13 verschillen tussen de tekenfilm en de live-action versie van Beauty and the Beast

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof er geen verschillen bestaan tussen de tekenfilm en de live-action versie van Beauty and the Beast. Er is namelijk zelfs een filmpje waarin te zien is hoe erg de trailers van de tekenfilm en de live-action versie op elkaar lijken. Maar dit willen ze ons alleen maar doen geloven! Er blijken namelijk 13 hele grote verschillen te zitten tussen de twee films. Lees snel verder om deze verschillen te ontdekken!

1. Belle is meer dan alleen een boekenwurm, ze is ook een uitvindster

Om van Belle een proactievere prinses te maken hebben Bill Condon en Emma Watson samen besloten om van Belle de uitvinder van de familie te maken (in plaats van haar vader). Belle ontwerpt een soort wasmachine zodat ze minder tijd aan haar dagelijkse klusjes hoeft te besteden en meer tijd kan besteden aan het lezen van boeken en aan het onderwijzen van jonge meisjes hoe ze moeten lezen. In dit kleine stadje zijn goed onderlegde vrouwen, zoals Belle, een gevaar. De inwoners maken daarom van haar een voorbeeld en vernietigen publiekelijk haar uitvinding.

Bron: Walt Disney Pictures

2. Maurice is een artiest

Omdat Belle nu de uitvinder is van de familie, moet ook Maurice een ander beroep uitoefenen. De vader van Belle is niet de ‘gekke oude Maurice’ die we kennen uit de tekenfilm. De grijze patriarch is een artiest die complexe muziekdoosjes beschildert om ze op de markt te verkopen. Maurice is een vrije geest waardoor hij soms aanvaringen heeft met de stedelingen. Hij blijft volledig toegewijd aan zijn dochter, maar de pijn van de dood van zijn vrouw weerhoudt hem ervan om zichzelf volledig open te stellen voor Belle.

Bron: Walt Disney Pictures

3. Belles tragische achtergrond wordt uitgelegd door een beetje magie

In de tekenfilm uit 1991 wordt niet verteld wat er is gebeurd met de moeder van Belle, maar in de live-action versie wel: Belles moeder is overleden toen Belle nog maar een baby was. Dankzij een betoverd boek, dat de tovenares voor het Beest heeft achtergelaten (het brengt je naar de plek waar je hart naar verlangt), weten we ook dat ze is overleden aan de builenpest in Parijs. Arme Maurice moest zijn stervende vrouw achterlaten om te voorkomen dat hij en Belle ook geïnfecteerd zouden raken met de builenpest.

Bron: Walt Disney Pictures

4. Belle en het Beest nemen een omweg door Parijs

Het Beest vertelt Belle dat ze het betoverde boek mag gebruiken om naar elke plaats in de wereld te reizen. Ze besluit om terug te keren naar het Parijs uit haar kindertijd, naar de oude stoffige zolder waar haar moeder al die jaren geleden is overleden. Voordat ze weer weggaat, neemt Belle haar moeders dierbaarste bezit mee: een glazen roos.

Bron: Walt Disney Pictures

5. Er is een reden voor het slecht gedrag van het Beest

Zo vader, zo zoon. In de tekenfilm is de prins een narcistische eikel die de tovenares wegjaagt. Hij denk dat zij een oude en zielige heks is. De live-action versie probeert uit te leggen waarom de prins zo wreed is geworden. Toen de prins nog een kleine jongen was, ging zijn moeder dood aan een nog onbekende ziekte en werd hij opgevoed door zijn brute vader. Hierdoor groeide de prins op als een onvriendelijk monster!

​Bron: Walt Disney Pictures

6. Chip is enig kind

In de tekenfilm uit 1991 heeft Chip een kast vol met broers en zussen. Maar in de live-action versie is Chip enig kind. Hij is en blijft, ook zonder broers en zussen, heel schattig!

​Bron: Walt Disney Pictures

7. Het liedje ‘Gaston’ is een beetje veranderd

Het liedje ‘Gaston’ is in de live-action versie van Beauty and the Beast een beetje anders. In de tekenfilm zingt Gaston over het sparen van zijn biceps, maar in de live-action draait het allemaal om zijn jachtvaardigheden. Het liedje werd decennia geleden al geschreven door Alan Menken en de overleden Howard Ashman.

