Regisseur Titanic legt uit waarom Jack de ramp niet kon overleven

Iedereen die de film Titanic heeft gezien weet precies welke scène we bedoelen wanneer we het hebben over de scène met het vlot. Jawel, die emotionele scène aan het eind van de film wanneer Rose veilig op het vlot – nou ja, het is een deur, maar let’s not focus on the details – ligt en Jack zich moet redden in het ijskoude water. Wij vonden de scène nogal frustrerend, want waarom had Rose niet even op kunnen schuiven?! Dan had Jack ook nog op het vlot kunnen klimmen en hadden ze beiden gered kunnen worden!

Zelfs actrice Kate Winslet gaf een jaar geleden in een interview aan dat zij en Leonardo DiCaprio best samen op het geïmproviseerde vlot hadden gepast. Ook bewezen de presentatoren van het populaire wetenschapsprogramma MythBusters in 2002 dat het allemaal niet zo dramatisch had hoeven aflopen. Het enige wat Jack en Rose hadden moeten doen, was het reddigsvest van Rose onder het vlot binden. Op die manier hadden ze het vlot sterk genoeg kunnen maken om hun gecombineerde gewicht te dragen. Maar, als dit waar is, waarom koos Titanic-regisseur James Cameron er dan voor om ons zo te kwellen door Jack dood te laten gaan?!

Bron: 20th Century Fox

Cameron kwam dit weekend met de uitspraak dat de beweringen van de MythBusters-onderzoekers nergens op slaan. Hij zei dat het in Jack’s staat van onderkoeling onmogelijk zou zijn geweest om nog eens 10 minuten te besteden aan het vastzetten van een reddingsvest. Jack zou al overleden zijn voor hij erin geslaagd zou zijn het vlot te stabiliseren op de manier die de onderzoekers beschreven. Helaas-pindakaas, daar gaat onze illusie dat Jack en Rose theoretisch gezien tóch samen oud hadden kunnen worden.

Het beste wat Jack had kunnen doen volgens Cameron, was zijn bovenlichaam boven water te houden zodat hij wellicht nog gered zou kunnen worden door een passerende boot of sloep. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wij vragen ons af waarom Cameron die oplossing dan niet heeft gebruikt in zijn film?! Feit blijft dat we het Cameron nooit zullen vergeven voor het feit dat hij Jack dood liet gaan in Titanic. Je hebt ons hart gebroken, Cameron, en de harten van miljoenen andere Titanic-fans. 

Wat vind jij van Cameron's verklaring?

Lees ook: Zie hier Kate Winslet haar Titanic screen test! (auditie)

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Dit zijn de 10 films met de meeste Oscars

Zoek in artikelen