Er komt een vervolg op Love Actually

Valentijnsdag is inmiddels voorbij, maar niet getreurd, want wij hebben super leuk romantisch nieuws. Er komt namelijk een vervolg op Love Actually, en bijna alle leden van de oude cast doen weer mee. Het lijkt er op dat regisseur Richard Curtis veertien jaar na het uitkomen van Love Actually toch gehoor heeft gegeven aan de smeekbedes van fans om een sequel te schrijven. Helaas zit er wel een klein addertje onder het gras, maar dat mag de pret niet drukken. Wij zijn allang blij dat we ons weer mogen verheugen op een heerlijk romantisch verhaal met de oude vertrouwde Love Actually cast. 

Helaas wordt het geen full-length film, maar een korte film van ongeveer tien minuten, speciaal ter ere van Comic Relief en Red Nose Day. Comic Relief is een liefdadigheidsorganisatie opgericht door Richard Curtis – de regisseur van Love Actually en een heleboel andere bekende romantische komedies – en Lenny Henry. Red Nose Day is een dag waarop Comic Relief een heleboel acties organiseert om geld in te zamelen voor het goede doel. Eén van de acties is dus een vertoning van de korte film Red Nose Day Actually, het vervolg op Love Actually met al onze favoriete acteurs en actrices uit deel één.

Bron: Universal Studios

Curtis heeft aangegeven dat het hem een leuk idee leek om een speciale sketch te maken gebaseerd op één van zijn films. Eerdere sketches voor Red Nose Day gingen onder andere over typisch Britse series zoals Blackadder en Mr Bean, maar aangezien Red Nose Day nu ook in Amerika wordt gevierd, leek het Curtis leuk om dit jaar een film te kiezen die ook bekend en geliefd is bij het Amerikaanse publiek. Curtis gaf ook aan dat hij nooit van plan was om een vervolg op Love Actually te schrijven, maar dat hij het toch wel interessant vond om te bedenken hoe de personages uit deel één nu in het leven zouden kunnen staan.

Het is natuurlijk ook super dat zoveel oud-castleden mee wilden werken aan Red Nose Day Actually. Keira Knightley, Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth en vele, vele anderen kwamen allemaal opdraven om hun steentje bij te dragen.

De korte film Red Nose Day Actually is op 24 maart te zien op BBC One.

Ga jij kijken?

Lees ook: Recensie: About Time (DVD)

Nieuwste artikelen

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

  • Afscheid voor even - Ellie Dean

  • Illusie – Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

  • De miljardair - Thomas Erikson

  • De geniale vriendin - Elena Ferrante

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Pikante films op Netflix

  • 10 romantische films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen