De leukste winterfilms

Wanneer de temperatuur daalt tot onder het vriespunt is er niets fijner dan lekker een filmpje kijken onder het genot van een grote mok warme chocolademelk met slagroom. Speciaal voor jullie hebben we een overzicht gemaakt van onze favoriete winterfilms. Dus draai de thermostaat nog een tandje hoger, trek je onesie aan en installeer jezelf op de bank, want met deze films op de planning hoef je de deur voorlopig niet meer uit!

Ice Age (2002)

De eerste Ice Age film is inmiddels bijna een klassieker te noemen, zeker na de vele vervolgen die er de afgelopen jaren zijn verschenen. In Ice Age zien we hoe een ietwat onconventioneel gezelschap dieren, bestaande uit Manny de mammoet, Sid de luiaard en Diego de sabeltandtijger een verdwaald  mensenkind terugbrengen naar zijn stam. Tussendoor worden we vermaakt met de pogingen van eekhoorn Scrat om een wintervoorraad aan te leggen bestaande uit welgeteld één eikeltje. Bij deze film ben je verzekerd van warme wintergevoelens.

Bron: Twentieth Century Fox

Frozen (2013)

Natuurlijk kon Frozen niet in dit overzicht ontbreken, want de film is nog steeds mateloos populair bij jong en oud. Frozen gaat over prinses Elsa die magische krachten bezit waarmee ze sneeuw en ijs kan manipuleren. Op een dag verwond ze tijdens een spelletje per ongeluk haar kleine zusje Anna, en vanaf dat moment is Elsa doodsbang voor haar eigen krachten en probeert ze deze wanhopig onder controle te houden om verdere ongelukken te voorkomen. Echter, wanneer ze op haar kroningsdag per ongeluk haar krachten de vrije loop laat en daarmee haar geheim aan heel het koninkrijk onthuld, besluit ze dat ze beter alleen kan zijn en ontvlucht ze het koninkrijk. Anna wil haar zus echter niet in de steek laten en gaat haar achterna in een poging haar over te halen weer terug naar huis te komen.

Bron: Disney Enterprises, Inc.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Bridget’s leven is een beetje een puinhoop. Ze is alleenstaand, waar haar moeder haar maar al te graag aan herinnert, en heeft geen echte carrière om trots op te zijn. In Bridget Jones’s Diary zijn we getuige van haar zoektocht naar Mr Right en blunders die ze begaat in een poging normaal over te komen en haar leven min of meer op de rit te houden.

Bron: Universal Pictures

Happy Feet (2006)

Happy Feet gaat over de kleine keizerspinguin Mumble. Mumble heeft een beetje een aparte gave, hij kan namelijk tapdansen, iets wat niet echt gewaardeerd wordt door de andere pinguins. Hij valt dan ook een beetje buiten de groep, maar het is vertederend om te zien hoe hij zijn dance-moves uiteindelijk ook aan de andere pinguins bijbrengt en toch geaccepteerd wordt door zijn groepsgenoten.

Bron: Warner Bros.

Winter’s Tale (2014)

Winter’s Tale is een sprookjesachtige en ontroerende film met een flinke dosis romantiek en magie. De film gaat over een man, Peter Lake, gespeeld door Colin Farell, die verliefd wordt op een jonge vrouw die op sterven ligt, Beverly Penn, gespeeld door Jessica Brown Findlay. Wanneer Beverly sterft zet Peter alles op alles om haar weer terug te halen uit de dood.

Bron: Warner Bros.

The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe is een ontroerende fantasy film met een heleboel sneeuw en ijs. De film gaat over Peter, Susan, Edmund en Lucy, vier kinderen die per ongeluk via een magische kledingkast naar het land Narnia reizen. Daar strijden ze samen met de leeuw Aslan tegen de kwaadaardige witte heks om zo een eind te maken aan de eeuwigdurende winter in Narnia.

Bron: Disney Enterprises, Inc. and Walden Media, LLC.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Tja, het blijft toch een favoriet bij ons op de redactie, de hele Harry Potter serie. En eerlijk is eerlijk, Harry Potter and the Philosopher’s Stone is altijd leuk om naar te kijken, of het nou winter is of zomer, maar de scenes die zich afspelen op Zweinstein met de prachtige sneeuwlandschappen op de achtergrond maken het toch wel een klein beetje een winterfilm, don’t you agree?

Bron: Warner Bros.

Wat is jouw favoriete winterfilm?

Lees ook:http://www.chicklit.nl/filmtips/161943/films-series-netflix

Nieuwste artikelen

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

  • 10x het beste van Ryan Reynolds

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen