Dit heeft Sean Gunn te zeggen over zijn rol als Kirk in Gilmore Girls

Wij houden van Kirk. De onhandige en (zonder dat hij het weet) grappige man is iemand waar je al snel van gaat houden zodra je de serie bekijkt. Ook acteur Sean Gunn, die de rol van Kirk op zich heeft genomen, is gaan houden van zijn personage en is het met ons eens als we zeggen dat Gilmore Girls een stuk minder leuk zou zijn als Kirk er niet was geweest. Maar waar haalt hij zijn inspiratie vandaan voor de rol van onze favoriete townie?

Sean zegt in een interview met EW dat hij meteen enthousiast was toen hij het script van Gilmore Girls las. Hij is een fan van old-school comedy en had het idee dat dat precies was wat Amy, de schrijfster van de show, wilde met Gilmore Girls. Kirk heeft hier een aardig handje aan mee geholpen. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Kirk vanaf het begin een ‘buitenbeentje’ was, dit is op een gegeven moment zo gegroeid.

Bron: Warner Bros Television

De acteur heeft over de jaren een aantal favoriete Kirk momentjes gehad, maar degene die hem het meest bij zijn gebleven zijn de Jezus monoloog die hij op zijn eigen Kirk-manier bracht, de danswedstrijd (die hij won), de hockeywedstrijd en zijn optreden in zijn favoriete aflevering ooit: The Fiddler on the Roof. Dit zijn slechts een aantal momentjes van Kirk, maar in de Gilmore Girls revival was het moment suprême voor het personage: hij mocht aan tafel zitten bij het wekelijks vrijdagavond diner van de Gilmores. Sean Gunn zegt tegen EW dat dit erg leuk was om op te nemen en dat hij ervan genoot om met Kelly Bishop te spelen, iemand waar hij nog maar weinig scenes mee heeft geschoten in de 7 seizoenen van Gilmore Girls.

Op de vraag waarom het volgens Sean zo makkelijk is om van Kirk te houden heeft hij een makkelijk antwoord: iedereen kent wel iemand die een Kirk is, of iemand die naar hem kijkt herkent zichzelf in hem. Iedereen heeft wel eens het gevoel helemaal niets goed te doen en dat is precies hoe Kirk zich altijd voelt. Hoe hard hij het ook probeert, hij krijgt maar geen sympathie. Arme Kirk, maar dat zorgt wel voor hilarische gebeurtenissen waar wij op onze beurt weer van smullen.

Bron: Warner Bros Television

Sean Gunn is in ieder geval blij dat hij niet zoveel ‘Kirks’ kent. “I’m glad I don’t have too many Kirks in my life, I’ll tell you that. One is enough for me.”

Wie is jouw favoriete townie in Gilmore Girls?

Bron: ew.com

Lees ook: De Gilmore Girls revival

Nieuwste artikelen

  • De 17 beste LGBTQ films

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

  • Series met de mooiste mannen

  • 30 Gilmore Girls feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Dit zijn de meest tragische tv break-ups

  • Komt er ooit nog een nieuw seizoen van Gilmore Girls?

Zoek in artikelen