8. Het Beest gaat ook zingen

Heb je er altijd al van gedroomd om het Beest te horen zingen? In de live-action versie van Beauty and The Beast wordt jouw droom werkelijkheid. “Evermore” is niet alleen één van de nieuwe liedjes in de film, het is ook één van de beste! En dit is allemaal te danken aan de emotionele manier waarop Dan Stevens het liedje overbrengt. Alan Menken en Tim Rice hebben samen een krachtige ballad geschreven voor het Beest, die hij zingt nadat hij Belle heeft vrijgelaten. Als hij haar het dorp ziet inrijden, staat hij boven op zijn eenzame toren en kijkt terug op de vrouw die zijn hart heeft gestolen.

“Now, I know she’ll never leave me,” zingt hij. “Even as she fades from view/She will still inspire me/Be a part of everything I do.”

9. Er is een nieuwe toevoeging aan het huishouden van het Beest

Stanley Tucci speelt de rol van Cadenza, een muzikant die getrouwd is met Madame de Garderobe (Audra McDonald). Ze zijn ontzettend verliefd op elkaar! Hij is door de vloek een soort piano geworden en brengt een beetje leven in het kasteel voordat Belle komt. Hij verliest wel aldoor zijn tanden, of eigenlijk zijn pianotoetsen, waardoor hij aan het einde van de film bijna geen tanden meer over heeft.

​Bron: Walt Disney Pictures

10. De tovenares is een daadwerkelijk karakter in de film

In de tekenfilm verschijnt de tovenares alleen in het proloog. Het verhaal van de prins speelt zich dan af in het glazen raam. In de live-action versie heeft ze een veel grotere rol en haar reden om het Beest te vervloeken wordt ook uitgelegd. Hiervoor moet je echt de film gaan kijken, want wij houden dit nog even geheim voor jullie! Maar wat we wel kunnen verklappen is dat ze op een paar hele cruciale momenten zal verschijnen!

Bron: Walt Disney Pictures

11. Het Beest pest Belle omdat zij van Shakespeare houdt

Belle en het Beest krijgen voor het eerst een band met elkaar als hij haar bekritiseert omdat zij van het boek Romeo en Julia houdt. Tijdens het openingsnummer (Belle) zingt ze dat ze net klaar is met het lezen van de tragedie van Shakespeare over twee geliefden in Verona. Het Beest mist geen enkel moment om haar daarmee te pesten. Maar later ontdekt Belle dat het Beest King Arthur and the Round Table, een roman over Guinevere en Lancelot, aan het lezen is en kan ze eindelijk ook grappen maken ten koste van hem!

​Bron: Walt Disney Pictures

12. Elke keer dat er een blaadje valt, stort het kasteel een beetje in

De vloek van de tovenares betekent in de live-action versie niet alleen de ondergang van het Beest en zijn bedienden, maar ook de verwoesting van het kasteel. Elke keer als er een blaadje van de roos afvalt, brokkelt er ook een stukje van het kasteel af. Hierdoor wordt de laatste scène tussen het Beest en Gaston op het dak van het kasteel toch wel een stukje spectaculairder en spannender!

​Bron: Walt Disney Pictures

13. Er zit een 'exclusief gay-moment' in de film

Bill Condon heeft bekend gemaakt dat LeFou in de film geïntroduceerd wordt als een LGBT karakter. Het lijkt er op dat hij een beetje verliefd is op Gaston. Daarnaast zitten er twee momenten in de film die voor Disney vooruitstrevend zijn. Madame de Gardrobe dwingt drie van Gastons mannen om make-up, pruiken en kleurrijke jurken te dragen. Terwijl twee van de mannen snel wegrennen, kijkt de overgebleven man in de camera terwijl hij charmant van de trap afloopt. Aan het einde van de film, danst diezelfde man met LeFou naast Belle en het Beest. Dus dit is het exclusieve gay-momentje in Beauty and the Beast waar Disney het over heeft.

​Bron: Walt Disney Pictures

Welke verschillen had jij al ontdekt?

Bron: mtv.com, Walt Disney Pictures

Lees ook: 

De favoriete boeken van de cast van Beauty and The Beast

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • De mooiste real-life Disney sprookjes

  • De echte gezichten achter Disney prinsessen

Zoek in artikelen