11 verhaallijnen uit de Gossip Girl boeken die de serie niet hebben gehaald

Het is alweer een tijdje geleden dat wij de laatste aflevering van Gossip Girl konden bewonderen. Zoals bijna iedereen weet is de serie gebaseerd op de boekenserie van Gossip Girl. En zoals gewoonlijk bij het verfilmen van boeken hebben de makers van de serie er veel verhaallijnen uit gelaten. Niet getreurd! Hieronder vind je de verhaallijnen die de serie niet hebben gehaald.

1. Blair belandde bijna in bed met Erik

In het boek is Erik de grote broer van Serena, alleen is dit in de serie anders. Erik is daar namelijk het kleine broertje van Serena. Het zou wel erg raar zijn als Blair dan bijna met hem in bed zou belanden, maar dit zou natuurlijk wel een hele grote roddel zijn geweest voor Gossip Girl.

2. Dan denkt dat hij homo is

We kunnen het ons bijna niet meer anders voorstellen: Dan en Serena als setje. Als de makers van de serie de verhaallijn uit het boek hadden gevolgd, dan was er misschien wel helemaal geen Derena geweest! In het boek werkt Dan namelijk in een bibliotheek en daar zoent hij met zijn mannelijke collega. Hierdoor raakt hij helemaal in de war en denkt hij dat hij misschien wel homo is.

3. Blair en Serena hebben met elkaar gezoend
In de serie kunnen Blair en Serena niet met, maar ook zeker niet zonder elkaar. Je kan het je misschien bijna niet voorstellen, maar in het boek hebben de twee zelfs met elkaar gezoend!

4. Vanessa is kaal
In de serie heeft Vanessa een erg mooie bos donkere haren. In het boek is zij een totaal ander iemand. Ze is namelijk kaal en draagt kistjes. Daarnaast is zij helemaal niet de beste vriendin van Dan, maar zijn ex!

5. Blair en Vanessa wonen samen
Wie had dat gedacht? Blair en Vanessa die met elkaar gaan samenwonen. In de serie zijn zij elkaars vijanden, samenwonen zat er dan ook zeker niet bij voor deze twee dames!

6. Jenny heeft hele grote borsten
In de serie wordt Jenny, het kleine zusje van Dan, gespeeld door Taylor Momsen. Een mooi, lang en slank meisje. In het boek is ze juist klein van stuk met hele grote borsten! De makers van Gossip Girl wilden niet de eis stellen dat de actrice die Jenny zou gaan spelen grote borsten moest hebben. Taylor Momsen was voor hen de perfecte Jenny! En voor ons natuurlijk ook!

7. Chuck heeft een aapje als huisdier
Dit is toch wel erg leuk, Chuck die een aapje als huisdier heeft. Hij is er zo trots op dat hij er maar over blijft praten! Maar het schattige hondje van Chuck, genaamd Monkey, zouden we toch eigenlijk ook niet willen missen hoor.

8. Nate ging in rehab
Niet de vader van Nate, maar Nate zelf was in het boek verslaafd aan drugs! Toen Nate in rehab zat heeft hij Georgina Sparks ontmoet. De twee konden het zelfs zo goed met elkaar vinden dat zij vrienden werden. Toen ze allebei uit de rehab mochten, bleven ze met elkaar omgaan en zijn zelfs nog gaan skiën met Blair en Serena in Sun Valley. In de serie kan eigenlijk niemand Georgina Sparks uitstaan.

9. Serena is een populaire filmster
In het boek is Serena een erg populaire actrice, die behoort tot de A-sterren. De makers van de serie hebben van Serena dan weer een geweldige PR-dame gemaakt. 

10. Blair heeft een pixie-kapsel
Blairs midlifecrisis komt wel erg snel in het boek. Als blijkt dat zij op de wachtlijst staat voor haar droomuniversiteit Yale, weet ze van gekkigheid niet meer wat ze moet doen. Ze knipt daarom haar mooie lokken af in een pixie-kapsel. Wij hadden Leighton Meester graag met dit kapsel willen zien in de serie!

11. De driehoeksverhouding tussen Nate, Blair en Serena blijft de hele boekenserie bestaan
In seizoen 1 bestond er tussen Nate, Blair een Serena een ware driehoeksverhouding. Nate had een relatie met Blair, maar deelde ondertussen de lakens met Serena! Na dit drama zijn ze allebei nog een keertje voor de charmes van Nate gevallen, maar niet tegelijkertijd zoals in de gehele boekenserie!

Welke van deze verhaallijnen had jij graag terug willen zien in de serie?

Bron: girlscene.nl, giphy

Lees ook:

GROOT nieuws! Gossip Girl reboot?!

12x de beste televisieserie vriendschappen

 

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen