12x de beste televisieserie vriendschappen

Heerlijk vinden we het, al die romances die voorkomen in series. We kunnen er lekker bij weg zwijmelen en genieten van al die leuke mannen die voorbijkomen. Maar bij elke romance hoort ook drama, en als er drama om de hoek komt kijken naar wie keer je dan? Juist, je beste vriend of vriendin. Zij zijn degenen die er altijd voor je zijn in goede en slechte tijden. En hoewel er in series altijd wel iéts meer drama is dan in real life, kunnen we ons wel goed met ze identificeren. De volgende twaalf vriendschappen zijn stuk voor stuk uniek én jaloersmakend: 

1. Serena en Blair - Gossip girl
De vriendschap tussen Blair en Serena is een heftige, maar met veel ups en misschien wel nog meer downs slaan ze zich er doorheen. De twee zijn echte competitors en vaak ook jaloers als de een het beter heeft dan de ander, maar dat neemt niet weg dat ze er wel altijd voor elkaar zullen zijn. Hebben ze ruzie dan hebben ze ook écht ruzie en proberen ze elkaars leven zuur te maken, maar als dit niet het geval is dan hebben ze alles voor elkaar over. Queen B en Queen S hebben ongeveer alle tegenslagen die je kunt hebben in een vriendschap al meegemaakt, dus wat kunnen ze niet handelen?
 
Bron: The CW

2. Max en Caroline - 2 Broke Girls
De twee huisgenoten en Broke Friends Forever Max en Caroline zijn even grappig als dat ze loyaal naar elkaar zijn. De meiden hebben zeker geen blad voor de mond en floepen aller er maar uit wat ze te zeggen hebben. Dit is dan ook wat hun vriendschap bijzonder maakt en ze zijn niet bang voor elkaars mening. Of ze deze altijd willen horen is een tweede, maar gelukkig accepteren ze het van elkaar. 

Bron: CBS

3. Jess en Cece - New Girl 
Jess en Cece zijn niet per se de model BFF's die we gewend zijn van series. Ze kennen elkaar al vanaf de basisschool en terwijl Cece mooi en populair was, was Jess het tegenovergestelde daarvan. Ondanks hun verschillen zijn ze al die tijd nog vriendinnen gebleven en maken ze samen de gekste dingen mee. Zelfs jaren later, op hun volwassen leeftijd werken de twee zich op zijn tijd weer in de nesten, maar gelukkig hebben ze elkaar om zich samen daar weer uit te werken. 

Bron: FOX

4. Nick en Schmidt - New Girl
De vriendschap tussen NIck en Schmidt zit op een heel ander leven dan de meeste vriendschappen. Ze vechten (of nou ja, ze stoeien), maken ruzie, proberen elkaar constant uit de tent te lokken en zijn daarnaast ook nog eens tegenpolen van elkaar. Niet echt de standaard vriendschap die je zou verwachten, maar ondanks dat zijn ze de beste vrienden van elkaar en zouden ze alles voor elkaar over hebben. 

Bron: FOX

5. Dean en Sam - Supernatural
Oké, technisch gezien zijn het broers, maar ook tussen broers kan er een vriendschap ontstaan. Het voordeel hiervan is dat ze eigenlijk alles tegen elkaar kunnen zeggen: positief of negatief, want zo gaat dat nou eenmaal met broers. Ze steunen elkaar in goede en slechte tijden, tot de dood hun scheidt. Of nou ja, de dood scheidt hun niet echt want 9 van de 10 keer komen ze weer tot leven, maar je snapt het principe. 

