7 standaard Hollywood-types die telkens weer terugkeren

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende acteurs en actrices; met slechts 7 filmsterren zou naar de film gaan wel een heel saaie bedoeling worden. Het valt echter niet te ontkennen dat er meerdere acteurs en actrices rondlopen die allemaal onder een bepaald archetype vallen. Dit zijn namelijk de types die zich bewezen hebben in de filmgeschiedenis en die het goed doen bij het publiek. Speciaal voor jullie een overzicht van de 7 meest voorkomende Hollywood-types.

1. De foute man

Bron: Paramount Pictures, Warner Bros., Twentieth Century Fox Film Co.

Aantrekkelijk, met een foute grijns en een echte schurk! Een paar jaar terug was Jack Nicholson het archetype foute man, maar de titel is inmiddels lang en breed overgenomen door Leonardo DiCaprio en Michael Fassbender.

2. De girl next door

Bron: Fine Line Features, Universal Pictures, Artfire Films

Denk Meg Ryan, Renee Zellweger, en nu Emma Stone. Allemaal vrouwen die iets onschuldigs over zich hebben, maar die toch sexy zijn en humor hebben. 

3. De man van staal

Bron: CBS, Twentieth Century Fox Film Co., Universal Studios

Voorbeelden van de man van staal zijn Clint Eastwood, Bruce Willis, en nu Dwayne 'The Rock' Johnson. De man van staal is een macho-man die nergens bang voor is. Hij weet hoe hij met wapens om moet gaan en gaat nooit dood, ook al wordt hij door acht man beschoten, aangereden door een vrachtwagen, en aangevallen door een beer.

4. De seksbom

Bron:Warner Bros., Universal Studios, Paramount Pictures

Een klassiek voorbeeld van de seksbom is Lauren Bacall, maar inmiddels passen Angelina Jolie en Scarlett Johansson meer bij dit archetype. De seksbom is sexy en afstandelijk, en kan met een oogopslag elke man doen smelten.  

5. De boy next door

Bron: Paramount, Tristar Pictures, Universal Studios

Denk aan James Stewart, en nu Tom Hanks en Matt Damon. De boy next door is een beetje het type man waarbij je je honderd procent op je gemak voelt! Deze man is integer en een tikkeltje sullig.  

6. De Clown

Bron: DW Studios L.L.C., Twentieth Century Fox Film Co., Universal Studios 

De clown kan zowel man als vrouw zijn. Bekende clowns zijn Eddie Murphy, Jim Carey, en nu Melissa McCarthy. De clown is niet alleen grappig, maar gooit zijn of haar hele mimiek en lichaam in de strijd om humor over te brengen; denk maar aan Jim Carey's gekke bekken!

7. De Perfecte Man

Bron: Paramount Pictures, Warner Bros., Independent Films

Valt een beetje in de categorie prins op het witte paard. Voorbeelden zijn Cary Grant, George Clooney, en nu Ryan Gosling. De perfecte man is aantrekkelijk, ziet er geweldig uit in een smoking en heeft een geweldig gevoel voor humor. 

Welk type mis jij nog in dit overzicht?

Lees ook: We kunnen niet wachten tot deze films uitkomen

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen