar een leuke hondenfilm kijken? Dan hebben we hier een paar echte aanraders voor hondenliefhebbers! 

Soms zit je lekker op de bank te hangen en duwt je hond zijn natte neus tegen je hand. Tijd om uit te gaan, vindt-ie het dan. Je kunt dat lieve snoetje niet weerstaan en daar gaan jullie: richting het bos voor een wandeling. Maar als je terug komt na wat kilometers te hebben afgelegd, mag je jezelf best belonen met een fijn filmpje. Om maar in de stemming te blijven wil je wel wat met honden kijken. De ultieme toppers? Die hebben we hieronder staan! 

Marley and Me
De zakdoeken mag je wel in de aanslag hebben als je besluit om Marley and Me te gaan kijken. De film over het leven van een gezin met hond raakt je enorm. Je ziet hoe het gezin omgaat met de puppy en zijn streken, maar je ziet ook hoe het gezin van hun huisdier gaat houden en hoe hij er altijd voor ze is. 

Frank en Frey 
Disneyfans en hondenliefhebbers kunnen het beste Frank en Frey opzetten. Hoewel deze film ook heel wat emoties losmaakt, is het mooi om te zien dat een vos en een hond bevriend raken (tekenfilm maakt ons niets uit!). Al zijn we wel heel erg geëmotioneerd wanneer de twee groter worden en hun vriendschap niet meer zo vanzelfsprekend blijkt te zijn. 

Air Bud
De 11-jarige Josh is een enorme basketbalfan. Wanneer hij na de dood van zijn vader verhuist naar een nieuwe stad, vindt hij het moeilijk om vrienden te maken en is hij bang om auditie te doen voor het basketbalteam. Maar wanneer hij hond Buddy ontmoet, verandert alles. De hond blijkt goed te zijn in basketbal en wanneer blijkt dat er in het regelement niets is opgenomen over honden die in het team spelen, wordt hij de beste basketballer van het school team. Maar dan komt Buddy’s oude baasje weer in beeld en eist de hond terug… 

Beethoven
Hij is de hond wiens slijm je echt niet over je broek wilt krijgen, maar die toch wel zijn charme heeft: Beethoven. De familie Newton wil Beethoven maar wat graag in het gezin opnemen, maar de vader is nog tegen. Toch wordt hij opgenomen als gezinslid en iedereen houdt van ‘m, behalve vader George. Maar wanneer dierenarts Varnick Beethoven op een valse manier van het gezin wil afpakken voor proeven, verandert er iets. 

The Secret Life of Pets
We hebben ons altijd al afgevraagd wat onze honden uitspoken als we niet thuis zijn. En eerlijk gezegd hebben we allemaal weleens overwogen een camera op te hangen. The Secret Life of Pets speelt hier leuk op in en laat zien wat onze honden en andere huisdieren doen als we het huis verlaten. 

Hachi
De meest ontroerende film uit dit rijtje is toch wel Hachi. Deze vertelt het waargebeurde verhaal van hond Hachi. Op een dag vindt Parker Wilson hem op een treinstation en neemt hem mee naar huis met het doel zijn baasje te vinden. Dit gebeurt echter niet en er ontstaat een vriendschap tussen de twee. De film laat zien hoe sterk de band tussen baas en hond kan zijn en hoe trouw de hond is naar zijn baasje toe. 

White Fang 
Oké, White Fang gaat eigenlijk over een wolfshond, maar mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Jack vertrekt naar Alaska om de goudmijn van zijn overleden vader te zoeken. Hij doet dit in het gezelschap van twee anderen, maar ze worden aangevallen door een groep hongerige wolven. Een van de goudzoekers overleeft het niet, maar ook een van de wolven raakt gewond. Haar welp wordt gevangen door een Indiaan en neemt hem mee naar zijn stam. Later komt Jack de wolf weer tegen en er ontstaat een vriendschap tussen de twee. 

Welke hondenfilm vind jij het leukst? 

Bron afbeeldingen: giphy

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Thuis bij Sarah Lark: in het zonnige Spanje

  • De redenen dat honden hun hoofd schuin houden

Zoek in artikelen