8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Wanneer je van lezen houdt is het niet meer dan natuurlijk om je verbonden te voelen met anderen die ook van lezen houden. Alleen mensen met een passie voor boeken weten hoe opwindend het kan voelen om een onbekende boekwinkel binnen te lopen, of hoe blij je je kunt voelen wanneer je een boek vindt waar je al een hele tijd naar op zoek bent! Er zijn gewoon dingen die mensen die niet van lezen houden nooit zullen begrijpen, en dat nemen we ze niet kwalijk, maar het is natuurlijk wel zonde; boeken kunnen zo veel toevoegen aan je leven! Indien jij tot de groep behoort die een BFF heeft die óók dol is op alles wat met lezen en boeken te maken heeft, dan mag je je wel in je handjes wrijven!  Jullie hadden waarschijnlijk gelijk een klik op het moment dat je elkaars collectie boeken zag! Hieronder staan een aantal super fijne situaties die je wellicht wel herkent als jij en je BFF allebei van boeken houden.

1. Jullie praten over personages alsof het échte mensen zijn

Soms voeren jullie lange gesprekken over personen; wat gebeurt er allemaal in zijn of haar liefdesleven, en wat hoop je dat de toekomst hem of haar gaat brengen? Jullie hebben het dan alleen niet over de buurjongen of over een gezamelijke vriendin, maar over jullie favoriete personage. En waarom niet? Wij vinden het ook interessanter om te bedenken hoe Loena Leeflang’s toekomst er uit zou kunnen zien dan om te praten over de nieuwe kat van de overbuurvrouw.

2. Jullie delen boeken

Sommige vriendinnen of zussen delen kleding en/of make-up, maar jullie delen boeken. Blijft alleen wel de vraag wie welk boek het eerst mag lezen, en je moet natuurlijk zorgen dat je niet per ongeluk een ezelsoortje maakt in het boek van je BFF!

3. Jullie geven elkaar suggesties voor je ‘to read’ lijstje

Elke keer wanneer jij een boek leest wat je helemaal geweldig vindt, wil je dat je BFF het boek ook leest zodat jullie er samen over kunnen kletsen.

4. Jullie delen een obsessie voor dezelfde auteurs

Jullie sturen elkaar constant berichtjes met informatie over jullie favoriete auteurs en fantaseren over hoe gaaf het zou zijn om ze in real-life te ontmoeten. Jullie zouden liever een meet-and-greet van 5 minuten hebben met J.K. Rowling dan een week op Villa Eikenhorst te verblijven in het gezelschap van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

5. Jullie geven elkaar boek-gerelateerde cadeautjes

Wanneer één van jullie jarig is, kun je er vergif op innemen dat de ander een boek-gerelateerd cadeautje meebrengt voor de jarige job. En dat geldt niet alleen voor verjaardagen, maar ook voor Kerst, Sinterklaas, etc.

6. Jullie kibbelen over welke personages jullie zouden zijn

Jullie hebben vast en zeker al eens een levendige discussie gevoerd over wie van jullie - als jullie in Jane Austen’s wereld zouden leven - Elizabeth Bennet zou zijn, en wie Jane. En zo niet, dan is er vast wel een ander boek waarover jullie deze discussie wél hebben gevoerd. By the way, échte BFF’s zullen zo’n discussie altijd afsluiten met de compromis dat jullie allebei Elizabeth Bennet – of welk personage dan ook – zijn.

7. Jullie doen dingen die jullie favoriete personages ook doen

Hiermee bedoelen we niet dat jullie, indien jullie allebei van Harry Potter houden, allerlei toverdrankjes gaan brouwen, maar wél dat jullie bijvoorbeeld plekken bezoeken die jullie favoriete personages ook hebben gezien. Misschien dat jullie na het lezen van The Fault in Our Stars wel samen een bezoekje hebben gebracht aan het Anne Frank huis in Amsterdam?

8. Jullie kunnen gewoon samen in stilte lezen zonder dat het ongemakkelijk voelt

Soms hoef je niets speciaals te doen, of überhaupt te praten, maar kun je gewoon in elkaars gezelschap lekker een boekje lezen. Je BFF begrijpt dat en zal zich er helemaal oké bij voelen.

Herken jij één of meer van de bovenstaande situaties?

Lees ook: 8 manieren om dit jaar meer boeken te lezen

Nieuwste artikelen

  • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

  • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

  • Recensie: Jurassic World: Dominion

  • Maxton Hall College - Mona Kasten

  • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen