Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Oké, we gaan er even vanuit dat iedereen Fantastic Beasts and Where to Find Them wel heeft gezien (zo niet: DOEN), maar voor degenen die dat nog niet hebben gedaan even een waarschuwing: dit bericht bevat SPOILERS. Onze verwachtingen van de film waren hoog, maar zijn toch met gemak waargemaakt. Voor de Harry Potter fans onder ons die de film hebben gekeken was het een dream come true, want er zaten talloze Harry Potter referenties in de film. Denk jij dat ze je allemaal zijn opgevallen?

1. Albus Dumbledore
Dit is niet echt een onopvallende verwijzing geweest, want hoe kan de naam Dumbledore je nou niet bekend in de oren klinken: Harry Potter fan of niet. Waarschijnlijk heb je zelfs nog uren research gedaan om erachter te komen of Dumbledore een rol zou spelen in Fantastic Beasts (Guilty). Zijn naam kwam ter sprake toen Newt zijn gegevens werden onderzocht en ze erachter kwamen dat hij van Zweinstein was gestuurd, maar zijn professor Dumbledore hier een stokje voor had gestoken. Die (toen al) goede oude Dumbledore ook.

Bron: Warner Bros.

2. De Delfstoffer
De boekenfans waren vast blij verrast toen ze zagen dat het eerste beestje dat ontsnapte uit Newts koffer (je weet wel, tijdens zijn bezoek aan de bank) een niffler oftwel een Delfstoffer was. De Delfstoffer komt niet voor in de films, maar werd wel genoemd in de boeken 'Harry Potter en de Vuurbeker' en 'Harry Potter en de Orde van de Feniks'. In de Vuurbeker gebruikte Hagrid ze voor zijn lessen en in de Orde van de Feniks liet Lee Jordan de beestjes vrij in professor Umbridge haar kantoor.

Bron: Warner Bros.

3. De Huffelpuf sjaal
Toen Newt zijn koffer moest laten zien bij aankomst op het vliegvels van New York, zagen we een Huffelpuf sjaal in zijn koffertje liggen. Aan het einde van de film, wanneer hij weer terug naar Londen vertrekt, zien we dat Newt hem om zijn nek draagt.

Bron: Warner Bros.

4. Leta Lestrange
We zagen Leta kort op een foto in de koffer van Newt. Hij beschrijft haar als een oude vriendin die hij een hele tijd niet heeft gezien. Hij was vroeger heel close met haar toen ze op Zweinstein zaten, omdat ze allebei buitenbeentjes waren. We weten in ieder geval dat Leta in een vervolg weer te zien is, dus we zullen wel meer van dat verhaal te zien of te horen krijgen. En Leta is aangetrouwde familie van Bellatrix Black Lestrange die getrouwd is met de Dooddoender Rodolphus Lestrange.

Bron: Warner Bros.

5. De murtlap
Toen Jacon Kowalski per ongeluk de koffer van Newt meenam, ontsnapte de Murtlap en werd Kowalski gebeten, waardoor hij bewusteloos achterbleef. En dit is niet de eerste keer dat we van een murtlap horen! Hermelien gebruikte in Order van de Feniks murtlap essence om Harry zijn wonden op zijn hand schoon te maken, die hij opliep nadat hij moest nablijven bij professor Umbridge.

Bron: Warner Bros.

6. Het Deathly Hallows symbool
Dit detail is je vast niet ontgaan, maar het Deathly Hallows symbool was overduidelijk te zien in de film. We zagen Percival Graves een ketting met het driehoekige symbool, die we kennen van Deathly Hallowes, aan Credence geven. Nu we weten dat Percival Graves eigenlijk al die tijd al Grindelwald was, begrijpen we al wat beter wat hij met dit symbool deed, maar het betekent in ieder geval niets goeds.  

Bron: Warner Bros.

7. Pickett de aanhankelijke boomtrul
Ahw, wat vonden wij hem schattig, die boomtrul van Newt. Zo’n schattig beestje zou ons sowieso wel opgevallen zijn in de Harry Potter films. Deze kwamen er dan ook niet in voor, alhoewel wij dat geweldig hadden gevonden. Net als de Delfstoffer kwamen deze beestjes wel voor in één van de boeken van Harry Potter. In de Order van de Feniks krijgen de vijfdejaars studenten les over de kleine wezentjes.


Bron: Warner Bros.

8. Squibs a.k.a. Snullen
We kennen het begrip Squib al van de Harry Potter films. Squibs hebben ouders die kunnen toveren, maar die zelf geen toverkrachten hebben. Argus Vilder bijvoorbeeld. Percival denkt dat Credence een Squib is, maar uiteindelijk blijkt hij een Obscurial te zijn: een jonge tovenaar die zijn toverkrachten onderdrukt. De twee begrippen kunnen nog weleens door elkaar gehaald worden en wie weet zijn sommige Squibs ook wel Obscurials. Kijk maar naar Dumbledore zijn zusje, die geen magie gebruikte en dit niet kon beheersen. Wie weet was Ariana wel een Obscurial.

Bron: Warner Bros.

9. Zwerkbal
Het wordt dan wel niet gespeeld in Fantastic Beasts, maar toch wordt er wel een verwijzing met een knipoog naar gemaakt. Wanneer iemand aan Newt vraagt of hij een zoeker is, reageert hij met de woorden: “I’m more of a chaser, really.” Aha, wij snappen hem Newt.

Bron: Warner Bros.

10. De Erumpent
Eén van de beesten in Newt zijn koffer was een erumpent, dat beest dat lijkt op een neushoorn. Maar dit was niet de eerste keer dat we van een erumpent hoorden. In Harry Potter and the Deathly Hallows, wanneer Harry, Ron en Hermelien naar Xenofilus Leeflang zijn huis gingen had Leeflang een hoorn van een erumpent in zijn huis. Toen Hermelien hem erop wees dat zo’n hoorn gevaarlijk kan zijn luisterde hij niet naar haar, waardoor zijn huis als gevolg van de hoorn ontplofte.

Bron: Warner Bros.

11. Grindelwald
Oké we geven toe, als je deze gemist heb dan weten we niet of je jezelf wel een echte Harry Potter fan mag noemen. Maar het is oké als je geheugen weer een beetje opgefrist moet worden. Grindelwald was een vriend en collega van Albus Dumbledore. Samen gingen ze op zoek naar de Deathly Hallows, maar Grindelwald kreeg steeds meer behoefte aan meer macht waardoor de twee vrienden langzaam veranderden in vijanden. Nadat de zus van Albus overleed door een duel tussen de twee, vertrok Grindelwald naar Engeland en werd een dark wizard. Hij heeft ook nog ergens tussendoor de Elder Wand gevonden, maar deze heeft hij weer verloren toen Dumbledore hem versloeg in een ander duel. (Het duel dat we hopelijk nog te zien krijgen in een Fantatisc Beasts sequel!!)

Bron: Warner Bros.

Nog een jaar (!)(!)(!) en we kunnen deel twee bekijken, yay!

Waren jou deze Harry Potter verwijzingen al opgevallen?

Bron: Cosmopolitan, Warner Bros.

Lees ook:
Onthullingen van J.K. Rowling over de Fantastic Beasts and Where to Find The films
Fantastic Beasts fans zijn het niet eens met de casting van Johnny Depp

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen