Slechte Wi-Fi verbinding? Dit kun je eraan doen! 

Na een lange dag kun je eindelijk op de bank ploffen om je favoriete serie te kijken. Je zit vol spanning handjes popcorn naar binnen te werken terwijl de slechterik jouw favoriet bijna blijkt te doden. De bad guy haalt uit en… weg beeldscherm. Ja hoor, je internet werkt weer eens niet mee. Fijn. 

Een slechte internetverbinding is iets geworden wat je je ergste vijand nog niet toewenst. Het is erg vervelend wanneer je aan het Netflixen bent en je verbinding wegvalt. Of wanneer je een mailtje probeert te versturen of aan het Skypen bent. Geen internet komt nooit uit. Gelukkig zijn er wat manieren om je WiFi te optimaliseren! 

Internetkastje aan- en uitzetten 
Een oplossing die absoluut foolproof is, is even je modem uitzetten en hem daarna weer aandoen. Helaas werkt dit maar in erg weinig van de gevallen, maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis. 

Zet onnodige apparaten met Bluetooth uit
Een reden waarom je internet niet zo goed functioneert, kan zijn omdat het verstoord wordt door Bluetooth. Kijk maar eens om je heen: die printer naast je gebruikt Bluetooth, je muis gebruikt Bluetooth en ook die nieuwe smartwatch van je vriend gebruikt het. Bluetooth gebruikt dezelfde frequentie als je WiFi en kan het signaal daardoor verstoren. Zet daarom zoveel mogelijk van deze apparaten uit om je draadloos internet te optimaliseren.

Bron: Shutterstock

Schaf een WiFi-versterker aan
Als je modem in de woonkamer staat en jij helemaal op zolder zit, kan het dat je internet daar niet optimaal werkt. Gelukkig is dit vrij makkelijk op te lossen met een WiFi-versterker. De versterker zorgt ervoor dat het bereik van je netwerk groter is en maakt het bereik bovendien stabieler. Ideaal als je in de zomer ook op je eigen terrasje snel wilt internetten. 

Doe een postcodecheck 
Als je in een nieuwbouwwijk woont, zit het waarschijnlijk wel snor met de haalbare internetsnelheid. Maar als je in een oudere buurt woont, is het handig om even een internet postcodecheck te doen. Op deze manier kun je namelijk zien welke internetsnelheid in jouw wijk haalbaar is. 

Kies een andere frequentie 
Als je internetverbinding probeert te maken in je huisje, zie je vaak een heleboel KPN-2651561 en KPN- 6516532 verschijnen. Al die adressen hebben nog 4 streepjes ook. Maar al deze adressen kunnen ook jouw verbinding verstoren. Ze gebruiken namelijk allemaal dezelfde frequentie! Maar iets wat veel mensen niet weten, is dat je je eigen frequentie zelf kunt aanpassen. De kans is ontzettend groot dat jij een van de weinigen bent die in plaats van de 2,4 GHz-frequentie de 5 GHz gebruikt! 

Alles-in-1 vergelijken 
Als je echt helemaal gek wordt van je slechte internetverbinding, is het misschien een idee om een alles-in-1 vergelijking te doen. Zo kun je kijken hoeveel het je zou kosten om een alles-in-1 pakket te nemen. De kans is groot dat je dan goedkoper uit bent. Bovendien kun je bij een alles-in-1 pakket ook, als je in een gunstig gebied woont, extra internetsnelheid kopen. Het is een lang en technisch verhaal, maar de meeste huishoudens ontvangen 60 Mbit/s snelheid, maar je kunt ook 100 Mbit/s downloadsnelheid verkrijgen! Dan heb je echt nooit meer traag internet! 

Heb jij weleens last van traag internet?

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • Column: Smart zonder phone

  • Deze dingen herkennen alle iPhone-verslaafden 

Zoek in artikelen