10 x Dit zijn de mooiste huwelijksaanzoeken in films

Een man die op één knie gaat en zijn vriendin dé vraag stelt terwijl een prachtig achtergrondmuziekje de ruimte vult. We houden ervan. In het echte leven zijn wij niet vaak getuige van zo’n aanzoek, maar in de films kunnen we ze keer op keer bekijken. Om het de bridezilla in jou wat makkelijker te maken, hebben wij daarom de mooiste huwelijksaanzoeken in films op een rijtje gezet.

A Walk to Remember
Jamie Sullivan die door de school wordt gezien als een stuudje wordt verliefd op de opstandige Landon Carter. En hij op haar. Wanneer ze erg ziek blijkt te zijn, wil Landon haar helpen haar dromen te verwezenlijken. Een daarvan is trouwen. Wanneer ze samen op het balkon naar de sterren kijken, gaat Landon op één knie.

The Choice
Wanneer Gaby de stad verlaat om rust te zoeken, gaat de verliefde Travis achter haar aan. Niet alleen om haar te vertellen dat hij van haar houdt, maar ook om haar ten huwelijk te vragen. In eerste instantie wil Gaby niets weten van zijn liefdesverklaring, maar haar ouders die ook aanwezig zijn, moedigen hun toekomstige schoonzoon juist aan.

Walk the Line
Tijdens een live optreden in Ontario stopt Johnny Cash zijn set. Hij heeft iets belangrijks te vragen aan zijn geliefde June. Hij weet dat hij het meerdere malen verpest heeft bij haar, maar hij kan niet zonder haar leven – of zingen. Pas wanneer ze ‘ja’ zegt, zal hij verder gaan met het optreden. Romantiek ten top! 

Love Actually
De twee konden geen woord verstaan van wat de ander zei, maar de liefde bloeide toch op tussen de Britse Jamie en de Portugese Aurelia. Wanneer ze teruggaat naar Portugal, zoekt Jamie haar op. Maar eerst volgt hij een taallesje Portugees. Inmiddels werkt Aurelia in een restaurant en daar vraagt hij haar ten huwelijk in gebrekkig Portugees. ‘Jij willen met mij trouwen?’ Wij keuren het goed, Jamie.

Pride and Prejudice
Helemaal een huwelijksaanzoek was het niet, maar mán wat is het romantisch. Elizabeth die Mr. Darcy altijd verafschuwde, kreeg toch gevoelens voor de ogenschijnlijk stugge man. De eerste keer wees ze hem af, maar wanneer hij hoort dat ze haar mening wellicht heeft bijgesteld probeert hij het nog een keer. We vertellen je: na het zien van dit fragment wil je ook een Mr. Darcy.


He’s Just Not That Into You
Neil en Beth wonen al zeven jaar samen, maar ze zijn niet getrouwd. Beth wil maar al te graag in het huwelijksbootje stappen, maar Neil ziet dat niet zitten. Beth heeft zich er inmiddels bij neergelegd, maar ze hoopt stiekem dat hij nog bijdraait. En inderdaad, hij komt toch met een ring aanzetten. Leap Year
Anna reist haar vriend achterna, die voor zijn werk in Ierland moet zijn, om hem ten huwelijk te vragen. Haar reis verloopt niet op rolletjes en uiteindelijk reist de Ierse Declan met haar mee om haar naar haar vriend te brengen. De twee worden tijdens hun reis alleen verliefd op elkaar wat resulteert in een huwelijksaanzoek van Declan zijn kant.

Welk huwelijksaanzoek is jouw favoriet? 
Lees ook:
De mooiste real-life Disneysprookjes
Mannen uit series met wie je wilt trouwen

Nieuwste artikelen

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

  • Winterzon - Jackie van Laren

  • Herfstrood - Jackie van Laren

  • Mijn dikke vette zombiegoudvis 2 - Mo O'Hara

  • Eerste trailer Pinocchio is uit

Gerelateerde artikelen

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Share & win: Recept voor een gelukkig huwelijk

  • Recept voor een gelukkig huwelijk

  • The Twilight Saga: Breaking Dawn, part one

  • I Don't Know How She Does It

Zoek in artikelen