Bron: The CW

6. Bonnie en Damon - The Vampire Diaries
De twee mochten elkaar eerst totaal niet, maar (spoiler alert) nadat ze samen in de jaren 40 vast zaten werde ze de beste vrienden. Het lukt Bonnie zelfs om Damon in toom te houden, terwijl dit zijn eigen broer vaak nog niet eens lukt. Het is een bijzondere vriendschap, want zodra Bonnie sterft krijgt hij zijn grote liefde Elena terug, maar hij laat Bonnie niet sterven en redt haar elke keer weer van de dood. Een echte gentleman
 
Bron: The CW

7. Rory en Lorelai – Gilmore Girls
Een moeder-dochter relatie kan net zo sterk zijn als die van vriendinnen, en dat laten Rory en Lorelai dan ook maar al te goed zien in Gilmore Girls. De band tussen de twee is ijzersterk en niemand kan deze breken. Ook voor dit duo geldt: kom je aan de één dan kom je aan de ander.  

Bron: ABC

8. Christina en Meredith – Grey’s Anatomy
De vriendschap tussen Meredith en Christina maakte ons vanaf het eerste moment al meteen jaloers. Ze zijn elkaars ‘person’, en daar moeten vooral de mannen van de twee vaak aan herinnerd worden. Zit het even niet mee dan zijn ze binnen no time bij elkaar om samen misereable te zijn, want ja samen is toch beter dan alleen. Eigenlijk is het niet zo gek dat ze zo close zijn geworden, want als intern bij het Seattle Grace Hospital a.k.a. het Grey Sloan Memorial Hospital, heb je wel een maatje nodig.

Bron: ABC

9. Hanna, Spencer, Aria, Emily – Pretty Little Liars
Wat een stalker en heel, heel veel leugens wel niet met een paar meiden kunnen doen. De vier totaal verschillende dames hebben één ding gemeen: hun dode (of toch niet zo dode) vriendin Allison, die de meiden stuk voor stuk op hun plek hield om maar te gebruiken wanneer zij wilde. Dit schept een band, want er is niets meer wat ze niet met elkaar delen. Alle dirty secrets worden op tafel gegooid zodra ze bij elkaar zijn en niets is dan ook te gek. Een moord, een ontvoering of gewoon simpele jongensproblemen:  ze lossen het altijd samen op. Als dát geen vriendschap is...

Bron: ABC

10. Lucas en Haley – One Three Hill
Lucas en Haley zijn al vrienden van jongs af aan en ze kennen elkaar door en door. Voordat zij omgingen met hun vaste ‘klik’ Brooke, Peyton en Nathan waren de twee de buitenbeentjes van de school. Dit vonden ze niet erg, zolang ze elkaar hadden. Ook nadat ze bij het populaire groepje behoorden bleven de twee vrienden en gaven ze elkaar relatieadvies, ook al waren ze het niet altijd eens met elkaars keuzes.

Bron: The CW

11. Eleven, Dustin, Mike en Lucas – Stranger Things
Deze kinderen stalen direct onze harten toen wij begonnen met het kijken van Stranger Things. Vooral de bijzondere vriendschap tussen de kinderen maakte het voor ons keer op keer weer leuk om naar te kijken, want ondanks dat ze het rare meisje Eleven net hadden ontmoet lieten ze haar niet in de handen van de bad men vallen. En ook al praat ze weinig, het is te merken dat Eleven het waardeert. Eén van de weinige woorden die ze dan ook kent is ‘friend’. Cute!

Bron: Netflix

12. Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha – Sex and the City
Deze vriendinnen konden niet ontbreken in het lijstje en hebben eigenlijk geen uitleg nodig. Seks, mannen, alcohol, mode, roddels: er is niets waar ze niet over praten en waar ze elkaar niet op wijzen. Hebben ze wat te zeggen dan doen ze dat, of het nou positief of negatief is. Kunnen ze hun mannen niet meer vertrouwen of zijn ze het even zat? Dan kunnen ze altijd naar elkaar toe komen of ze meeten elkaar voor een lunch, waar alle roddels en ‘goede adviezen’ boven tafel komen. Deze vriendschap is eigenlijk gewoon goals. Do we need to say more?

Bron: HBO

Wat is jouw facoriete tv-vriendschap?

Lees ook: Superkrachten uit series die wij ook willen

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen