Deze 15 Star Wars referenties kwamen voor in Rogue One

De Star Wars fans onder ons kunnen zich vast met ons identificeren als we zeggen dat de Rogue One fim alles was wat we ervan hadden verwacht. Het was dan wel geen ‘echte’ Star Wars film en het stond helemaal los van alle andere films die wij uit de reeks hebben gezien, maar toch zaten er heel wat referenties van Star Wars in de Rogue One film. Denk jij dat je ze allemaal heb kunnen spotten?

Na maanden aftellen was het dan eindelijk zover: Rogue One draaide in de bioscoop. De film is een standalone prequel en speelt zich af tussen Star Was: Revenge of the Sith en Star Wars: A New Hope. Tijdens het kijken van de film hebben ook wij ze niet allemaal gespot, maar ze waren er wel: Star Wars referenties. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje. Let wel op! Als je de film nog niet gezien hebt bevat de tekst hieronder SPOILERS.  

1. De Rebel Scope Tower
Toen Jyn Erso en Cassian Andor Yavin IV verlaatten voor Jedha, zien we de Scope Tower. Deze toren, inclusief de bewaker met witte helm, zagen we voor het laatst in A New Hope, waar Luke, Han, Leia en de rest van de Millennium Falcon crew als eerst arriveerde op Massassi Base. Het shot van de toren die we in Roque One zien is bijna identiek aan het shot die we zien in de film A New Hope.

bron: moviewebb

2. THX-1138
George Lucas zijn debuut als regisseur was met de film THX-1138 en sindsdien wordt hiernaar gerefereerd in iedere Star Wars film. Zo ook in Rogue One: wanneer Jyn en Cassian bij de plek komen waar de Death Star plannen worden gehouden gebruikt Cassian klemmen die lijken op de klemmen die ook gebruikt worden in THX-1138.

3. Blauwe melk
De kans dat deze referentie je is opgevallen is behoorlijk klein, want het was binnen no time voorbij. In één van de eerste scènes van Rogue One zien we het op het aanrecht staan waar de jonge versie van Jyn Erso haar spullen bij elkaar pakte. Eerder zagen we blauwe melk in Star Wars: A New Hope waar Luke Skywalker blauwe melk drinkt aan de eettafel met zijn oom en tante.

bron: movieweb

4. The Journal of the Whills
In de film werd er gepraat over de “Guardian of the Whills”. Het is daarmee één van de de eerste keren dat the Whills in een Star Wars film werd genoemd, maar wie of wat The Whills nu precies is weten we nog steeds niet.

bron: giphy

5. Twi’lek Dancer & Dejarik
In Rogue One zien we, wanneer Jyn, Cassian, Chirrut en Baze naar hun cel worden gebracht, dat Saw en zijn aanhang in hun vrije tijd hologrammen van Twi’lek dancers bekijken en Dejarik spelen. Dit zien we ook in Star Wars: Return of the Jedi, waar Jabba the Hutt deze dingen ook graag deed.

bron: movieweb

6. De Stormtrooper pop
Toen Star Wars: Rogue One nog in de maak was werd er voor de marketing van de film een beeld vrijgegeven van een Death Trooper die een Stormtrooper pop vasthielden. Dit heeft het ook in de film gehaald: Jyn Erso laat het vallen wanneer ze wegrend van Orson Krennic en zijn aanhang van Death Troopers. Dit was dus de connectie!


bron: movieweb

7. HAVW A6 Juggernaut
Als Jyn Erso gevangen wordt gehouden door the Empire wordt ze vervoerd door een enorme tank: de HAVW A6 Juggernaut. Deze tank hebben we al eens eerder gezien, namelijk in Star Wars: Revenge of the Sith.

bron: movieweb

8. Death Star graphic
De 3D graphic van de Death Star die voorkwam in A New Hope bestond kwam ook voor in Rogue One! Wel met een kleine update, want die uit de film van de jaren 70 zat niet héél technisch in elkaar. 

bron: movieweb

9. Star Wars Rebels Crossover
Tot nu toe werden de strips, boeken en televisieseries van Star Wars niet betrokken bij Star Wars films, maar in Rogue One hebben ze dat wel gedaan. Zo hebben ze het personage Saw Gerrera van Star Wars: The Clone Wars gebruikt en waren er een aantal referenties naar Star Wars Rebels. Een van deze referenties zagen we tijdens de laatste battle boven Scarrif. We zien heel snel The Ghost: het schip uit Star Wars Rebels! Ook zagen we de Hammerhead Cruisers, die we voor het eerst zagen in Star Wars Rebels. 

bron: movieweb

10. Darth Vaders geheime kasteel
Tot nu toe werd er heel geheimzinnig gedaan over het kasteel van Darth Vader, maar in Rogue One hebben we deze wél gezien. Toen Krennic Darth Vader bezocht zagen we eindelijk zijn geheime kasteel. 

bron: comicbook.com

11. Alderaan 
Een belangrijke planeet in Star Wars: A New Hope is de planeet Alderaan. In Rogue One wordt er een paar keer gerefereerd naar Alderaan, bijvoorbeel wanneer Bail Organa zegt dat hij terug moet keren naar Alderaan. We kunnen dus concluderen dat hij op de planeet was toen dze werd vernietigd door de Death Star.

bron: starwars.wikia

12. Darksaber
Wanneer Jyn en Cassian de plannen van de Death Star proberen te vinden in the Imperial archives, komen ze erachter dat één van de documenten Black Saber heet. Dit is mogelijk een referentie naar Darksaber, die voor het eerst verscheen in Star Wars: The Clone Wars animatie serie. De Darksaber is een lightsaber met een zwart mes en werd gebruikt door Pre Vizsla en later door Darth Maul. 

bron: Starwars.com

13. Darth Vaders Bacta Tank 
Wanneer we in Darth Vaders kasteel zijn zien we dat hij een persoonlijke Bacta Tank heeft. Hier krijgt hij schijnbaar zijn energie van en de reden dat hij in A New Hope wat langzamer is, is om een incident aan het eind van Rogue One waarbij zijn energiebron werd beschadigd. 

bron: giphy

14. Captain Antilles
Wellicht zijn jullie dit al vergeten, maar Antilles is de kapitein van Tantive IV én hij is de eerste persoon waarvan wij zien dat Darth Vader hem vermoord. In A New Hope wordt Captain Antilles namelijk het slachtoffer van hem, waardoor we hem maar heel kort voorbij hebben zien komen in deze film. Ook zagen we hem aan het eind van Revenge of the Sith. 

bron: Starwars.com

15. Gestolen uniformen
De rebelen stelen in Rogue One "imperial uniforms" om zichzelf te vermommen en bij de archieven te komen. Dit heeft waarschijnlijk een connectie met Star Wars: A New Hope, wanneer de Milennium Falcon aan boord van de Death Star wordt gebracht doen Han Solo en Chewbacca bijna hetzelfde, maar dan met Stormtrooper outfits. 

bron: movieweb

Welke referentie heb jij gemist? 

Bron: Movieweb.com

Lees ook: Deze sterren krijgen een hoofdrol in de Han Solo origin Spin-Off

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • 18 x de leukste filmseries

  • Deze films en series verschijnen in de tweede helft van september op Netflix

  • Deze 5 filmquotes hebben wij verkeerd onthouden

Zoek in artikelen